Fick ett recept på snabbsaltad Västeråsgurka av min mor, och Gud så god den blev! Kände att jag ville dela med mig av denna lätta inläggning!
6-8 Västeråsgurkor
1.5 l vatten
0.75 dl grovt salt
Några dillkronor
Några svartvinbärsblad
Lös saltet i kokande vatten, låt svalna helt!
Picka gurkorna med tex. en potatissticka!
Lägg gurkorna i en burk och varva med dillkronor och svartvinbärsblad!
Färdiga att servera efter två dagar, och står sig några veckor!
4 kommentarer:
TACK Detta ska jag testa
Vilken fin bild!
Låter mysigt att pyssla loss och göra egen inläggning!!!
Vad duktig du är :)
När jag får större skafferi och kyl ska jag göra allt sånt där najs jag med :)
Detta ska jag defenitivt testa, låter urgott! Hoppas ni har det bra!
Gott!
Skicka en kommentar