17 september 2012

Måste vara ledig när man är ledig

 
 
 
En sak som jag noterat händer med en när man driver ett eget företag, är att man har otroligt svårt för att vara ledig. Då menar jag ledig helt och hållet och på riktigt. Det är ständigt något man funderar på, något man planerar för eller något man undrar över om man kunde gjort bättre. Om det inte är funderingar av det slaget som upptar ens tid, så är det annat som pockar på ens uppmärksamhet. Man kollar mailen i ett kör, kommer på mitt i natten att det är något man kanske missat med bokföringen, körjournalen eller någon faktura som kommit på vift. Det ringer folk till mig och jag ringer till andra, spelar ingen roll om det är mitt i veckan eller helg, ingen verkar bry sig om sådana petitesser längre...
 
 
Idag bestämde jag mig för att vara helt ledig i alla fall. Jag har varit krasslig några dagar och legat till sängs en del. Det är inte så att jag varit sjukskriven precis, utan jag har jobbat på med sådant som funkat i mitt slappa snörvliga tillstånd. Sjukskrivning är förresten inte att tänka på som egen företagare, om man inte dras med något allvarligt och långdraget förstås. Visste ni att man har 2 veckors karens innan sjukpenning kan bli aktuellt?!
 
 
Idag tog jag mig alltså ledigt. Solen strålade bakom tunna moln och det var varmt ute. Plötsligt kände jag mig kvävd av att vara inne och längtade efter skogen och frisk välgörande höstluft. Lillan och mellantjejen var inte sena att haka på när jag föreslog en tur ut i svampskogen.
 
 
 
 
Vi hade det så mysigt! Jag är ingen bullmamma, så vi har typ aldrig något gott hembakat fika hemma, så det fick bli en sväng förbi Irstamacken för proviantering innan vi svängde av ut i skogen.
Mackenfika funkar det med!
 

 
 
Lillan var så söt, hon skulle absolut ha sitt paraply med sig, för hon var säker på att det skulle börja regna när som helst...
 

 
 
Mina fina tjejer!
Nåväl, den stora snyggingen är till låns sedan 9 år tillbaka, men den lilla fisen är min!
 

 
 
Solen sprack igenom det tunna molntäcket och det kändes för en stund som högsommar. Det blev massor med svamp, hela två nästan fulla korgar, och alla var nöjda och glada. Lillan mumsade blåbär så det stod härligan till och var helblå hela hon när vi avrundade dagen!
 

 
 
Inte en enda gång under dagen i skogen funderade jag på jobbet. Fullständigt avlappnad och tankad med ny energi återvände jag så ut till Udden. Åååå vad jag behövde denna dag!
 

 
 
Imorgon blir det full fart igen. Två heldagar med två mäklarstylingar/fotograferingar och redigeringar, tre POMP de LUX arrangemang, två reportage som skall redigeras och fortsättningen på lägenhetsinredningen nere på stan skall hinnas med innan veckan är slut...
 
Phu, tur att jag hunnit bli frisk och är nytankad med energi!
 
 
Kram
 
Helena
 
 


3 kommentarer:

Lena - gott för själen sa...

Vilket härlig stund i skogen ni verkar ha haft. Den miljön brukar vara så energigivande! Älskar det.

Kram Lena

Anonym sa...

Åh, mackfika är grymt underskattat för idag har ju nästan alla nybakat på menyn! En kopp kaffe och en ljummen kanelbulle ute i skogen är bland det härligaste jag vet! Vekligen balsam för själen!

Vackra bilder!
Ha en fin vecka!
/ Anna (.....också från Vässan)

Lena sa...

Att plocka svamp och strosa i skogen är så rogivande. Får man dessutom med sig massa svamp hem sen att laga gott av är det ett stort plus. Vi plockade 12 kg häromdagen !
Hoppas du laddat batterierna nu.
Kram Lena
(make a head food)

Related Posts with Thumbnails