9 december 2009

Viktigaste julklappen!

.......
......

....
..
När jag var barn hade min familj ett fadderbarn i Indien. Vi skrev brev till honom, skickade pengar och presenter till jul! Han tackade med brev fina teckningar och fotografier! Vi var hans faddrar från det att han var 7-8 år tills det han blev 18.
.....
.... .......
.....
Jag har länge tänkt skaffa ett nytt fadderbarn, tillsammans med min familj. Nu har jag äntligen fått "ändan ur vagnen"! Jag känner att det är viktigt att vi som kan, delar med oss av vårt överflöd här i västvärlden. Jag vill också att våra barn skall förstå att det inte är alla barn här i världen som har det så som vi har det.
...... .....................


.....
.. Vi har rest en del i fattiga delar av världen, tillsammans med barnen, så de har fått se under vilka omständigheter människor i stora delar av vår värld lever. Nu får de vara med och ge lite tillbaka till andra barn som inte är lika lyckligt lottade som de själva är. Att vara fadder i Barnfonden kostar 200 kronor i månaden, det är ingentig för oss, men kan vara livsavgörande för ett barn i Afrika!
.
..
...
.Jag vill härmed uppmana alla som läser min blogg att överväga möjligheterna att själva skaffa ett fadderbarn! Själv kan jag inte tänka mig en bättre julklapp! Klicka på loggan högst upp, eller på någon av länkarna, om du vill anmäla dig som fadder till ett eller flera barn! Barnfonden tilldelar dig ett personligt fadderbarn (man kan välja själv också) som du sedan får ett fotografi och information om!

Jag lovar att det är en sådan kick när man får de där breven från "sitt" fadderbarn, och därmed också en bekräftelse på att pengarna verkligen når fram och gör skillnad!
...
....

4 kommentarer:

lugnagatan sa...

Super bra julklapp!!
Förra året fick svärmor och svärfar (som absolut inte vill ha något) ett par doser poliovaccin, lite vätske erkättning och några liter högerergimjölk.

Perfekt att ge bort till någon som har allt. Känns väldigt bra i hjärtat på den som ger också=)

Gå in på UNICEF och julshoppa i deras gåvoshop. =))

Kram Jeanette

Kalkstenssommar sa...

Kul! Är inne på samma spår som du. I år fick barnen vara med o välja om vi skulle skänka pengar till röda korset eller cancerfonden. Det blev cancerfonden till jul här då vi har en nära vän som drabbades och tyvärr inte klarade sig.

Kram L

milla sa...

Vad bra det är med alla tips om vart man kan skänka pengar...vi ger lite, flera ggr under året till olika välgörande ändamål.
Ha en go dag. Kram Milla

Anonym sa...

Vilket bra inlägg på en blogg så här i jultider! Här bekymrar vi oss om vilken julstjärna som passar bäst i år och andra egentligen helt oviktiga saker (jag också!). Jag har ett fadderbarn i Bolivia som jag haft sedan han var bara någon månad gammal, nu är han 14 år! Det är härligt att ha fått följa honom och se att han faktiskt har en framtid. GOD JUL till dig!

Related Posts with Thumbnails