9 mars 2010

Romantiska Santorini

.
.
Längtar så vansinnigt efter att resa till varmare breddgrader! Med några få undantag har jag rest utomlands på semester en eller ett par gånger varje år sedan jag var tonåring. Att resa och möta nya människor, platser och kulturer är ett stort intresse hos hela min familj! De senaste två åren har det varit barnafödande och andra saker på agendan så något resande har det inte blivit för min del. Inte till några varmare länder i alla fall!
.
.........


.
Innan jag träffade min älskade M var jag singel något år, och reste med en väninna till Santorini i Grekland! På den tiden fanns (i alla fall inte i min ägo) inga digitalkameror med USB minne, så några fina kort därifrån kan jag inte visa! Men de här bildena från hotellen Mystique och Perivolas går inte av för hackor! Bara att njuta...
...
.....
.
Jag har varit i Grekland många gånger och jag älskar egentligen alla små öar jag har besökt, allt från bland annat kulturella Kreta, charter Kos, fantastiska Hydra, mysiga Kalymnos och partyön framför alla Ios. Längtar konstant till Grekland! Kanske inte så aktuellt att resa till just Ios längre, (ni som varit där förstår :-) Men det var kul när det bedrog sig!
..
...
..
Grekland är för mig ett optimalt resmål! Jag tröttnar aldrig, dyker alltid upp någon ny lite ö att besöka! Det vimlar med små vackra orörda stränder, klimatet är underbart och havet är alltid kristallklart och intensivt turkoset! Sen kan man ju faktiskt aldrig äta för mycket grekisksallad med fetaost och riktigt härlga, röda solmogna tomater!
..
......
.
Santorini är det ultimata stället att resa till om du är riktigt kär och vill ha en överdådig romantisk fond till din och din älsklings semester! Solnedgången från staden Fira är världsberömd! De små mysiga, romantiska barerna och restaurangerna som klamrar sig fast längs bergsväggarna på den gamla vulkankratern är otaliga!
..
.
..
..
Smekmånadsparen och de nyförälskade dominerar turistbilden, så jag och min väninna var väl lite malplacé där bland bubblet och förlovningsringarna, men det är en annan historia!
.
..

Ha en härlig tisdag!

....

5 kommentarer:

Kristin sa...

God morgen vennen! Så morsomt at du skriver om Santorini i innlegget ditt. Jeg jakter på bryllupsreise til meg og min kjære, og skal definitivt sjekke ut Santorini! Ha en deilig dag. Klem Kristin

Min plats i solen sa...

Jag förstår verkligen din längtan till Grekland. Jag var själv en Greklandsresenär innan barnen kom och ibland kan jag också längta tillbaka något vansinnigt. Till värmen. både vad det gäller lokalbefolkningen och klimatet, den fantastiskt goda maten, kulturen och allt annat. Ja, partylivet hägrar kanske inte längre, men däremot skulle jag vilja visa mina barn detta vackra land. :) Jättefina bilder du har! :) Ha en bra tisdag! Kram Lotta

Lugna gatan sa...

Hej! Jag har bara besökt grekland en gång, men är fullständigt förälskad i detta land sedan dess. Maten, kulturen och människorna är precis i min smak. Nästa resa vi tar kommer att bli till någon av greklands vackra öar.

* Kul att ni hade vänner på Knippla, vi bor på ön Hönö som är den ön man kommer först till.

Ha en skön dag!
/Jeanette

Anonym sa...

Hej Helena!
Vilka fina bilder!Såm halv grek längtar jag sååå mycket dit!Min pappas familj bor i Peloponneso i en jätte liten fisk by vid havet! Var där 3 år sen och åkte åkså till Mikonos i september så det fans lagom många turister och vi var på det fina fina hotellet Ostraco Suite...om du någonsin åker dit är det ett måste!!!
Kram Anna i Rom

På vår udde! sa...

Kristin: Kan verkligen rekommendera Santorini som resmål för en honeymoon!

Lotta: Jag vill också gärna visa barnen Grekland, de två stora tjerna har inte varit där (de är inte mina men ändå!)!

Jeanette: Jag kan nog också säga att jag är förälskad i Grekland och kommer deffinitivt att åka dit igen innom de närmaste åren!
Hönö, Öckerö och Knippla = Härlig västkust!!! Me love!

Anna: Vi var på Hydra för några år sedan, jag tror att man ser till Peloponneso därifrån! Skall lägga namnet på hotellet på minnet!

Kram på er tjejer!

Related Posts with Thumbnails