2 september 2010

Nu måste vardagsrummet pimpas

.
.
Vad kul att så många tyckte att Lillans rum blev fint, det glädjer mig verkligen! Lillan som nu för tiden kallar sitt rum för "mitt hus", är fortfarande efter ett par dagar, mallig över sitt rum och visar alla som tittar in hemma hos oss, hur fint hon tycker att det blev!


Vardagsrummet


Nu när både barn och tonåringsrummen på övervåningen är fixade, vill jag snittsa till vardagsrummet där uppe också. Igår plockade jag bort, kuddar, plädar och andra pinaler sa att det nu är helt avskalat och vitt.
Jag gillar vitt som bas, men vill gärna ha lite färg som bryter av. Det får bara inte bli för mycket färg eftersom barnens rum är ganska färgstarka.

Ibland när jag skall ändra om i något rum, får jag en idé och sen far jag som en vettvilling runt i butiker och letar efter grejor som jag tror att jag vill ha. Vill fixa allt på en gång! Har blivit många felköp med åren. Den här gången skall jag inte göra så! Nu får det får vara vitt tills jag hittar saker som jag verkligen gillar!
Jag skall börja med att byta ut mattan och har kikat på CarpetVista - Mattor Online, mycket fint där till himla bra priser. Vi är väldigt sugna på en Kelim. Vi har en sådan i vardagsrummet på nedervåningen och är mycket nöjda med den. Hade gäna haft en i mörkröda färger men det skulle bli heeelt fel med de andra rummen!

Den här är stor (älskar stora mattor) och jättefin, den skulle kunna passa...
Eller skall man "safa" och gå på en vit som denna?
 De är stora båda två runt 3 x 2 meter, och kommer från Carpet Vista.

Vad tycker ni?
Med tanke på att dessa två ytterligheter

 


angränsar till vardagsrummet,
tror jag att jag skall hålla mig till grått, svart, vitt och lite syrénlila/rosa.
Skulle gärna ha denna lampa från Tine K, men burrr den är dyr!


Gärna dessa kuddar från Niki Jones och Tine K!
Och när jag ändå drömmer kan jag ju passa på att köpa den här underbara quiltade pläden från Niki Jones!


Kramar till er!

Helena
.
.
.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt klart kelim mattan! Mkt snyggare till golvet som ser ut att vara i ek. Blir lite mer personligt och ombonat med den.

MITT VITA HUS sa...

Klemi mattan blir nog väldigt personlig tror jag:) Väldigt fint med vitt vitt vitt, själv har vi ju svart soffa och det blir ganska mörkt, men jag gillarn:)

Nicki J kuddarna de där finns hemma hos mig, love them:)

Ha en fin kväll, kram M

Anonym sa...

It's so much fun to re-decorate, isn't it? And you already have a perfect base in this beautiful room!
The second carpet fits much better with the cushions and the Tine K lamp and with the girls'rooms, too.
And then: A pair of black Bestlites (okay, not really cheaper than the Tine K ;o) and maybe you could paint the board black?
Enjoy!!
Greetings,
Anne

Unknown sa...

Satsa på kelimmattan,Åhlens har dessutom en fin kelim, den har lite mer färg men är skitsnygg!
Lycka till med att hitta det du söker, ska bli kul att se resultatet =)

Kram Catta

Lisa sa...

Vad fint det blev i lillans rum och vad kul att hon är så stolt! :) Sånt värmer en mammas (och pappas) hjärta. Jag tror en svart/vit skulle bli snygg där på golvet, men kanske en med lite mer svart i som tex Ikea Stockholm (rand?), för lite mer "värme". Fint till detaljerna du tänker dig. Men samtidigt, varför inte den röda du tänker på. Ofta bildar saker man verkligen gillar en helhet tillsammans, har jag börjat förstå.. :) kram

Anonym sa...

Välj Kelim, den kommer att ge ditt rum en personlig prägel. Med bara svart och vitt riskerar du att få ett ganska opersonligt rum, som ser ut som alla andra bloggares, som i och för sig är fint! Om du förstår vad jag menar!

Kram Anna

Ocean showroom sa...

Hejsan! Så fint lilla Tildis rum blev. Jag håller med- barn ska ha färger! :-)Apropå ditt inlägg före det så har jag just börjat något riktigt skrämmande men jättespännande. Jag sadlar om HELT!Det kanske blir magplask men jag ska iallafall prova... så jag säger följ dina drömmar.Kram och godnatt. Alex

Anonym sa...

vilket underbart fönster ni har i vardagsrummet!

Anna sa...

ÄLSKAR den översta mattan (Kelim). Vart kommer den ifrån??? Den kommer att göra hela rummet men ändå ge det en lugn känsla.

På vår udde! sa...

Skåne Anna: Mattan kommer från Carpet Vista, finns länkat i inlägget!

Anna sa...

Sorry, läste att den var från Carpetvista nu. Vi har köpt två kelim därifrån och är helnöjda. De hålller verkligen bra priser så ur en lite mer etisk aspekt kan man bli lite fundersam...

Related Posts with Thumbnails