5 januari 2010

Förrädisk is

.......
...
Solen skiner och jag är alldeles ensam hemma, älsklingen är iväg en sväng med tjejerna! Jippi, nu kan jag gå ut ock fota lite, det var länge sedan! Fota ja, eller kanske inte...
.........
Jösses vad kallt det är, fingrarna fryser ju till isbitar på nolltid. Ställa in kameran med det pyttesmå knapparna är ju inte ens att tänka på! Måste var 20 minusgrader idag. Fort in i stugvärmen igen. Hummm, vad gör jag nu? Yesss jag fotar genom fönstret!
.......
........
...
Dagens fotosession blev mycket kort, jag kommer inte att vinna några priser med den här bilden, men den visar i all fall den förrädiska isen som lagt sig över vår sjö! Det är kallt och har varit det länge, isen borde vara tjock och stark, men skenet bedrar...
......
Under snötäcket vimlar det med råkar och tunna ispartier. Inte en människa har vi sett på isen i år eller förra året för den delen! Tur det, för det är farligt!
.
För ett par år sedan skulle älsklingen och jag ta en söndagspromenad med vovven på isen. Vi gick ut på bryggan, jag skojade och sa. -Hoppa du först, så får vi se om det håller! Han hoppade och jag lovar, jag glömmer aldrig ljudet av isen som gav vika under hans fötter. Det är djupt nedanför bryggan, inget fäste, isen blev hal av vattnet, badstegen var borttagen för säsongen och bryggan är hög, säkert drygt en meter från vattenytan och upp...
....
Jag fick panik och började slita i jackans luva, höll på att strypa honom. Paniken växte när jag såg att hans rörelser började gå i slow motion.
......
Räddningen kom när han vände in under bryggan. Där var isen tunn så han kunde slå sönder den och hitta några stenar att stå på. Som ett under fick han tag på kanten på bryggan och hivade sig upp! 100 kilo kille med våta vinterkläder, ganska tungt, jag är glad att han vid den här tiden tränade mycket på gym och var supervältränad, det hade aldrig gått annars...
.......
Det var sista gången någon i den här familjen gick på isen, det är förbjudet område för samtliga familjemedlemmar, inklusive vovven!
.......
Otäck historia, jag blir fortfarande knäsvag när jag tänker på det, och vad hade hänt om vi hoppat samtidigt?
.....
....

4 kommentarer:

Lena/nära & Kära sa...

FY, jag ryser av din berättelse! Här är det också förbjudet att gå på isen, trots att andra familjer är ute och åker skridskor på sjön. På mina föräldrars f.d sjö körde dom t.o.m hästar och traktorer på isen, DUMT!
Tur att allt gick bra med er i alla fall :)

Vitt för själen sa...

Jag har också sån enorm respekt för isen. Jag minns när jag var liten & såg en film hos en kompis- Omen. Där ramlade en liten kille ner under isen, & kom inte upp.

Hua vilken läbbig historia om hans hopp!
Ja nu är det kallt vill jag lova..
Må så gott/Sophia

Søstrene Andersen sa...

Nei, uff!For en hendelse!! Ekkelt... knøt seg i magen når jeg leste det!!
Is er farlig, og det skjer jo ulykker hvert år. :(
Det er viktig å være skeptisk!

Kjempe fin pute du har sydd, så flink du er:) Den så eksklusiv ut;)

Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår,
klem L :o)

sienneis sa...

Uhhh, OTÄCKT!!!!!
Förstår att DU blir knäsvag, JAG blir det bara av att läsa om det!

FY!
Nej, isar ska man vara väldigt försiktig med och ALDRIG ensam på!
Isdubbar, visselpipa och sällskap!

Fy, du får krama om extra hårt när de kommer hem (vilket de ju säkert gjort vid denna sena timma!)

Kram

Related Posts with Thumbnails