27 april 2012

Det dåliga samvetet...Jag har haft dåligt samvete, och har det fortfarande lite grand, även om det känns mycket bättre nu.
M och jag skall åka själva utan barn till New York i slutet på maj, och så har de stora tjejerna länge önskat att få åka just dit, klart man får dåligt samvete. Å andra sidan fick jag vänta ända till min fyrtionde födelsedag innan jag kom iväg dit (om man inte räknar det dygn jag spenderade där när jag var 19...) och de är faktiskt bara 15 och 17 och dessutom ganska väl beresta, men ändock...


Det dåliga samvetet har förstås också att göra med vår familjekonstellation, de två äldsta flickorna är inte mina och jag har alltid vart så rädd för att de skall tycka att jag "tar pappa ifrån dem". Eller att de skall känna den där känslan att "jaha, nu åker pappa i väg med sin nya och lämnar oss hemma...". Ve och fasa, det vill jag inte utsätta dem för.


Visst, vi har åkt iväg några gånger på typ "vuxenweekendresor", då barnen har fått stanna hemma. Men det blir skillnad när man åker på typ "semesterresa borta en vecka" eller så, då är det klart att barnen skall med! Det är nog därför jag har tyckt att det är lite "fult" av oss att sticka iväg en hel vecka till New York på semester utan dem. Är ni med? För övrigt skulle jag aldrig någonsin i hela mitt liv resa bort och bara ta med vår lilla gemensamma dotter och lämna de andra flickorna hemma, det vore hemskt! Antingen åker alla barn eller så åker inga barn.


Hur som helst känns det som sagt bättre nu, jag menar med det dåliga samvetet, för i förra veckan bokade vi en semesterresa till Kreta (love Kreta, varit där massor) med hela familjen! Vi kör en favorit i repris och checkar in oss på ett Resort och Spa med all inklusive och hela kitet. Vi hade det så förra året på Korfu och tyckte att det var så otroligt smidigt och bra. Total relaxation kan man nog sammanfatta det!


Det är hit vi sticker i alla fall!


Tack för titten!

Helena

10 kommentarer:

Tess sa...

Jag förstår hur du menar men det är ju även så att du och M måste ha ett vuxenliv också! Ni är egna individer likväl som föräldrar. Ni kan och bör inte alltid sätta andra främst... det mår ingen bra av! :) Försök att skaka av dig det där dåliga samvetet. Deras tid kommer den också.. Kram

Lena - gott för själen sa...

Fint du skriver. Tänk om alla bonusföräldrar var som du!

Ser ljuvligt ut att tillbringa tillvaron på det där stället.

Kram Lena - gott för själen

Anna / Sand's Drömmar sa...

Ser fint ut - vad heter hotellet?

Anonym sa...

Ja vad heter hotellet på Kreta? Jätte fint...Var hette hotellet ni bodde på när ni var i Palma? Var ni nöjda med det?
Kram Helén

På vår udde! sa...

Halloj, hotellet på Kreta heter Sentido Anthoussa Resort & Spa, och hotellet i Palma hette Hotel HM Jamie III vill jag minnas. Vi var verkligen supernöjda med det hotellet!

Tack för era kommentarer!
Helena

Lisa sa...

Jag förstår precis hur du känner men tjejerna tycker nog om att du och din man åker själva också. Barnen brukar gilla när dom vuxna gör något eget också :) Njut av er resa
Stor kram
Lisa

Kicki i Åre sa...

Har ingen erfarenhet av den situation du har med "bonusbarn" men jag tycker du verkar hantera det mycket klokt
Tycker du ska åka till NYC med gott samvete, de får säkert chansen att åka dit senare!

Ha en superduper helg! :)

Kram

Mor o Far sa...

Inget dåligt samvete Helena. Ni gör allt för barnen. Ni kan visst unna er en vecka för er själva,era barn har det hur bra som helst.Kan inte ha det bättre. puss från mor o far.

Soldattorpet sa...

Åhh jag känner igen mig. Fyller, precis som du 40 i år och har sagt till min man de senaste fyra åren att när jag fyller, då...Nu är vi där och oj vad jag har velat fram och tillbaka. Fast med tre barn, varav en med lite särskilda behov, några tuffa små barns år, egna företagare så kände jag ändå att vi gör detta!! Ska bli superkul och senast igår kväll tittade vi in hotell vi vill bo på. Vi har bokat en vecka på Cypern i sommar med alla barn så det känns ändå ok.
Fota mycket och lämna gärna tips.
Önskar dig en fantastisk semester!
Kram Cecilia

Anonym sa...

Förstår inte varför du har dåligt samvete! Det är helt naturligt att man som par behöver göra vuxenresor tilsammans. Likväl kan man mycket väl åka ibland lilla familjen utan den andres barn. Det ÄR ingen kärnfamilj man lever i. De andra barnen åker ju även på resor med andra föräldern, eller hur! Huvudsaken att relationerna är goda i övrigt, och att man bryr sig om varandra!

Related Posts with Thumbnails