10 december 2010

Kopieras eller inspireras?

.
.
Ja det är frågan,

vart skall man dra gränsen, och vad är inte ok?
Påverkas inte vi alla, medvetet eller omedvetet, av miljöer vi vistas i och bilder vi ser? Ibland kan det ju vara helt uppenbart vem som "skapade stilen först", men ibland kan man ju fundera på vem som besitter originalet på ditt eller datt! Är det den bloggare som "lägger ut sin bild" först eller är vi alla bara kopior av bilder och inspiration vi sett hos Tine K, Day Home, House Doctor eller något annat "bloggtrendigt" märke?
Just nu ser det ut såhär hemma hos oss, i vårt vardagsrum!

Jag erkänner villigt att jag kopierar, hej vilt, eftersom jag verkligen inte har någon fantastisk "konstnärlig ådra", och ingen enorm fantasi (eller plånbok) heller för den delen! Jag önskar verkligen att jag hade det, och ofta tänker jag att jag skall göra något "eget" och lite crazy (eftersom jag tycker att det är så snyggt hos andra). Slutar mer eller mindre alltid med att det ser helmuppigt ut, och jag får plocka bort alltihopa...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker alltid du lyckas med dina piffningar och arrangemang. Har ingen betydelse om man "kopierar", skulle hellre som du säger kalla det inspireras. Gillar skarpt din stil du har i ditt vackra hem. Ser alltid "lagom" & hemtrevligt ut.
Ha en mysig fredag//Pernilla

C. Tvillingmamma sa...

Kopiera på,poängen med bloggande och tidningar är väl just att ge inspiration? Hur roligt vore de att bara se men inte ta idéer? Dock kan jag tänka mig att jag själv skulle reagera om någon koperiade en av mina målningar rent av...men de e en helt annan femma :)

Krispigt vackert!

Anonym sa...

Alla som har eller läser inredningsbloggar blir ju inspirerade någonstans ifrån, och kopierar mer eller mindre. Det är skönt med dig att du kan erkänna det och stå för det!

Jag är precis likadan, både vad gäller konstnärlig ådra som plånbok. Men jag är bra på att inspireras, och den inspon får man från olika håll. Man kopierar ju inte någon rakt av, utan blandar. Till sist kan man få en någorlunda egen stil ändå!

Om man börjar med att kopiera litegranna, så kommer man in i det märker jag. Och blir bättre och bättre på att få till något eget.

Hur som helst, jag tycker du har hur fint som helst, och tänk att du oxå inspirerar!

Kramiz/Greta

A House With A View sa...

Jättefin "kopieringsbild", fniss. Klart det är helt ok att finna inspiration från andra! Jag skulle bli supersmickrad om någon fann inspiration i mina idéer! Säger bara - kopiera mera :))

Kraaaam aka

Lise-Lotte sa...

Hej
Man inspireras ju & gör en egen grej utav det!
Det känns som du gör det & även får till det så att det ser personligt ut här tycker jag.
HA en härlig helg!
Lise-Lotte

Anna-Malin sa...

jag håller med alla talare ovan och framför allt C tvillingmamma. oftast tycker man ju om en stil och det är klart att hemmet speglar det på ett eller annat sätt. det är upp till var och en tycker jag. men när någon kopierar ett halsband eller en tavla jag gjort där går min gräns.

Tine K, Day och Walther & co m fl. har alla vansinnigt duktiga stylister och fotografer. den känslan kan jag försöka eftersträva ibland, men jag vill gärna försöka sätta min prägel på det.

kram på dig.

Tant Åsa sa...

hej helena

Jag tycker att du kopierar och gör det ännu bättre. Kopiera på du är jätteduktig!

Anna sa...

Jag tycker att du skriver så bra! Det är så underhållande att läsa din blogg!
Ang. att kopiera så tycker jag att det bara är att köra på, det är ju klart att vi inspirerar varandra i blogg världen :) Själv tycker jag att det är svårt att få till "piffet" vilket kan tyckas vara det enklaste och det roligaste. Men då är det lättare att välja kakel, färg på väggen eller golv...det lite större besluten.
Önskar dej en fin helg!
Kram, Anna

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Underbara bilder!
Kopiera och inspirera e två helt skilda saker. Det är väl därför man läser inredningsmagasin, besöker butiker, mässor läser bloggar.
Man inspirerar och sedan gör man det till sin känsla.

Kram o trevlig helg
Madde

Anonym sa...

Härligt att läsa att det är fler än jag som inte alltid lyckas med "piffet", blir samma resultat för mig när jag försöker vara "kreativ" ! :)

Kram o trevlig helg !
Kicki i Åre

Related Posts with Thumbnails