11 juni 2012

Favoriter i New York del 1Halloj!


Tänk jag som fotar och fotar och bloggar (av och till nu för tiden), och nästan alltid släpar runt på min kamera, har nästan inte fotat något alls i New York. Jodå, jag hade med mig min gamla "lillkamera" men orkade nästan aldrig ta upp den, utan fotade ibland med iphonen. M som i princip aldrig fotar, tog mycket fler bilder än vad jag gjorde. Jag orkade helt enkelt inte tänka på att fota och att det skulle bli snyggt och att jag skulle se snygg ut, jag ville bara uppleva och njuta av varje sekund, vilket jag också gjorde!


I New York var allt större, längre, högre, äldre, dyrare, bättre än typ allt annat i världen, i alla fall om man lyssnade på guiden som pratade under "hop on hop off turen" som vi tog runt hela Manhattan. Jag vet, det är turistigt och inte det minsta flashigt (måste det förresten vara det...?) men det var en perfekt aktivitet när man besöker staden för första gången. Bussen körde runt i alla de olika stadsdelarna och guiden berättade om allt som man annars inte hade haft en aning om. Bland annat då om allt som var större, längre, högre, osv osv. Mitt första tips var alltså "Hop on hop off"!


Det finns för den som inte känner till det, massor av olika områden/stadsdelar eller vad man vill kalla det, med olika karaktär, allt från Midtowns hysteri till lugnet i Central park. Våra absoluta favoriter blev West Village, Meatpacking district, de sydvästra delarna av Chelsea (runt The High Line och Chelsea market) och så förstås Central park.

I West Village och Meatpacking district var man så långt från storstadens brus som man kan komma i denna gigantiska stad, (säker därför som vi från landet trivdes bäst där). Lyxiga butiker (blandat med lite mindre lyxiga), fantastiskt mysiga restauranger, grönska och vackra blommande rabatter (det såg jag ingen annanstans, förutom i Central park då förstås). Underbar del av staden som jag redan drömmer om att återvända till... Här mös vi, åt fantastisk mat och besökte trendiga barer (det är möjligt att vi höjde medelåldern där en smula...), shoppade och promenerade. Tips nummer två, missa inte Meatpacking district och West Village!


Med början i Chelsea inte långt från vårt hotell, fanns The High Line, en grönskande oas som slingrade sig ned till Meatpacking district. Några trädgårdentusiaster har förvandlat den gamla järnvägsrälsen, där köttet från slakterierna transporterades ut till hamnen (innan området blev ett trendigt tillhåll för typ Sex and the citydonnor), till en fantastisk park och promenadstråk. Det blir mitt tredje och sista tips idag, glöm för allt i världen inte The High Line!


De två översta bilderna är från "Meatpacking" och de två nedersta från Central park. Med svarta skinnbyxor, tröja från Helmut Lang och höga klackar kände jag mig inte helt oäven bland de trendiga folket som hängde i ovan nämnda stadsdel. Men på handväsk och skofronten låg jag i lä och har lite att jobba på...  aldrig sett så många Chanelväskor och Louboutinklackar hela mitt liv...!


På återseende mina kära vänner, nu skall jag ta hand om lillsnorpan som oturligt nog ligger här med feber idag.


Kram Helena


9 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Jepp, en sån där Hop on Hop off-turistbuss är superbra första gången man besöker NYC. Vi brukade alltid rekommendera det till våra besökare (vi bodde förut i Connecticut, en timme från NYC). Smart av er!!!

Hälsningar från Madrid

MITT VITA HUS sa...

Åh åh åh vad jag vill åka:)

Kraam

Kicki i Åre sa...

Hop on hop off är kanonbra! Särskilt när man har barn med som inte orkar gå hela tiden :)

Lycka till med ditt uppdrag!

Kram

Cecilia sa...

Åh jag hoppas på att få se mer av New York.Har hittills bara sett flygplatserna och resan mellan flygplatserna.Men är det en stad jag vill se mer av så är det NY!

Lena - gott för själen sa...

Bussarna kan kännas hur töntiga som helst, men är ju bara bäst. Man får bra överblick, och funkar ju bra som transportmedel om inte annat. Kul att ni hade en bra resa. Jag längtar alltid tillbaka.

Kram Lena

Gunilla sa...

Hejsan!
Har alltid gillat din blogg och att få följa med ditt liv. Ert hus är också underbart vackert! En sak som jag är lite nyfiken på nu är om ni fortfarande är bästisar, du och Petra (HOP)? Det verkar ju mellan raderna som om du ger en liten känga åt det hållet nu och då, och jag undrar om det skurit sig mellan er? Du kan låta bli att svara om du tycker jag är FÖR nyfiken, men alltid kul att veta hur det ser ut i "kulisserna", när man följer era bådas bloggar.

Allt gott önskar jag dig! Med vänlig hälsning, Gunilla

På vår udde! sa...

Gunilla:

Det är alltid tråkigt att av en eller annan orsak mista vänskap. Det skapar tomrum och obehag. Eventuella kängor åt ett eller annat håll ägnar jag mig inte medvetet åt.

Vänligen
Helena

Gunilla sa...

Hej, och tack för att du svarade. Då har jag m.a.o tolkat en sak rätt och övertolkat det övriga. Tror jag vet hur det känns, men huvudsaken är ju att man omger sig med de människor som man känner sig trygg med och som får en att må bra, inte de som tuggar på ens energi. Nu menar jag inte att det var så med er, utan tänker bara helt allmänt, och hur det varit i mitt eget liv. Har valt bort under åren många vänner, medvetet, eller omedvetet, som inte givit mig dendär positiva, varma känslan man ska få av vänskap o samhörighet. De må då ha varit hur gamla vänner som helst.
Ha en supergod fortsättning på sommaren! Hoppas du orkar och hinner blogga!
Med vänlig hälsning, Gunilla

Lena sa...

Visst är det en fantastisk stad och jag kan inte låta bli att tänka på alla fantastiska klubbar jag dansat och druckit en och annan drink på när jag bodde i NY.
The Tunnel, studieo 54, The Limeligh och allt vad de hette.
Det var tider det!

Kul att ni hade det bra:)
Kram Lena

Related Posts with Thumbnails