13 januari 2010

Ofrivillig bloggpaus

.......
......
Det som inte får hända har hänt! Vid en systemåterställning på vår dator igår har allt och då menar jag verkligen allt försunnit. Alla bilder från lillans första år, semestrar, viktiga dokument, min C-uppsats, alla sidor som låg under favoriter, ja rubbet.
..........
Jag känner mig helt förkrossad. Vi hade sparat bilder på en extern hårddisk, men någonstans måste det ha gått fel, för mängder med bilder saknas även där.
...
Jag har idag varit i kontakt med tre olika företag som sysslar med att återställa sådant som försvunnit ofrivilligt och fått tre ganska olika svar.
1. -Händer titt som tätt, men i de allra flesta fall brukar vi kunna rädda bilderna - Gratis felsök, reparation ca 5000 kr plus moms.
2. -Ja det där är svårt det kan hända att det går, men jag kan inget lova, 1000 kr felsök samt 2000-4000 reparationskostnad, felsöket får du betala oavsett resultat.
3.- Jaha, men det är nog inte så svårt, det skall vi nog kunna fixa, svårt att säga ett pris men det borde inte bli mer än 1000 kronor, det är ju inte hårddisken som krashat...
Vad skall man tro?!
.......
Är det någon vänlig själ där ute som har någon erfarenhet av dylika händelser, snälla dela med dig av det till mig, jag mår inte bra och har svårt att sova. Kommer inte att göra några inlägg förrän vi vet något om hur det blir. Då får jag i värsta fall sörja, föra att sedan ta nya tag. Just nu är min motivation fullständigt bortblåst.
.........
Imorgon skall jag åka och köpa mig en laptop så att jag åtminstone kan läsa andras bloggar och era kommentarer. Ha det så bra, så återkommer jag längre fram!
..
.....

10 kommentarer:

Linruz sa...

Stackare. En mardröm.
Hoppas det löser sig till det bästa.
Kram Lina

Therese Turesson sa...

Sådant här är bara så fruktansvärt hemskt! När min dator krashade för några år sedan så lämnade jag den hos en datakunnig bekant till familjen. Dock kunde han inte rädda alla bilder, så några månader saknas. Jag skickade som sagt inte in den till något sådant här företag även om jag kontaktade några. Hoppas att det löser sig för er!!! Bilder är något som man inte kan ha för mycket av. Tankar till er!!

Anonym sa...

Åh jag lider med dig. Liknande saker har hänt mig och man blir lika sur på att man inte dubbelsparat varje gång. Ett tips till framtiden är att spara online. Det finns rätt många företag där du kan spara bilder och liknande på internet. Det är smidigt och fungerar ju även om huset skulle brinna ner eller utsättas för inbrott. Själv använder jag Hotmails Sky Drive. Tjänsten är gratis med en maxgräns på 25 gb. Det är lite omständigt att överföra filer eftersom att man får ta dem en och en men bättre än inget. Jag väljer ut de bilder och filer som jag känner extra för. Lycka till

Lugna Gatan sa...

åhh nej!! Förstår att du inte mår bra.
*Våran lapptopp kraschade förra året och vi förlorade alla korten på datorn (trodde vi) Det visade sig att vårt moderkort hade gått sönder. Vi lämmnade datorn till en vän som arbetar med.. hmm något med (datorer, programering) han räddade korten och berättade att man oftast kan få fram förlorad info!

Håller tummarna för att allt ordnar sig=))

Stor kram/
Jeanette

sienneis sa...

Det ska inte vara så svårt, eller omöjligt tror jag. Finns ju flera gratisprogram för återställning av div minnen, kort, chip, mobiler ou name it! Jag tror mest på det sista alternativet. INGENTING försvinner. Så är det bara. Datorer kan brinna upp och återställas så att era bilder skulle vara borta håller jag för HÖGST osannolikt.

PRISET beror nog på vem som ringer, hur man frågar och hur mycket man vet så jag skulle be någon som kan datorer ringa och kolla. Samt kräva skriftlig offert.

LYCKA TILL
Förstår din oro, men jag tror den är obefogad!
Kram

Philia sa...

Men vad tråkigt H!!! Hoppas verkligen att det går att fixa! Man tror ju verkligen inte att sånt ska hända en själv... Stackars er om det inte går att fixa, men det får vi ju verkligen hoppas att det gör!! (Till ett rimligt pris dessutom)

Vi hörs vännen!

KramKram P

s.m.i.l.e sa...

Åh, jag lider med dig! Hemskt! Hoppas det löser sig.

Läste i ett tidigare inlägg om dina tavlor. Här är ett tips; http://www.konstbolaget.se/. Har själv inte handlat där (än), men här finns ju hur mycket som helst att välja mellan.

Lycka till!

Villa nöystu sa...

Åh du arme stackare, vilket elände. Kan dock inte hjälpa dig alls, har ingen erfarenhet. Tänker ofta på om vår dator skulle krascha. Bilderna och filmerna på barnen är ju det allra värsta att förlora. Hoppas, hoppas det löser sig.
Har suttit och dreglat över Brasilien-bilderna, men usch vilken äcklig ringlande sak. Jag är ormfobiker, fick kalla kårar på ryggen när jag läste vad ni oxå hade sett..
Och så höll jag ju på att trilla av stolen när jag ser mig jälv här på din blogg... hahahah... vilken GLAD överraskning, att jag vunnit det vackra kuddfodralet. Tusen tack, jag mailar min adress.

Hoppas nu allt löser dig till det bästa och att datapersonerna får fram ALLT.
Stor kram fr Petra

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Nej vad tråkigt. hoppas att det löser sig till det bästa!

Peppkram från mig
/Caroline

Lila sa...

NÄ, vad jädrans jobbigt och frustrerande!!!! Vår dator kraschade, lämna in datorn och de lyckades återfixa allt -skönt.

Men nu har det kraschat på min lilla bärbara, och han på support jag pratade med ska ta spara allt jag ville ha kvar på ett USB minne, då det kan gå förlorat.

Jag hoppas verkligen att det löser sig för er! Var man säker på att det går att återställa för 5 000kr, skulle jag inte tveka trots att jag är en fattig student just nu....

Kramis Lila

Related Posts with Thumbnails