24 augusti 2011

En djupdykning

.
.
MMin älskade pappa sa en gång för länge sedan till mig "Ångra aldrig det du gjort, bara det du inte gör". Det är en gammal devis, men den är så himla sann. Jag drömmer om att göra något eget, att skapa något alldeles själv. Jag har idéer och jag har möjligheten, varför gör jag det då bara inte?


Är jag rädd för att misslyckas eller tror jag kanske inte att jag kan? Kan det vara så att jag inte är beredd att jobba tillräckligt hårt för att göra min dröm till verklighet? Att driva eget är ingen picknick-in-the-park har jag hört, orkar jag verkligen med det?


Jag är nog ingen bra anställd, jag hatar när någon annan bestämmer över min tid, och när någon annan talar om vad jag skall prioritera. Det viktigaste jag har är min dotter och min familj, dem prioriterar jag!.
.

22 kommentarer:

Emelie sa...

Håller med om att som anställd förväntas du göra så himmla myk och ställa upp alltid. Men om jag så skulle behöva byta ett ynka litet pass så finns det nappt någon vilja att ens försöka lösa det.

Om du har möjligheten JUST GO FOR IT, GIRL!!!

//Emelie

Unknown sa...

Hej! Jag har alltid känt så med att jag vill bestämma över
Min egen tid!

Visst är det mycket jobb med eget företag,
Men så fantastiskt mycket roligt med! Och man
Kan styra sina tider!!

Go girl! Satsa på din dröm! Kram Anna

Extraordinarygirly sa...

Med din fina blogg och stora kreativitet sa kommer du lyckas. Just do it!x

Anonym sa...

Precis- skrid till verket! Jag är säker på att du kommer att lyckas! Kram Linda

sussi sa...

ja jag vet hur det är men du är högre en mig på jobbet. Jag jobbar också inom landstinget men jag är uska på akut kirurgen. och det är inte lätt när arbetsgivar inte pratar med oss. och dom bara plockar bort personal. Jag tror också att du kommer lyckas:) En stor kram till dig Sussi.

Anonym sa...

Känns det rätt så kör!
Känns som du har bestämt dig vännen, härligt!

//Camilla

Anonym sa...

Aha..ser i ovanstående kommentar att du jobbar åt landstinget. Det gör jag också och jag känner lika dant...hoppas att du vågar, ska bli så spännande att följa!! Lycka-till-kram från Karin i samma stad;-)

House number 15 sa...

Spännande! Känns det rätt så ska du inte tveka
att förverkliga din dröm. Ska bli roligt att följa...

Ha det gott!
Kram C

MORE OF WHITE sa...

Jag önskar dig all lycka till!

Vi lever bara en gång, följ ditt hjärta.
Du kommer att klara det.

Stor Kram Fia

Anonym sa...

Du var så fin Helena, i Plaza, badrummet lika så. Håller med de andra, har du möjligheten så kör på dina drömmar. Väntar med spänning :)

Kram Åse

Välkommen! sa...

Jag säger som Grynet (Elin Ek), Ta ingen skit...!
Man ska inte behöva finna sig i vad som helst bara för att man är anställd.
Är självklart ingen dans på rosor att ha eget, jag vet, för min man har det. Men friheten är så mycket större.
Du fixar det....! Kram

Anonym sa...

Jaa, skrid till verket! Jag håller tummarna:)

StrandviksVillan sa...

Önskar dig lycka till!

Härlig blogg du har! Så vackert hem och tjusiga foton.

Ann-Christine

Live från radhuset sa...

Hej! Såg dig i Plaza Interiör idag, vilket urtjusigt badrum! Lycka till med dina nya planer. Tänk på att du kan ju alltid gå tillbaka och söka nytt jobb om du så önskar. Kanske lite lättare då att ta steget fullt ut och satsa på att bli din egen. Kör så att det ryker och lycka till!
Katarina

Anonym sa...

Åh, så lustigt att du tog upp detta nu! Här har du en till som jobbar inom landstinget, och man kan lugnt säga, att ledningen är liknande hos mig!

Precis idag var jag och maken på kommun, för att kolla upp ägare till olika marker vi är intresserade av, för att ev starta upp något eget, och byta liv. Jobba för oss själva!

Jag vet bara en sak, det som är kvar av mitt liv måste bli annorlunda. Innehålla annat än arbetsgivare som våra, ytlighet och stress. Men jag kan oxå undra om jag har den kraft som krävs. Men jag måste försöka!

Kram på dig
Greta

Victoria @ MY HAPPY HOME sa...

Hej, jag hittade precis hit! Jag känner precis som du och nu ska jag försöka göra verklighet av en del av de drömmar jag har. Jag jobbar som förskollärare men börjar utbilda mig till inredningskonsulent i höst! Kram och lycka till med dina drömmar!

Isa sa...

Låt vinden lyfta dina vingar!
Du gör helt rätt, chefen finns nog kvar om du en dag skulle ångra dig men testa dina vingar och flyg. En dag blir man för trött för att flyga och då vill man inte sitta och ångra allt man inte provat. Lycka till!

Liza sa...

Säger bara: Följ dina drömmar! Du kommer att lyckas!
Kram!
Liza

lottasworld.blogg.se sa...

Vad häftigt! Att hoppa måste vara det läskigaste som finns. Jag har ännu inte byggt upp tillräckligt med mod, men jag imponeras av alla som gör det! Kram Lotta

Norregård sa...

Hej!
Hittade hit via Anna Truelsen. Jag måste bara skriva några rader...Har oxå drömmar, vi håller på att renovera ladan som ska bli en butik (inredning & ev kläder)!!! Har drömt om detta i så många år, men inte vågat...Nu fyller jag 40 nästa månad & det är dags!!! Går det inte så behöver jag iaf inte ångra mig & bli bitter...:)) Kör på du, hoppa nu!!

Malin

Anonym sa...

Är helt övertygad om att du kommer lyckas med att göra något nytt ! Vad är det värsta som kan hända ? Så brukar jag tänka, vi "hoppade" och förändrade våra liv för 3 år sedan när vi lämnade storstan och flyttade till fjälls, inget jag ångrar och storstan finns kvar om vi vill tillbaka :)
Kram Kicki i Åre

Sanna sa...

Hej!

Eget företag, visst det är mycket jobb, men så mycket roligare när det är ens eget. Man utvecklas och lär sig saker hela tiden. Jag har också jobbat på Landstinget och längtar inte tillbaka.

Lycka till och tack för en inspirerande blogg.


Sanna

Related Posts with Thumbnails