24 mars 2010

Litet vattendjur och ärvda pärlor!

.
.
Det är verkligen en förmån att kunna vara hemma med Lillan så här länge. Inte förrän i Januari nästa år skall jag börja jobba och Lillan skall börja på dagis! Jag njuter varje sekund! Dagarna har en behaglig lunk, lite öppna förskolan, lite badhus, lite fika med kompisar som har barn och lite lek ute i friska luften! Ingen stress och inget dåligt samvete! Jag önskar verkligen att alla mammor, pappor och barn hade den möjligheten!
.
..
.
Idag hade vi en hemmadag med lek ute i den snön som finns kvar! Lillan är ett riktigt litet "vattendjur"! Spelar ingen roll om det är badkaret eller en vattenpöl, allt skall det lekas och plaskas i! My Good vad jag längtar till snön försvinner...
.
.
.
.
Våren är så sakteliga på väg, men det är en del snö och is som skall bort och det kommer att bli ganska blött! Bra kläder känns verkligen som A och O när man skall vara ute och leka i slask!
.
Lillan har jätte fina/bra gallonisar (med en tillhörande jacka) från Didrikssons (jfr gallonisarna på 70-talet hi, hi) och rejäla gummistövlar från Viking! Ganska vattentäta vantar från Hestra, vinteroverall från Reima och mössa H&M!
.
Jag har fått förfrågningar ett antal gånger om Lillans kläder så då tänkte jag att jag kanske skall börja skriva var grejor och kläder kommer ifrån. Är det någon som bryr sig eller skall jag strunta i det och bara svara när någon frågar???
.
..
.
Nu till något helt annat! Jag har fotat så lite på sista tiden, gillar mest att fota i vackert väder utomhus! Men på förekommen annledning har det då inte blivit så mycket den här vintern! Hade sådan himla lust att fota något idag, Mateus ljusstakarna, min mormors ärvda pärlhalsband och en liten tennask med rött sidenfoder fick bilda ett litet stilleben! Fotokurs står absolut högst upp på min önskelista!
.
..
.
Ikväll blir det premiärfilmvisning i vår nya TVhörna! Ännu så länge är det bara Nalle Puh som rullat på s t o r a TV:n! Jag är i grund och botten så långt ifrån en "tekniknörd" man kan tänka sig, men... This I Like!!! Jäklar i min lilla låda vilken bild och vilket ljud!

.
Pyssla om de dina ikväll!
Kram
.
.

7 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

Åh vad underbart att få vara hemma så länge..själv ville jag bara bli klar med alla studier så jag gick tillbka till dom tidigt! Man kanske får ångra sig när de nu växer upp så fort..eller så får jag ta en liten sladdis sen och njuta av:) Jättefina bilder vännen, du behöver ingen kurs, det är bara att våga;) Kram dig söta du <3

Synnøve sa...

Så gøy at du kom innom til meg :)! Og for en NYDELIG blogg du har!! Vet min søster (livet på landet) er ofte inne hos deg, og det skjønner jeg godt :)!!!!

Du er foresten utrolig flink til å fotografere ser jeg! Jeg har selv lyst å lære meg å ta fine bilder, og skal ønske meg fotokurs til bursdagen :)

Her var det mye flott inspirasjon!!

Klem fra meg :)

Anonym sa...

Hej!Tycker att dina bilder är mycke vackra!Vist är det härligt att var hemma och mysa med dåm små!Kommer att vara hemma från hotellet åkså nästan hela året!
Anna i Rom

Linruz sa...

Saknar verkligen den där tiden när jag var hemma mamma.
Visst är vi lyckligt lottade att bo i sverige där man har möjligheten att vara hemma länge med sina små.

Ha en fin dag.
Kram Lina

På vår udde! sa...

Mia: En sladdis ärj förstås ett alternativ :) Jag förstår dig gott och väl att du ville bli av med studierna! Tack för att du tycker att mina bilder är fina! Övning pågår!!!

Synnöve: Oh, jag tackar sååå mycket för de fina orden! Så glad jag blir! Jag gillar din blogg jättemycket och har länkat till dig!


Anna: Visst är det härligt! Bara att njuta av de små, snart flyttar e hemmifrån... :)

Lina: Sverige är absolut fantastiskt! Har en kompis i USA där får de vara hemma i 3 månader!!! Tildis kommer att vara 2,5 år när hon börjar på dagis och vi har faktiskt inte tagit ut särskillt många föräldradagar, vi har sparat för att kunna vara hemma med henne på loven framöver. Jag är tjänstledig nu för att vi inte skall behöva ta ut några dagar! En arbetsgivares mardröm...

Tag ara på dagen alla rara bloggare! Ses senare med "Helgmiddag på Udden"!

Min plats i solen sa...

Hej!
Vilka härliga bilder! :) Man blir så glad! :)

Jag kan bara hålla med dig, det är underbart att få ha ynnesten att få vara hemma med sina barn. Jag har haft det likadant och det är guld värt. :) Så fortsätt njut av era underbart kravlösa dagar. :)

Hoppas det blev en mysig filmstund i nya filmhörnan?

Ha en solig och härlig helg!
Kram Lotta

På vår udde! sa...

Lotta: Vad kul att du gillar mina bilder! Härligt att du också kunde vara hemma länge!
Hoppas din helg blir solig och fin!

Related Posts with Thumbnails