8 december 2010

Paketkalendern

.
.
En bra eller en dålig idé?

Jag har ju gjort en julkalender med paket till Lillan i år. Lite stolt är jag allt över den, för jag tycker att den blev väldigt fin! Jag hade ingen egen när jag var liten så jag ville verkligen göra en till Lillan. Kanske mest för min egen skull, men definitivt INTE för mina väninnors skull?!

Jag fick nämligen en halvsur kommentar om paketkalendern av en norska. Hon skrev att små barn inte behöver paketkalendrar, det räcker med en historia om dagen, och att vi som gör kalendrar till våra barn, gör det för att visa våra väninnor hur duktiga (!) vi är.
Inte för att jag vet vad som är rätt eller fel, men jag kan ju berätta att kalendern kanske inte blev någon helt odelad succé...

En gång varje morgon får jag förklara att "nej gumman du fyller inte år idag heller". Minst en gång varje eftermiddag får jag trösta en liten tjej som vill ha en "sent" (present) till. Clownnäsan var för stor, kaninmasken för läskig, modell-leran för hård och russinen "inte så goda". Men ballongerna var en hit och glitterfärgen i morse var en riktig fullträff!

See you!
.
.

13 kommentarer:

Dr Molly sa...

oj vilken tramsig kommentar. Tror ingen av mina vänner har en aning om hurvida vi har paketkalender eller inte. Mina två blir otroligt glada för sina packeter varje dag även om vissa saker leks mer med än andra! Jag har dock valt att bara hänga fram en paket åt gången just för att hindra tjat och gråt. Nu får man se om tomten varit där på natten eller inte. Glitterfärg är superkul ju!

Kramar

Johanna sa...

Ha, ha! vilket roligt inlägg (inte det norska alltså ;))Vi har köpt såna med choklad i till barnen. Precis samma sak. Blir bara en massa gråt och tandagnisslan. De vill ju ha MER! :D

Anonym sa...

Tack för en supermysig och jordnära blogg!

lite svårt det där med att välja kalender, som förälder vill man så himla väl!!
Inte odelat positivt med en hel massa paket INNAN julafton. Pratar av erfaring!! Gjorde paketkalender till min lille goding förra året men efter 24 små paket började han kännas lite lätt bortskämd...
Så i år kör vi TV kalender + chokladkalender. Funkar utmärkt + att han givetvis är 1 år både äldre och klokare.

Anonym sa...

4 barn 4 paketkalendrar, ja vet att jag är en galen mamma, men så roligt jag har haft å barnen.
tänkte 2009 att nu får bara dotter 13 år (no 4) paket, då säger son no.3 17 år " gött mamma i morgon(1dec)blir det kexcholad till frukost" ... så i år har jag inte ens funderat på att inte fixa paket till alla 4..... /susanne

Anonym sa...

Men vilken trist kommentar du fått från norskan! =(

Min pojke är några år äldre en din dotter, han vet att han inte fyller år varje dag iofs! Men paketkalendern jag gjort till honom är ju självklart för att göra min lilla kille glad. Hur kan det finnas någon annan anledning!

Han älskar den, och jag älskar att se hans förväntan varje kväll han lägger sig, och glädjen över de små paketen på morgonen. Det värmer mitt mammahjärta enormt! Att jag lever i ett land där jag kan ta hand om mitt barn så som ett barn ska få ha det. Jag är så tacksam för det!

Julkramar/Greta

Jessica Ringdahl sa...

Hej!
Jag läste också den kommentaren du fick, "om du vågar/törs"... Strunta i elaka kommentarer även om det är svårt. Jag har aldrig förstått mig på de som vill lämna kommentarer av det taskiga och uber negativa slaget. Jag tror att det handlar om avundsjuka när man måste lägga tid på att "kränka" andra människor istället för att vara glad för det andra människor åstakommer.

Vad kul att du skrev idag en del vad som var i kalendern. Det är ju just det som är svårt att hitta små saker som är en riktig hit. Du som inte har "julkalenderbarn" som kan läsa ännu kanske kan tänka dig att skriva vad mer du har i dina små paket.

Tack för en bra blogg!
Kram Jessica Ringdahl

Jessica Ringdahl sa...

Hej igen!

Jag har ingen kalender till barnen och har inte haft det de senaste åren just för att de vill öppna (iallfall den mindre) fler paket.

Sedan några år tillbaka så har vi julstrumpor med barnens namn på. Varje natt så har tomten varit där och lämnat ett paket. På så sätt slipper vi gråt om fler paket!
Kram igen
Jessica Ringdahl

Anonym sa...

He-he... Må le litt, kjenner meg veldig igjen!! Alt blir ikke helt som man hadde forestilt seg. Du har en super blogg, skriver muntert og får meg i strålende humør!! Ha en super dag!!!

Klem Siv

Rebeccas.se sa...

Jag vet då ingen som sliter med paketkalendrar för vänners skull, det gör man väl i så fall för barnens skull? Alla tycker olika om detta, jag tycker inte det är fel eller så, vi har bara valt att inte ha paketkalendrar. Vi har valt adventspresenter istället, barnen får varsin liten present vid varje advent i väntatn på tomten. Jag brukar säga att tomten har lämnat små förskott för att de har skött sig så bra. Sen är det kanske lättare när barnen är lite större, då förstår de ju lite bättre varför de får presenter även fast de inte fyller år. Där märker jag stor skillnad på min 4-åring och min 3-åring.

Till sist vill jag tacka för trevlig blogg! Har precis halkat in här, men jag kommer tillbaka! :)

//Rebecca

Anonym sa...

Hej Helena!
Vill bara ge dig en eloge hur snyggt, proffsigt och galant du svarade på kommentaren kring paketkalendern. Mitt intryck av dig efter det inlägget är att du är en seriös, smart och trygg person. Läste tidigare kontinuerligt flera bloggar men blev trött på att det snarare var klubbar för inbördes beundran och gör det idag endast sporadiskt om jag får en stund över. Har aldrig någonsin kommenterat men ditt inlägg imponerade på mig. Ville bara säga det :)//M

Kari sa...

Her skal du få en postitiv kommentar fra ei norsk dame.
Kalenderen var utrolig fin!
Alltid er der noen som må komme med sure kommentarer.

Jeg har ingen egne barn, men har alltid laget
kalendere til mine tantebarn.
Det var litt av en jobb, da jeg måtte lage til 5 stykker.
Jeg hadde nok like glede av dette, som barna.
Det vanskelige kom når de ble tenåringer.
De ville fortsatt ha kalendere,
men hva finner man på til 13 år gamle gutter?
Da ble det til at jeg kjøpte altfor dyre gaver
og det føltes ikke like bra. De eldste guttene
er nå i 20-årene og forteller om julekalenderen
som en av sine fine juleminner.
Det varmer mitt hjerte!

Kari :-)

Cina sa...

Hej!
Älskar att göra paketkalendrar till barnen. Vi har fem barn 12-25 år (två har flyttat ut) och alla får paket varje dag. Det är jättemysigt!

Om barnen är nöjda, är mamma nöjd. Om mamma är nöjd, är pappa nöjd! Kloka ord eller hur...

Anna-Panna sa...

Hej

Jag hade sån när jag var liten, minns hur kul det var och vad mina kompisar var avundsjuka på mig som fick ett litet paket VARJE morgon fram till jul. Även om det inte varn åt märkvärdigt så i paketen..kunde vara en 5.krona nån gång eller så. För min del var det själva spänningen runt omkring..o att man närmade sig jul.

Men vi har valt att inte ha det till våra barn (6 och 4 år). De får så himla mkt ändå (vi jobbar på att dra ned på saker för vi har känt att de inte uppskattar saker på samma sätt som man önskar, tror att man bara öppnar plånboken o köper det man vill ha).

Så jag tycker verkligen att det är upp till var o en, hur man vill göra med detta. Jag beundrar de som ORKAR ta tag i det (för det har oxå en liten del i det hela...).

Du verkar va en skön tjej Helena. Brukar inte kommentera men nu var jag tvungen. Kan du förresten norska? Såg att du kommenterat den norksa kommentaren. :)

Ha det bäst!
Kram
Anna

Related Posts with Thumbnails