6 juli 2009

Resetips HydraFoto: Helena

Tänk hur tokig man är. I två veckor hade vi vackert väder och Sverige kändes som världens bästa land. Vi skakade på huvudet åt dem som åkte utomlands och sa - Tänk, att åka utomlands när Sverige är som vackrast!


Sen blir det regn ett par dagar, säkert välbehövligt för bönder om inte annat, och i alla fall jag börjar genast att fundera på när och vart nästa resa skall gå!

Grekland är en gammal favorit som jag återvänt till många gånger. Ett tips till exempelvis nyförälskade, någon som vill känna sig nyförälskad eller varför inte, någon som skall åka på smekmånad, är den lilla ön Hydra utanför Aten!

En helt underbar liten ö där motorfordonstrafik är förbjuden och åsnor används för alla former av transporter! Med andra ord är det underbart tyst på ön!
Det är ett oerhört romantiskt resmål! Den lilla staden bjuder på vackra hus, smala mysiga gränder och små trivsamma tavernor med härligt grekiskt kök! Om man vill shoppa finns allt från kända märkesbutiker till konstnärsateljeer och utställningar.
Turistkrimskrams lyser med sin frånvaro!
Hamnen befolkas av fiskare och ett ganska så (med greklandsmått mätt) behagligt antal turister. De flesta glider dit i sina superlyxiga yather som sedan ligger på rad i hamnen och visar upp sig!


Det finns inga stränder på ön så badar gör man i det kristallklara, turkoseblå vattnet, från små betongbryggor som fäster vid de branta klipporna som kusten uteslutande består av.
Det går inga charterresor till ön så hotell och resa dit bokas på egenhand. Vi bodde på ett mysigt hotell som en gång i tiden varit en tvättsvampsfabrik, Bratsera Hotel! Kan varmt rekommendera det, hur mysigt som helst! Har man tur kan man springa på Kate Moss eller Leonard Cohen, som båda är stammisar där!


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails