3 januari 2012

Så var det det där med annonsering

.

På vår Udde är inte en reklamblogg som bygger på att visa kläder och prylar av alla de slag,
men nu har jag på kort tid blivit kontaktad av två företag som vill samarbeta med mig under våren. Jag har tackat ja,och det känns himla kul! Tänk att de fina företagen vill samarbeta med mig och synas här! Jag lägger ned mycket tid på bloggen och det känns just nu bra att ha ett par samarbetspartners, att få något tillbaka liksom. Detta med annonsering verkar vara en "het potatis". Min åsikt är att det är upp till var och en att ha annonser eller inte, och jag har ingen önskan om att ge mig in i den debatten. Detta känns bra för mig, och jag hoppas att ni också tycker att det kommer att bli kul med ett par tävlingar och lite tips på fina barnkläder framöver.


Det ena företaget är Kidelin.se som jag kommer att köra en kalasfin tävling tillsammans med innan veckan är slut, och den tävlingen får ni bara inte missa! Kika in där så får ni se så mycket fint det finns till små prinsar och prinsessor (och en jätterea pågår där just nu, inte dumt inte dumt, skynda fynda).


K
Klicka på bilden för att komma till rean hos Kidelin Kids Brand Store är det andra företaget, och det är ett Västeråsföretag med rötterna här ute vid Udden (jajamän, vi är företagsamma här ute skall ni veta!) så dem kunde jag absolut inte tacka nej till när de ringde! De har mängder av kvalitetskläder för barn hela vägen upp till 16 år och yes, har inte de en ovanligt generös (upp till 70% ) rea som pågår "as we speak"!

Klicka på bilden för att komma till rean hos Kids Brand Store

Ja, ha, nu får jag väl äta upp det där jag skrev om märkeskläder till barn...
Men nu har jag tänkt till skall ni veta!


För att bibehålla min trovärdighet och
 inte framstå som helknäpp blir dealen följande:

De fina kvalitetskläderna som Lillan ibland kommer att bära under våren, tänker jag sälja till högst bjudande här inne på bloggen (när hon växt ur dem). Jag står för frakten till köparen, och skänker sedan hela summan från försäljningen till byn i Mali (Afrika), där mitt fadderbarn bor. Vad tror ni om det? Det borde bli en win-win-situation för alla inblandade parter.


En fin onsdag hoppas jag att ni får!


Kram Helena
.
.
.

18 kommentarer:

VivanDivanGoesFashion sa...

Jag tycker det är helt upp till var och en hur man vill ha sin blogg och det är inte ett dugg fel med annonsörer eller sponsrade inlägg. Inte behöver du ha dåligt samvete över det. :-)

Kör på och känn dig stolt att de kontaktat dig. Det betyder ju att de anser din blogg så genomslagskraftig som reklamplats att de vill samarbeta med dig

Kram
/Vivvi

Dagar hos mig sa...

Tack för tips. Äntligen en affär med kläder för stora killar, med coola märken. Har precis lagt flera plagg i kundkorgen och ska stämma av med min 13-åring när han har vaknat. Kids Brand Store kommer få fler besök. Och vinnare på din annonsering/sponsring av kläder blir de i Mali. What´s not to like?

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Bra sagt!
Och ärligt!

Kram

Coolaannna sa...

Åh, kul! Jag har följt din blogg ett tag nu och en stund var du lite mer ledsen och det är så himla kul att läsa att det vänt och att nya möjligheter väntar runt hörnet!!

Kram Anna

Finlandshälsning sa...

Som du själv skriver sätter du ned mycket tid på bloggen, vilket jag gissar att många bloggare gör. Då tycker jag att det är suveränt att man dessutom kan få lite tillbaka för det jobb man gör. Det är ju samma sak när man går till jobbet, då vill man också få betalt för det. De som har andra åsikter om detta kan ju också börja arbeta med en blogg och se hur krävande det är. Jag har valt att inte blogga pga tidsbrist (+ att jag nog inte skulle vara så bra på det) men unnar Er fina bloggare kredit för det fina jobb ni gör!
Gott nytt år :)
Mvh Jenny

Anonym sa...

Självklart tar man de chanser man får att tjäna lite extra! Har undrat lite hur du klarar dig (men det verkar ju inte vara några bekymmer?) innan ditt företag kommit igång och du tjänar pengar. Ibörjan kostar det väl mest? Lever du på starta eget bidrag i början, eller hur funkar det? Har oxå tänkt starta eget, så är lite nyfis! =)

Gör mig en tjänst bara, skippa det där hemska "skynda fynda" som en del kör med. Ger mig rysningar på nåt sätt! :(

Kram
Greta

Anonym sa...

Hej Helena,
bra sagt och tackar för tipsen.
Kommer du även att sälja barnkläder via webben. Eller blir det bara visningar?

Hälsn Marie

Helene sa...

Hej Helena.

Tycker det är tråkigt att du känner måste försvara dig för att du samarbetar med företag, det är ju din blogg och du gör vad du vill.

Vill du samarbeta med två eller hundra företag så är det ju ändå upp till dig, om folk tycker det är något annat än kul för dig så kan de väl läsa andra bloggar, eller försöka blunda för reklamen.

Tycker du ska passa på och ta de erbjudanden som känns bra och rätt för dig. Det är ju bara kul när man blir uppskattad för det arbete man gör.

/Heléne

lottasworld.blogg.se sa...

Hejja dig! Vad roligt! Och vad skönt att du går ut med detta redan från början istället för att det helt plötsligt ska se ut som att du börjat tokshoppa märkeskläder till "lillan". Ärlighet och öppenhet kommer man långt med.

Förstår egentligen inte folks hyschhysch om pengar. Att det ska vara så hemligt att tala om vad man tjänar... vad spelar det för roll, egentligen? Det är ju bara roligt om det går bra för någon och så får man en liten morot själv, man vet vad man kan sträva efter?!

Grattis till dig och din fina blogg i alla fall, ser fram emot att följa med på nästa resa ;) kram

Helena - ullvi32 sa...

Va kul Helena!- klart man vill få nått tillbaka för allt man lägger ner när man bloggar på den nivån som du gör! Synd att du känner att du måste försvara dig eller gottgöra det på annat sätt. Det är DIN blogg, skriv och fota i den anda du alltid har gjort och att du sen tjänar en krona på det SO WHAT!?
Bara för att du "tjänar pengar offenligt" gör väl inte dig till en sämre människa. Nä sträck på dig kvinna, hihi.
Ha det bäst, kram Helena

Bromans Bravader sa...

Helt rätt!
Och fint med Mali!

På vår udde! sa...

Tack för era fina och kloka kommentarer!

Greta: Man får inte "starta eget bidrag" om man säger upp sig och speciellt inte om man är extremt eftertraktad på arbetsmarknaden, så som narkossjuksköterskor är.

Marie: Nej det kommer inte att gå att handla barnkläderna via webben, men du är välkommen att boka in en visning. Vet inte vart du bor, men jag kommer att verka i och runt Västerås, med ca 15 mils radie.

Kram till er!
Helena

Anonym sa...

Tycker det är bra att du kommunicerar öppet med varför du annonserar så slipper det bli missförstånd .

Fortsätt blogga på i din stil för det är det som gör din blogg så speciell, personlig och härlig!
Du är öppen och omtänksam, det gillar jag! :)

Kram Kicki i Åre

Snor och Glamour sa...

Mycket bra skrivet - och helt FANTASTISKT tänk med hur du gör med kläderna när din dotter vuxit ur dem! Tänk om fler stora bloggare kan ta efter, vore ju värsta bästa ju!

Anonym sa...

Tack för svar, fast jag blev inte så mycket klokare på hur man klarar ekonomin i början!?

Trodde faktiskt man fick bidrag, oavsett om man sagt upp sig eller ej. Vad man haft för yrke borde ju inte spela någon roll iaf!

Jag kommer nog försöka få tjänstledigt (fick du/ville inte det?) deltid och prova mitt eget deltid så får vi se. Maken tjänar bra, men kan trots det inte försörja hela familjen ifall jag inte har någon inkomst!

Tack igen!
Greta

På vår udde! sa...

Hej Greta,

hur jag/vi klarar vår privata ekonomi är ingenting jag avser att diskutera i min blogg. Alla har olika förutsättningar helt enkelt.

Starta eget bidrag är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som syftar till att arbetslösa skall uppmuntras att stara eget, alltså inget för tjänstlediga eller personer som själva väljer att säga upp en fast tjänst.

Det stämmer precis som du skriver att i början, när man precis startar sitt företag, har man mest bara utgifter. För att enkelt förklara det hela bör man tänka på detta innan man startar ett företag (och inte har någon annan inkomstkälla)

1. Du bör kunna klara dig utan lön ett antal månader utan problem.

2. Håll nere kostnader och utgifter i företaget (många bäckar små)

3. Försök att förbereda starten så bra som möjligt innan du kör igång, så att du verkligen kan börja jobba mot kunder på en gång!!!

Lycka till!

Helena

Anonym sa...

Hej! Brukar läsa din blogg då o då, men har nog aldrig skrivit ngt! Vill bara säga att jag tycker att det är en KANON ide att sälja kläderna o skänka pengarna till behövande!!!!! Sånt behöver vi mkt av!!! Alla är inte lina lyckligt lottade!! Trevlig helg. Lisa S i H-viken

Anonym sa...

Hej igen! Det verkar som jag ska fixa det med, maken har precis fått möjlighet till en toppentjänst inom samma företag. Kommer få upp lönen rejält. Mina föräldrar har även ett framgångsrikt företag och kommer hjälpa mig. Det SKA gå, bara man vill, eller hur!? =)

Jag har ett eget stall, och ska börja ta emot hästar för träning och tillridning, och ge mer lektioner. Vi ska även bygga ut stallet för att kunna ha fler inackorderingar. Det ska bli sååå kul!

Har dock även fyra skatter, varav tre av dom fortfarande små, så jag lärha fullt upp! ;)

Stor kram
Greta

Related Posts with Thumbnails