11 mars 2010

Helgmiddag på udden!

.
.
God eftermiddag! Då var det dags för helgmiddagstipset! Vi har ätit mycket pasta den här veckan så jag kände mig sugen på något helt annat idag. Vi försöker äta fisk ett par gånger i veckan och jag hade fina ryggfiléer av torsk i frysen så det fick bli huvudingrediensen idag!
.
.
Det här är en enkel rätt som alla kan göra, har man sedan småbarn så är det lätt att bara använda torsken och potatisen, blanda med lite smör och grädde så har man finfin barnmat!
.
Jag fortsätter att öva mig på att fota mat! Idag har jag använt en ärvd talrik "Vinrankan" som går i samma nyans som rödlöken. Tyckte att det var fint att ta upp den färgen lite!
.
.
Du behöver handla det här!
...
...
Helgmiddag på udden!
.....
........
.
Smörstekt torsk med bacon, champignon och rödlöksfräs
.
JJag är ingen vän av smalmat, räknar aldrig kalorier och använder ofta smör och grädde i maten. Vad jag däremot brukar försöka dra ned på, om vi inte äter pasta förstås, är kolhydrater! När inte de stora barnen är här äter vi vuxna oftast bara en god sallad tillsammans med den maträtt jag lagar. Det funkar bra till den här rätten, eller så kan man servera den med tex pressad potatis, som jag gjort idag!
.
.
4 personer
.
4 st torskfiléer
1 st rödlök
1 ask färska champignoner (funkar med en burk också)
1 förpackning ca 140 g färdigtärnad bacon
2 msk smör
1 msk balsamvinäger
salt
vit och svartpeppar
Hackad persilja
.
.
Skala och koka potatisen i saltat vatten, dela potatisarna om de är stora.
.
Salta och peppra (vitpeppar) fisken, stek den i rikligt med smör.
.
Under tiden fisken steks delas champignonerna och rödlöken strimlas.
.
Lägg fisken åt sidan när den lätt faller isär. Fräs champignonerna tillsammans med baconen. När bacon och champignoner är färdiga och fått fin färg, tillsätt lök och balsamvinäger. Låt fräsa på låg värme någon minut. Salta och peppra (svartpeppar).
.
Pressa potatisen.
.
Toppa med hackad persilja!
.
.
Smaklig måltid!
.
.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, gott låter det! Jag gillar verkligen din torskbild med det vackra porslinet. Att fotografera mat är en sann utmaning. Ha en fin kväll!

Anna sa...

Det ser ju helt underbart gott ut!

Har du sett att Dinesens hem är i nya Sköna Hem som kom idag? Alltså ägarna till företaget vars golv ni ska ha i fjällstugan. De bor i ett helt fantastiskt vackert vitt putsat hus med halmtak. Å har fina golv - såklart!

På vår udde! sa...

Weronika: Porslinet är vackert och ett av få ärvda saker jag har från min farmor och farfar, så det betyder mycket för mig! Tack för komplimangen, som sagt - svårt fota mat...

SkåneAnna: Va har Sköna hem kommit idag?! Inte i min brevlåda!!! Hur somm helst måste bara se det huset! Tack för tippset!

Mysig kväll önskar jag er!

Gabriella sa...

Både låter och ser gott ut! Fisk är mums! (Felino är en urgod salamisort, apropå förra helgtipset. Prova ihop med lite goda ostar!)

Ha en härlig helg!

Kram, Bella

På vår udde! sa...

Bella: Aha! Viste inte det! Nu blev jag sugen på att prova det och lite goda ostar i helgen! Tack för tipset! Kram

Livet de la crème sa...

Tjusigt! Ser jättegott ut, fint fotograferat! Ha en fin fredag! Kram

Min plats i solen sa...

Vad gott det ser ut och låter! :) Här blir det också torsk till middag ikväll. Baconinlindad torsk med rosmarin och timjan och till det potatismos. Ljuvligt gott!
Trevlig helg!
Kram Lotta

På vår udde! sa...

Tack Familjen i Uttran! Ha en festlig kväll med skumpan!!!


Lotta: Låter ju jättegott! Ikväll skall jag prova ngt med lax, rödbetor och fetaost. Spännande!

Ha en mysig fredagkväll!

Hemmabloggaren sa...

Geeeeuuuu va gott det ser ut. Själv åt jag asiatisk brunch på Berns igår, inte helt fel det heller :D

På vår udde! sa...

Hemmabloggaren: Har hört talas om brunchen på Berns! Måste testa när jag har vägarna förbi kungliga hufvudstaden nästa gång!

Related Posts with Thumbnails