25 juli 2010

Irish coffè och busväder

.
.
Men hallå vart tog sommaren vägen??? Plötsligt är det kallt, blåsigt och otrevligt i Sverige. Lika mycket som det är underbart när det är fint väder, är det ruggigt när det är dåligt väder!
I torsdagskväll stod vår 13 åriga tjej ute i vattnet på en sten och sågade ned delar av en Pil som skymmde utsikten mot stan, det var varmt, vindstilla och alldeles underbart!


Ikväll blåser "nordan" och vi kurar inne med tända ljus och varsin värmande Irish coffé! Men det kanske är dessa klimatskiftningar som är själva tjusningen med Sverige...
Förresten är det fler än jag som har reflekterat över att "vuxentiden" blir kortare och kortare ju äldre barn man har! Ikväll hoppade sista tjejen i säng runt halv tolv. Dvs. 1,5 timme vuxentid innan man bara måste hoppa i säng själv...
.
.

4 kommentarer:

signerat 71 sa...

Hej,
Jag kan verkligen instämma kring den förlorade vuxentiden - man kasnke måste tänka om och få vuxentid på morgonen i stället - i alla fall vi som inte har småbarn:))
Kram J

Anonym sa...

Japp, instämmer med "vuxentiden".. Även fast dottern bara är 9 år, och hon får lägga sig vid 22-tiden.. så blir det ju inte mycket kvar till en kvällstrött mamma :)

Tant Åsa sa...

Instämmer angående "vuxentiden". I två dagar har vi haft "hotell" här i huset. Dottern har haft en kompis och sovit i tält i trädgården, de har legat och pratat långt fram på småtimmarna och sprungit in och ut i huset, smällt i dörrar så att det är omöjligt att få en blund. Sonen har haft en kompis här och spelat Xbox fram till på småtimmarna och sovit till 12 dagen därpå. Min vuxentid är mellan 8 och 11 på morgonen då jag tar en långprommenad med hunden och äter en god frukost i lugn och ro med tidningen.

På vår udde! sa...

J: Vi som har både tonåringar och småbarn då? :)

Perlan: Vänta bara till din flicka är femton... :)

Tant Åsa: Ett tips i all välmening. Du måste ha regler för ungar som sover över!!! INGET spring ut och in, var tysta och smyg om ni måste komma in i huset! Vet inte hur gamla dina barn är, men de måste visa hänsyn oavsett ålder!!! Det där skulle aldrig få förekomma här! Men jag kanske är "den elaka styvmodern"!

Related Posts with Thumbnails