16 november 2010

Önskelista julen 2010

.
.
Godkväll, har ni haft en fin dag?

Det har jag!
Tidigt i morse sladdade jag iväg, på glashala vägar,
 till mitt jobb som narkossyrra på sjukhuset här i stan. Kallt och mörkt var det, men ganska mysigt faktiskt. Vintern och jultider börjar närma sig med stormsteg, stjärnor och adventsljusstakar syntes redan i fönster efter vägen. Själv vill jag inte börja för tidigt med advents och julpyntandet. Ju tidigare jag börjar desto mer less är jag på det när julen väl är här! 

Här blir julen, liksom förra året, vit silvrig och grön. Jag älskar granriskransar och vita julblommor i olika "modefjonger", så sådant kommer det att bli en del av fram till jul. Några dagar före jul plockar jag också fram mina röda keramiktomtar. Lite kitchigt kanske ni tycker, men röda tomtar hör julen till för mig, och jag tror att Lillan kommer att älska dem!

Nåväl, lite tidigt för julpynt, men en liten önskelista kan man väl få posta till Tomten i Rovaniemi, för det är väl där han bor???
1. Y-stolen har stått på önskelistan i mååånga år, undrar varför jag aldrig får någon?!

2. Mats Theselius fåtölj i aluminium och ljust skinn är läcker och lyfter vilket hem som helst. Skulle passa utomordentligt i vårt vardagsrum. Den är nog för stor för tomten att skicka genom skorstenen, säkert därför jag aldrig kommer att få någon...

3. Två Ph-lampor till sovrummet tack! -Ja, ha, kostar två sådana typ en halv månadslön?! Ok, jag väntar väl några år till då!

4. Jonas Bohlins "Liv" då, den borde jag väl kunna få? Nej, hej, inte det heller! Men baske mig att jag kommer att köpa den själv en vacker dag!
Om nu de först fyra prylarna på min önskelista var på tok för dyra, så kan jag lätt tänka mig någon av dessa superduperfina "things" från Svenskt Tenn!

Hoppas Tomten noterat hur otroligt snäll jag varit 2010!!

Vad önskar ni er?
.
.

4 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

Vilken tjusig önskelista av klassiska ting:) jadu Liv sparar jag med till, har gjort det senaste två åren, men jag lyckas alltid handla upp pengarna på annat;) kanskenockså beror på att rummet hon ska få bo i inte är klart än heller;)

Jobbar du heltid nu igen eller? Jag trivs så himla bra som syrra och snart är det nog dags att läsa vidare:)

Kram på dig!

Anonym sa...

Kanske skulle du postat din önskelista till småland eller rättare sagt Lammhult där tomten Svensson håller till!
Mycket fint för oss inrednings tokiga hittar man i hans verkstad.
Y-stolen är en riktig snygging men i ett reportage hos en riktig design familj läste jag att stolen var snyggare att se på än att sitta på så därför hade man plockat fram de ärvda pinnstolarna och varva med.

För mig är det numera tydligt att julen är den tid som går åt till planering och förberedelse än själva julafton. Dagarna där efter brukar också vara mysiga då man helst ska gå i pyjamas och fårskinns tofflor hela dagen , plocka rester ur kylskåpet och vänta in en bra engelsk deckare till kvällen.
Klart att lite kitch också ska finnas med som pynt , likaså barnens egentillverkade skapelser.

Fortsätter att titta in och hoppas att tomten på strandvägen skickar dig en julklapp.

Ok om jag då fick önska mig något så skulle de vara 2 m svindyrt tyg av Sven Markelius ...keep on dreaming Carina.

Tack och hej / Carina i Älvsjö

Anonym sa...

Hei Helena!
Bare så det er sagt EN GANG for alle: JULENISEN/TOMTEN bor på nordpolen!! :-)
Jeg simpelthen MÅ ha rødt til jul, og det innebærer selsagt nisser/tomter. Synes "stylet" jul kan se fint og fristende ut i magasiner og liknende, men selv velger jeg alltid å pynte tradisjonelt.
For meg handler julen om tradisjoner, også når det kommer til dekorasjon. Koser med meg gamle ting som får komme frem en gang i året, samt ting barna har laget. Kjøper allikevel alltid noe nytt hvert år som jeg sper på med.SÅ hos meg gjelder altså: moderne møter gamle, skjeve og rare ting.... :-)
ELSKER julen, men venter som deg til advendt før jeg begynner med pyntingen. Først er det lys ute, inne samt julekalender som gjelder og etterhvert som julen nærmer seg kommer nissene og englene frem...
Ønskelisten? Den er ikke klar enda for min del, men LANG kan det vel hende at den blir... :-)

Ha en fin dag!

Klem fra Jane

Anonym sa...

Hehe, du är rolig du!
Det är iaf bra att du försöker, det kan ju tänkas att din käre man eller liknande (vad det nu är:), ramlar in och läser här!
Härlig lista! Skulle kunna vara min:)

Ha de'
Helén

Related Posts with Thumbnails