31 augusti 2010

Byta bana?

.
.
Drömmar


Ibland får jag för mig att jag inte alls skall jobba som narkossköterska resten av mitt liv utan att det faktiskt är fotograf jag vill vara! Är det för sent att vid 38 års ålder byta bana? Lämna tryggheten med fast tjänst (som  jag snart skall gå tillbaka till), utbilda mig på nytt, för en osäker framtid som fotograf?

Vad har ni för erfarenheter, har ni vågat följa era drömmar?

De här bilderna, som balanserar på gränsen mellan fantasi och verklighet, var det som den här gången fick mig att börja drömma om en annan karriär!
Helén Karlsson


Något helt annat!


Kvällens middag: Sååå LCHF och sååå ekologisk!

På utflykt med girlsen idag inhandlades, hos en kompis syster, råvaror till kvällens middag.
Blomkål, broccoli, Bratvurst och salladshuvuden, allt odlat och producerat på den lilla gården.

Så, Stekt Bratvurst med stuvad blomkål och vinegrettstänkt grönsallad, stod på menyn hos oss ikväll!
Så otroligt gott!
Jag fick naturligtvis lov att fotografera maten, innan den hamnade på bordet, eftersom jag så gärna vill bli fotograf! 

:-)

.
.
.

22 kommentarer:

Marta - livet på landet sa...

Jeg beundrer mennesker som tørr å følge drømmene!
man skal være modig for å bryte opp fra det faste og trygge for å gjøre noe helt annet!
Skulle gjerne tatt en ny utdannelse selv, men med nytt hus og to små barn blir det vanskelig å leve på en inntekt.
Dersom dere har mulighet til det økonomisk, synes jeg du skal våge!! Dersom det er dette du virkelig vil!
(Ut fra bildene å dømme har du iallfall talent!:)

Lykke til med funderingene og ha en fin kveld!

Dr Molly sa...

wow vilka foto! Klart du ska följa din dröm! Narkossköterska kan man väl frilansa rätt mycket som så du får in lite pengar vid behov?! Lycka till! KRAM

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Klart du kan!

Att ha drömmar är det bästa, vill man förvekliga de hittar man energin i sig själv, vill man istället drömma och köra lite "light" på hemmanivå är det också ett sätt att få utlopp för sina drömmar.
Jag pluggade till flyttsylist här i Uppsala för två och ett halvt år sedan. Min minsting var bara fem månader och jag var sååå taggad att starta eget. Fick en hel del gratisreklam genom att rektorn för utbildningen ville ha med mig i en liten lokaltidning som även gjorde ett uppföljningsreportage. Kul och lite läskigt för en blygis som mig.
Drömmen om att arbeta med inredning/styling är fortfarande stor och aktuell, dock inte just nu. Vill att båda mina barn skall ha kommit upp i skolåldern innan jag (ev) ger mig in i livet som egen företagare. Praktiserar mitt intresse hela tiden hemma och tänker hela tiden nya lösningar!

Du kan kanske kombinera din fasta tjänst med ditt intresse genom att gå ner i tid!?

KRAM Caroline

MamsTrams sa...

Du ska följa dina drömmar om du vill. Att kunna se tillbaka och provat/utvecklas är bara bra. Hellre se tillbaka i backspegeln att det här har jag gjort än att tänka "tänk om jag gjorde det" hur skulle mitt liv då vara?
Önskar dig all lycka.

MamsTrams sa...

Oj, glömde skriva att jag följt mina drömmar och gör det jag absolut vill göra. Djurtolk (kommunicerar med djur), healing och vara i nuet.

Anonym sa...

Hejsan Helena!
Du skall absolut följa dina drömmar. Din utbildning och erfarenhet som narkossköterska har du alltid kvar, och det är aldrig fel att utveckla sig genom att göra det man drömmer om. För övrigt är 38 ingen ålder att tala om - du ska arbeta i många år till. Att som förr arbeta inom samma yrke alla år är inte aktuellt i dagens samhälle - tvärtom är olika "insikter" en merit. Go for it! Ha det fortsatt gott. Kram
//Marika""

projecantasi sa...

Är inte för sent för något i detta liv. Jag väntar med förväntan på foton. Din blogg är mycket trevligt. (Jag vänder mitt straff var översättare. (((:)
Jag omfamnar dig med kärlek.

Anonym sa...

Wow! Du kan jo virkelig ta bilder!

Aratorps Lena sa...

Dessa bilder är verkligen HELT magiska! Jag fastnade också för dem när de var med i något reportage. Var det Lantliv? Hur som helst, våga -vinn! Kram

Anonym sa...

Jag tror oftast att det är så att man ångrar det man INTE gjorde! Jag tycker absolut att du skall försöka förverkliga din dröm och jag är säker på att du kan lyckas!!!!! Kram Linda

HOUSE OF SVEA sa...

Klart det inte är försent, men det kommer komma en dag då det kanske är försent. Det är svårt, jag vet, men nu ska jag satsa på det jag helst av allt vill och det är just som du fotografera och även styla.

Börja småskaligt så får du se vart det leder!
Jag kände bara att jag inte vill uppleva känslan av att inte gav det en chans!

Kram Anna

Wojtan sa...

Hej

Första gången jag kikar in här men det lär bli fler gånger.
Klart att du kan hinna bli fotograf!!!!
Jag SKA också bli det nämligen och jag är nästan lika gammal som dig. Heja heja!
Jag utbildade om mig vid 27 års ålder till ekonom, och har lovat mig själv att vara fotograf innan jag blir 45 år.
Sen tänkte jag även hinna med att bli florist!
ALLT går bara vi vill och vågar.

Kram Åsa

Anonym sa...

Hej! Jag instämmer med de andra ovan; klart du ska följa dina drömmar! Jag började i måndags på en utbildning inom något annat än vad jag jobbat som på fast tjänst i snart 12 år (!). (är 34 år). Som sagt det är många år kvar att jobba...
Lycka till Kram H

Anonym sa...

Hej
Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Jag är liksom du specialistsjuksköterska och delar min tid mellan det "riktiga" jobbet med den trygga inkomsten och att göra lite mindre uppdrag inom ett helt annat område när jag känner att tid och lust finns.
Tack för en fin blogg!
/K

Unknown sa...

Följ din dröm, man lever bara en gång! Kan du kanske gå ner lite i tjänst när du kommer tillbaka så du får lite tid över till fotograferandet.
Fantastiskt vackra bilder, man kan liksom känna frisk härlig höstlukt när man ser på dem.. Varma färger blandat med kalla, ååå så fint.

Kram Catta

Ninni sa...

Hej du härliga Helena!

Det här temat kändes ju oerhört aktuellt för oss ;. Jag och min kompanjon är precis i din ålder. Jag är egentligen Kostekonom och har jobbat med mat, hälsa och kommunikation i tio år, vilket jag egentligen alltid gillat men hela tiden har jag känt att jag velat göra något helt eget. Jag och Fia träffades via dagis och kände något som liknade "tvillingsjälar" hos varandra. Ganska snabbt bestämde vi oss för vad vårt "eget" skulle bli. Lucky Ellen. Det låter klyschigt men är faktiskt sant - vi lever bara en gång. Tack för att du varit så rar och hejat på oss här i din blogg :). Nu är det vår tur - heja, heja!!!
Jo, förresten, det är perfekt att kombinera frilansande i sitt gamla yrke med att småstarta drömmen - sedan kan du växla över helt när du märker att det bär sig. Precis så gjorde en annan härlig tjej, Ester Simone, som fotade vår första kollektion. Ni hittar hennes blogg via namnet.

Kram Ninni

Anonym sa...

Jag började plugga igen när jag var 37, efter att ha jobbat nästan 20 år inom vården. Jag var jättetrött på arbetstider, slit för dålig lön och känslan av att aldrig ha någonting att säga till om. Och så hade jag sååå många bittra arbetskamrater på 50+ som verkligen borde ha bytt bana för länge sedan men hade väntat för länge. Så jag satte mig i skolbänken och pluggade logistik i två år, fick jobb på ett stort företag direkt och har jobbat där sedan dess. Trivs jättebra, har "klättrat" inom företaget och känner mig helt nöjd idag. Så...klart att du ska göra det du känner att du vill, jobb inom vården finns ju alltid kvar om du skulle ångra dig!

Kram Tina

Ylva sa...

jag hittade häromdagen en text som jag skrev när jag var 15 om vilka förväntningar jag hade på framtiden. Nästan rörande att det är exakt samma saker jag drömmer om idag men inte följt. Jag satsar just nu på att förverkliga inte mindre än två drömmar. Vi får se vart det landar.

Unknown sa...

Underbart att du fortfarande drömmer,
jag har precis börjat ta mina drömsteg i rätt riktning, jag är 34 och 4barns mamma, men nu är det min tur,,, bättre sent än aldrig sa jag och har nu börjat frilansa som stylist, desto mera jag gör jobb ihop med andra och samverkar så verkar det som att jobbtillfällen blir också fler:)

All lycka till!
Annaleena

Maria sa...

Är bilderna från Lantliv tagna av dig så ÄR du ju redan fotograf, de bilderna har jättefin kvalitet! So isf - go for it! Om de INTE är tagna av dig så - go for it anyway! De andra bilderna visar ju även de på fotoöga och teknik! Själv är jag en nybliven 40-åring med fotografdrömmar som fick min första publicering i tisdags! MIN bild var i två olika tidningar var av en av tidnigarna lagt den på en helsida, jag är sååå lycklig!!!

S sa...

Livet är för kort för att inte satsa på det man brinner för, för 5 år sedan slog jag till.
Fantastiskt roligt att gå till jobbet! Tidigare jobbade jag i förskola (vilket även det är fantastiskt) men sedan ville jag satsa på det jag brinner allra mest för och har sedan tidigare en 5 årig utbildning inom. Resultatet blev ett eget smyckes företag där jag tillverkar och formger alla smycken, så fantastiskt kul!!
Ålder har ingen betydelse, min pappa slog till när han va 60:-)
Deltid tycker jag är en bra start!
Jag håller tummarna !
// Sabina

www.sabina.eu

Anonym sa...

Jag tänker också att jag inte ska jobba som syrra hela livet, fastän jag var närmre 35 innan jag blev färdig. Drömmen är så småningom ett Cafè eller liknande. Men jag vill inte flytta från min lilla byhåla, och de tidigare fiken som funnits här har gått under... Så jag väntar på den riktigt bra idèn! Under tiden så har jag precis fått byta arbetsplats som syrra så det ska bli en spännande höst! Och Norge finns ju alltid, när barnen blir lite större... Ha det gott och good luck med drömmarna!
Yvonne

Related Posts with Thumbnails