7 augusti 2011

Semesterminnen och en regnig dag

.
.
Burr, vilket väder det är idag, regnet det bara öser ned!
Förvisso behövs det, för oj vad torrt det är i marken just nu. Blommor och blader, samt en och annan bonde är nog happy just nu. Ja, det kanske finns fler som är glada för visst är det lite skönt, att bara få vara inne och pula, och inte känna att man måste ut i solen till varje pris? Allt här hemma blir liksom satt på undantag när livet "flyttar utomhus" och solen strålar, om ni förstår vad jag menar. Så om gårdagen ägnades åt att fixa i rabatterna, har dagens aktiviteter pågått här inne.


Udden bjuder inte alltid på sol...


Lite städ, lite tvätt, lite snygga-till-garderoben och lite handla nytt kylskåp och ny frys. Äntligen! Sedan i våras har vi, en familj på 5 personer, bara haft halv kyl- och frys-kapacitet. Ibland tar det ett tag innan man får ändan ur vagnen kan man nog säga. Men nu på onsdag kommer i alla fall de nya, och sedan skall jag fylla upp dem med godsaker! Mathållningen denna sommar har det varit lite si och så med, på grund av platsbristen. Ni vet, handla varje dag, eftersom det inte gått att storhandla...
 Men nu blir det ändring på det!


Nu något annat.


Som ni kanske vet, fotades det här hemma, för två inredningsreportage i Plaza Interiör tidigare denna sommar. Jag fick då lite frågor kring huset, och hur vi tänker kring vår inredning. Bland annat skulle jag ge fem inredningstips. Ett av mina tips var att blanda nytt, gammalt och saker man har minnen ifrån. Det ger ett personligt hem som speglar vem man är och hur man lever eller har levt.
Själv älskar jag saker som påminner mig om något trevligt och fina prylar från resor piggar alltid upp. Den rostiga blomkogren på väggen (på bilden ovan), köpte jag under en tältsemester för många år sedan. De stora tjejerna var då ganska små, och tyckte att det var jättekul att tälta. Vi tog båten ut i Stockholms södra skärgård och knölade in oss, med hund och allt, i ett litet litet tält vid en liten liten strand på Utö. Vi hade tänkt stanna två nätter, men tyckte det var så härligt att vi stannade ytterligare tre! Varje gång jag tittar på blomkorgen mins jag hur kul och mysigt vi hade det på den lilla semestern!


Termometern som sitter under (i precis samma stil som blomkorgen) har jag köpt i Prag, och varje gång jag kollat  temperaturen denna sommar, har mina tankar förstås vandrat iväg till de härliga dagarna vi spenderade i vackra Prag tidigt i våras.


Tackar för mig denna vecka, så syns vi igen i morgon, då vi har en ny vecka
 med nya utmaningar och nya möjligheter!


Vill också tacka Er för de fina kommentarerna i mitt förra inlägg, de gör mig glad!

 
KRAM
.
.
.

3 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Du har det jättesnyggt! Håller med om att blanda gammalt och nytt och personligt!

mammaxtre sa...

Udden ser trevlig ut även i regn, måste jag säga.

Jag ser fram emot att läsa repotaget.

Ha det fint

Unknown sa...

Oh you have a wonderful blog with stunning pictures. I love it and I will follow you.
Hugs from Germany,
Tanja

Related Posts with Thumbnails