6 januari 2010

Brasilien special

.

.
.....
Idag för precis 2 år sedan är den här bilden tagen!
Paradise if you ask me!
.......
.....
Tillsammans med en annan familj reste vi till Brasilien i tre veckor på semester! Vi var sugna på att hyra hus och hittade, efter en del letande på internet, det här strandhuset i den lilla byn Taiba utanför Fortaleza i delstaten Ceara!
.....
...
........
Om man av någon anledning inte hade lust att bada i den ljumma Atlanten som brusade precis utanför tomtgränsen kunde man alltid ta sig ett dopp i den här polen som hörde till huset!
.......
...
......
På eftermiddagarna var det skönt att ta sig en siesta i den här "loungen"!

.....
.
...........
Eller varför inte en tupplur i en av de tre traditionella Brasilianska hängmattorna! Hoppsan där kom vist älsklingen med på ett hörn! Får se om det blir protester nu!
.....
.....
........
Livet i den lilla byn kretsar kring havet och den 100 mil långa megastranden! Eftersom jag hamnat i en familj där alla, utom jag då, är tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna, får man ställa upp på diverse tävlingar titt som tätt. Här är det race på stranden som gäller!
....
...
......
Gamla hästtjejer som vi är tog den andra tjejen och jag tillfället i akt och hyrde varsin häst en dag! Kändes faktiskt nästan som en film när vi galopperade fram över sanddynerna längs det skummande havet!
..
...........
Vi hyrde varsin "beach buggy" under en vecka, och det var sååå roligt! Barnen älskade det och tjöt av skratt! I grannbyn Cumbucu hyrde vi en chaufför eller snarare en"galning" som tog oss med på en hisnande färd i sandöknen! Lisebergs Balder släng dig i väggen säger jag bara! Helt galet och med facit i hand inte så supersmart med barnen där bak utan bälte och jag som var gravid i 4 månaden!
......
......
.........
Människorna som bodde i Taiba var mycket fattiga och livnärde sig på fiske och att sköta om de mycket exklusiva semesterhusen längs stranden som ägdes av rika Fortalezabor, vilka tillbringade helgerna där!
........
........
........
Under veckorna var det tyst och stilla, vi var de enda utländska turisterna och helgfirarna hade åkt tillbaka in till stan! Det var aldrig mycket folk på stranden, men under veckorna var vi h e l t ensamma!.
....
.....


........
Inte ens de här killarna syntes till med sina fiskebåtar och nät, vilket resulterade i att vi vid ett par tillfällen inte fick någon kvällsmat! Det fanns helt enkelt inte något att handla i affären för kvinnan som var anställd för att laga mat i "vårt" hus! Som tur var fanns det en fransk (!) restaurang i byn som vi besökte var och varannan kväll. Den Brasilianska kvinnans mat var god men inte så varierande...
.....
............
.......
Varje dag serverades frukter från trädgården på stora fat! Det var bananer, vindruvor, mango, papaya och på bilden chashewnötter (nöten ligger i den lilla pluppen under)! På kvällen efter middagen fick vi alltid varsin iskall kokosnöt med sugrör i till efterrätt!
......
...


.........
I den prunkade trädgården var det inte bara fruktträden som trivdes, sådana här små gynnare dök upp emellanåt, helt ofarlig men My Goood så äckligt! Tyvärr hittade vi en inte lika ofarlig släkting till "gröningen" men den fastnade inte på bild. Släktingen känner vi vid namnet Kobra...

....
.......
........
Det är ju inte helt ofarligt att vistas i Brasilien. Det finns inte bara farliga djur, brottsstatistiken ligger i topp på världsrankingen. Av den anledningen beboddes huset inte bara av oss, utan även av en superstor vakthund (den längst bak) och hennes pojkvänn, den lilla gatukorsningen längst fram i bild! På natten fick vovven förstärkning av en gubbe med käpp som troget patrullerade i trädgården!
..........
........................
.......
Handhygienen i köket kanske inte var på topp, så en liten parasit vid namn Giardia Lamblia bestämde sig för att boa i min tarm... Lite jobbigt när man är gravid och lite lagom känslig. Några telefonsamtal till barnmorskan hemma i Sverige blev det...
.......
........
.........
Efter några lugnande ord från henne var det bara att ge sig i kast med vågorna igen!
.......
.....

3 kommentarer:

Kristin sa...

Åh, for noen herlige bilder. Nå drømte jeg meg bort til varmere strøk med paraplydrinker, og herlig sol. Blir ikke noe tur på oss i år, siden vi må spare til bryllupet i juni:-) Men kanskje det blir råd med en liten bryllupsreise... dog ikke til Brasil:-) Ha en underbar aften min kjære venn! Stor klem Kristin

lugna gatan sa...

underbart!! Bilderna ser ut som om de är hämtde ur en resekatalog. jättefina!!=) Sitter själv och tittar efter en resa till familjen. För oss blir det nog något som ligger lite närmare denna gång.

Ha en skön kväll!
/jeanette

Vitt för själen sa...

Guuuuud vilka minnen alltså!!
Ja man blir ju inte direkt mindre less på den bistra kylan nu..*fniss*
/Sophia

Related Posts with Thumbnails