19 juni 2012

Kreta för 7:e gången
Ja, det är faktiskt 7:e gången jag besöker Kreta, och för vilken gång i ordningen jag rest till Grekland vet jag inte, jag har tappat räkningen. Kort och gott kan jag säga att jag älskar Grekland, och kanske lite speciellt mycket just Kreta då...


Började resa hit som barn med mina föräldrar på 80-talet, och fortsatte sedan att besöka denna underbara ö tillsammans med mina kompisar i de sena tonåren. Som helvuxen återvände jag hit med mamsen, papsen och syster för ett antal år sedan för att fira mamsens 50-års dag.
Nu är jag alltså här med min egen familj!

Mycket har förändrats här sedan tidigt 80-tal, då blonda små flickor fortfarande var tämligen exotiska och grekiska medelålders kvinnor i svarta kläder och hucklen var mer regel än undantag. Mycket annat är också annorlunda, men det turkosa havet, den blå himlen, de karga otillgängliga bergen, den sönderbrända marken och de vänliga människorna är de samma.
Vårt hotell ligger perfekt placerat invid en strand, där vågornas outtröttliga brus bidrar till en otroligt behaglig semesterfeeling. Lillan föredra dock poolerna i år, då vågorna är tämligen höga. Turligt nog ligger hela poolområdet i direkt anslutning till havet så strandkänslan är påtaglig.


Nu blir det att duscha och snygga till sig lite, middagen är på gång!

  
Kram kram


5 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

Åhh nice:) Må så gott i värmen då:))

KRAM

Ester sa...

Ser riktigt skönt ut! Njut och koppla bort vardagsbestyren.

Kram Ester

Helenas enkla vardag sa...

Härligt! har varit på Kreta två gånger och jag gillart!
Kram Helena

mitt liv som jag sa...

Det ser ju bara så ljuvligt ut! Ha det toppenbra! Kram Jennifer

Kicki i Åre sa...

Underbart ! Njut :)

Kram

Related Posts with Thumbnails