18 januari 2013

Skall man leta i gömmorna nu eller?

 
 
 
 
Planeringen inför renovering och flytt går på högvarv. Det är sååå mycket som skall göras, huset skall putsas, tomten skall dräneras, allt invändigt skall målas, trappan skall renoveras och golven på övervåningen skall rivas ut. Sedan är det ungefär tusen saker till som skall göras, men det tar vi en annan gång!
 
 
 
Här hemma har vi kompromissat en hel del i vår inredning genom åren. Vi har ofta haft olika önskningar om hur det skall vara, och mötts på halva vägen, men det blir sällan bra. Genom åren har våra spretiga stilar mer och mer närmat sig varandra och nu, efter tio år tillsammans, har vi ganska klart för oss hur vårt nya hem skall utformas. Vi har hittat en linje och en stil som känns som vår gemensamma.
 
 
 
Det kommer att bli mycket moderna inslag. Stooora mjuka mattor och låga strama soffor med loungekänsla. Ett stort matsalsbord med sköna, nästan lite fåtöljaktiga stolar ser jag framför mig. Vi kommer att ta med de saker som betyder något för oss, saker vi gillar båda två, resten säljer vi. 
 
 
 
För tio år sedan när vi träffades hade vi massor av mässing, och ek... Mässingen stuvades undan eftersom, och eken har gått samma öde till mötes. Meeen, man är inte sämre än att man kan ändra sig! Mässing och koppar är trendigt igen, skall man plocka fram den gamla mässingen nu då? Näää, jag vet inte jag, men i ny tappning så är det himla snyggt.
 
 
 
 

 
De små ljuskopparna skulle jag hemskt gärna vilja ha, och borden, bara älskar borden! De är dessutom inte så fasligt dyra som man kan tro, från 3 500 kr. 
 
 
De runda lamporna är galet snygga på ett lustigt sätt. Jag tror att de påminner mig om 70-talet (jag är ingen 70-talsfantast direkt) på något vis, men trots det skulle jag inte backa för en sådan.
 
 
Tom Dixon är som bekant väldans i ropet just nu, och kan man annat än bara älska hans prylar?
 
 
 
 
 
 
Den här urflådiga våningen i Malmö, rönte skapligt stor uppmärksamhet när den visades i Residence här om året. En absolut favorit blev den hos mig i alla fall och jag vet inte hur många gånger jag bläddrat i den tidningen.
 
 
Visade bilder därifrån här på bloggen också.
Kolla här och här så får du se.
 
 
 
Helena
 
 
 
 

2 kommentarer:

Miss Tess sa...

Dn där flotta våningen är verkligen utfinn och som ett praktexempel hur snyggt det kan bli med Tom Dixon inredning.

Själv är jag lite sugen på den klotformade lampan till mitt kommande kök, men man kan ju hinna ändra sig många ggr. innan det är färdigt;)

Kram kram

Kicki i Åre sa...

Du får komma till Åre och bo på Copperhill, de har väldigt mycket snygg inredning och speciellt i koppar (Copper) :)

Hoppas du får en härlig helg och lycka till med alla planer!
Önskar jag fick slänga och byta lite också, men jag har oftast minst 2 emot mig ( maken och yngste sonen) :)
Jag får "smyga" in nya grejer, lite svårt dock att smyga in en ny soffa.... ;)

Kram

Related Posts with Thumbnails