10 juli 2010

Lördagkväll På vår Udde

.
.
Godkväll

Borta bra, men hemma bäst! Nu är vi tillbaka ute på Udden och minisemestern i Göteborg läggs till handlingarna. Vädret är underbart och Udden bjuder på sitt allra vackraste jag. Gick runt lite här med kameran efter att Lillan somnat ikväll. Såhär har vi det hos oss just nu!
 De ursprungliga planerna var att resa hem från Göteborg fredag kväll, men vi hade det så mysigt att vi sent på fredagseftermiddagen beslutade oss för att stanna ytterligare en natt. Nya tågbiljetter inhandlades(oflexibla SJ kunde inte bara byta avgång...) innan vi kollat med hotellet att det fanns plats en natt till. Naturligtvis fanns bara sviter kvar (!), så det var bara att boka in sig i en sådan. Sedan njöt vi av sommargöteborg, god mat och gott dricka en kväll till!
Det är Lillans födelsedag idag! Tänk att min älskade lilla Prinsessa har hunnit att bli hela 2 år. Tiden går så vansinnigt fort, det fattade man inte innan man fick barn. Imorgon blir det kalas här på Udden. Tyvärr pågår ett event i vår stad som gör att vi har väldiga problem att ta oss in till stan och ingen kan ta sig hit med bil. Av den anledningen får vi fira vår sessa imorgon istället.
Vår trädgård är just nu på väg att bli som vackrast. Av någon anledning har jag bara planterat blommor som blommar väldigt sent... Tänker varje vår att jag skall blanda upp med lite tidiga blommor, men ännu har det inte blivit av.
På altanen och nere på bryggan har jag i år planterat Yucca palmer i krukor. Två anledningar till det finns. Tidigare år har jag planterat diverse blommor i olika krukor, och vad har hänt när man rest bort? Jo, vissna blommor i varenda kruka när jag kommit hem. Pengarna i sjön bokstavligt talat... Dessutom är jag i ärlighetens namn dålig på att vattna även när jag är hemma. Palmerna lär stå pall för lite torka och sol. Dessutom tycker jag att det blev fint! Gjorde en liten test med två palmer, och är så nöjd att jag tänker handla fler olika sorter och dekorera med!
Rosor är andra blommor som är toppen om man är dålig på att vattna! Jag har flera olika sorter och de blir aldrig ledsna under torka. Toppen! Dessvärre tog den extrema vintern hårt på dem...
Att blanda vita rosor och lila lavendel är en riktig hit. De är sååå vackra tillsammans!

Önskar Er en skööön vecka!

.

4 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

Underbara bilder från udden verkligen! Här i nybyggarland är det allt ifrån så grönskande som din fina trädgård men planerna finns, i veckan ska land börja grävas:) hoppas du mår fint i värmen och hoppas kalaset blir lyckat:) vi har kalasat hela dagen här då min lilla A fyllde fem i torsdags:)

kram på dig <3

ps grattis kram till lillan från mig!!!!

Linruz sa...

Grttis i efterskott till din lilla prinsessa från mig.
Underbara bilder från trädgården din.
Ja lavendel och rosor är underbart tillsammans.
Kram Lina

Dr Molly sa...

Oj vad fina bilder!!! Och grattis till lilltjejen! kramar

Carola sa...

Underbara bilder

Related Posts with Thumbnails