22 juli 2012

Nytt i Västerås och Lillan ute på äventyr
Vilken härlig dag det blev idag. Sol från en klarblå himmel var just vad jag behövde! Vid närmare eftertanke var det väl tredje dagen i rad med sommarvärme. Toppen, kanske släpper det nu!


Igår lämnade jag Lillan hos mormor och morfar, och idag reste de iväg på en hel veckas semester med min lilla älskling. Längtar redan efter den lilla damen. Vid tidigare tillfällen, när vi har rest bort och Lillan varit hemma hos mormor och morfar eller hos farmor, har jag inte tyckt att det varit speciellt jobbigt att vara från henne. Man är på en ny plats och det händer saker hela tiden, men nu är jag bara hemma och skrotar bland hennes saker, då blir det visst helt annorlunda... Man får bara inte vara egoistisk, utan tänka på hur fantastiskt kul hon kommer att ha det, så kommer det att gå bra!
Med Lillfröken borta passar jag på att fixa och göra om här hemma! M, mellantjejen och jag drog iväg till Öbergs färg (som jag kommer att börja samarbeta med!) idag och handlade målarfärg, för här skall målas får ni snart se, och på vägen tillbaka stannade vi på Västerås senaste tillskott i krogväg, Kajplats 9.
Kör en "kur" med lchf just nu, eftersom tre otrevliga kilon alldeles som hoppat på mig denna sommar, så en god räk och laxsallad fick det bli. Synd att jag kör diet, för de hade en jordgubbspavlova till efterrätt som jag fortfarande sitter här och är sugen på... Det först jag kommer att göra när de tre otrevliga kilona är borta, är att trycka i mig just den efterrätten där!
Himmla trevligt ställe btw! Skön avslappnad uteservering på en stor terrass (precis vägg i vägg med Tullhuset Living) och en trevligt inredd restaurang i en stor glaskub som byggts på det gamla tullhuset!


Som grädde på moset fanns där också en trevlig och riktigt snygg liten saluhall i anslutning till restaurangen. Skaldjur och deras egen aioli fick följa med hem till Udden när vi gick därifrån! Och självklart fick jag lov att ta några pics med mobilen.


Härligt när sådana här ställen dyker upp i Västerås!


Helena7 kommentarer:

Unknown sa...

Ja visst är jobbigt att lämna bort de små, vi ska lämna bort våra två 17-19 aug, och vet inte hur jag ska klara detta! Vi ska på bröllop och jag ska vara tärna så vi måste (och vill) liksom gå..
Hur gammal var din lilla första gången du lämnade bort henne över natten? Min kommer bara vara drygt 6 mån.

Ska bli roligt att se ditt projekt när det är färdigt =)

Kram Catta

Helenas enkla vardag sa...

Var i v ås för ett par veckor sedan, besökte Tullhuset för första gången, supermysigt! Då hölls arbetarna på för fullt med saluhallen och restaurangen! Kanske skulle ta den vägen hem fr s holm.
Ja jag vet hur jobbigt det är att vara från de små liven, men ack så nyttigt ibland, för bådas skull!
Ha det så bra!
Kram Helena

Linruz sa...

Det ser verkligen urfräscht ut där.
Måste nog ta mig en liten tripp till Västerås ngn dag.
Kram på dig och försök att njut av barnledigheten så gott det går.
/Lina

Room of karma sa...

Love it, vilket ställe! Ett sådant snyggt och smakfull saluhall har inte vi ens i Göteborg. Dessa bilderna kanske får mig att svänga in till Västerås när jag skall till Stockholm i Aug?!:) Riktigt lockande.

Jisses vad jobbigt att lämna ifrån sin sin lilla skrutta. Jag har aldrig lämnat ifrån min mina barn mer en en enda dag. Jag skulle nog blir galen av längtan. Du är stark som ändå tänker på barnens och inte bara dig själv.

Tack för dom underbara bilderna du bjuder på idag. ( har redan varit inne 3ggr för att njuta av ert fina nyöppnade ställe)

Ha en fin dag i solen!

KRAM CC

Lena - gott för själen sa...

Hräligt! Ser ut att vara ett ställe värt att besöka.

Kram Lena

@my casa sa...

Det där stället så ju supermysigt ut, vad skönt att
ha ett sådant i närheten!

Kommer gå bra för både dig och lillan, men jag förstår
en hel vecka...det är tungt!

Kicki i Åre sa...

Vilket trevligt matställe!
Och visst saknar man barnen, har en tonåring som är på läger i 3 veckor och jag saknar honom otroligt mycket ! Mycket mer än jag trodde för han hänger ju inte med mig precis när han är hemma ;)
Ikväll ska jag ringa så jag får höra hans röst , de fick nämligen inte ha med mobiler eller annan teknik så kommunikation sker bara en viss tid då man kan ringa till lägret.
Han verkar dock ha det toppen utan oss, så man får tänka på det istället ... :)
Kram från en som har sol idag!

Related Posts with Thumbnails