14 november 2010

Enklaste farsdagsmiddagstipset

.
.
Hej!

Tänkte bara slinka in för att lämna ett litet tips på en superenkel trerätters farsdagsmiddag, som jag snoddeihop igår kväll! Vanligtvis tycker jag att det är kul att göra lite "speciella" rätter till helgen, men igår ville jag bara fixa något snabbt och enkelt, som ändå kändes festligt!


Till 2 personer

Förrätt
2 st färdiga smördegsplattor
Kryddig färskost
Rökt skinka

Bred osten på smördegen, hacka skinkan och strö över. Salta och peppra om du vill. Rulla ihop plattorna och skär dem som när du gör kanelbullar. Lägg på smörpapper och grädda 15 min i 200 grader. Servera med körsbärstomater.


Varmrätt
400 g oxfilé
1 röd paprika
1 st tomat
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
smör

Sås
3 dl matlagningsyougert
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad dill
salt och peppar

Bryn ofilén, i skivor, på hög värme, salta och peppra. Hacka paprika och tomat smått, blanda med de övriga ingredienserna. Häll blandningen över de brynta köttet och låt puttra ca 1 min.

Blanda yougerten med den pressade vitlöken och dillhacket. Salta och peppra efter smak.

Servera köttet och såsen tillsammans med en fräsch sallad!

Efterrätt
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
1,5 dl mjöl
75 g smör

Smält smöret och rör ihop samtliga ingredienser i en bunke. Grädda i nedre delen av ugnen, 25 min i 200 grader. Servera med vaniljglass!

Önskar er alla en skön söndag och sänder er en hälsning från vår Udde, där utsikten var så här vacker igår kväll!


.
.
.

3 kommentarer:

Milla sa...

Åh jisses vilken mag-spegling i vattnet!
Ha en härlig söndag! - kram Milla

Linruz sa...

Herre min Gud vilken underbar utsikt!!!
Menyn lät läskande god:)
Kram kram
Lina

anna sa...

Vackert!!!!

kram anna

Related Posts with Thumbnails