20 maj 2010

Jag är så lycklig!

.
.
I Januari i år råkade vi ut för det som man bara inte får göra, datakrasch, där alla bebisbilder på Lillan försvan. Ja hela hennes första år var RADERAT från datorn! En sådan katastrof, jag grät som ett barn i flera dagar. Tänk om den enda bild på Lillan som fanns kvar från hennes första år, var den lilla handen på förstoringen i vårt sovrum...
Letade länge efter någon som eventuellt skulle kunna återställa bilderna och fann till slut en man som sa sig kunna fixa det. Sagt och gjort, jag for iväg till honom med hårddisken och någon vecka senare ringde han och sa att det var klart!


Hårddisken har stått orörd i flera veckor nu, jag har varit så rädd för att öppna den, och bli besviken. Så igår var det dags! Jag letade förtvivlat länge bland filerna, och hittade bara de bilder som jag redan visste fanns kvar. Jag grät en skvätt och så plötsligt fanns de där!!! Vart enda litet kort sedan BB och fram till förra sommaren!!!

Jag är bara sååå lycklig


13 kommentarer:

Linruz sa...

Åhhh vännen vad skönt att höra.
Sådana bilder går ju aldrig att ersätta.
Blir så glad för din skull.
Kram Lina

Ocean showroom sa...

Det förstår jag!! Vi miste nästan alla bilder från en australienresa på 2 månader som vi gjorde när Wilma var 8 månader. Riktigt surt! Ha en lycklig dag! :-) Kram Alexandra

a piece of happiness sa...

Vilken lättnad!
Lägg genast över dem på en USB pinne eller två.

Liselotte

Kristin sa...

Så bra at det ordnet seg!!! Sånne bilder er jo selve livet, og det er KRISE at de forsvinner. Apropos bilder: Giveaway på bloggen min- du kan vinne en fotgrafering:-) Klem Kristin

Milla sa...

Visst är det helt galet att man inte tar backup/kopia oftare! Så enkelt som det är numera via USB minnen tex. Jag jobbar ju själv i IT-branschen och vet om alla risker och stött på massor av folk under åren som tex tappat hela sin bokföring pga krasch.... men är jag världsbäst på att ta backup själv då? NÄ!!
Lyckligtvis finns det personer som har "magic fingers" och kan återställa data - men det är ju inte alltid det går. Förstår det känns toppen nu!!

Tant Åsa sa...

Vad skönt för dig. Jag förstår hur det känns. Gå nu och köp en extern hårddisk med USB koppling på Clas Ohlsson. Jag har en sådan fungerar jättebra.

Anonym sa...

Ta och fixa album..finns massor med sidor på nätet som man kan göra det hos, trevligare än att ha bilderna på datorn och riskera att bilderna försvinner.

Mvh Anneli

Gabriella sa...

Men så skönt!! Ovärderliga bilder ju, spar dem ORDENTLIGT nu!

Kram så länge/ Bella

Vitt för själen sa...

Precis samma hände oss!!
Vet hur du kände dig..
Skönt att det löste sig- för oss med..hihi.

Kram på dig.

Anonym sa...

Vilken tur! Trodde att vi hade råkat ut för samma sak för några veckor sedan och blev så förtvivlad! Dock fanns alla bilder där i någon gömma och kunde sparas på extern hårddisk innan datorn åkte in på lagning. Vilken lättnad det var, förstår att du är överlycklig!
Mvh Katarina

Elisabeth - anyhow.se sa...

ÅH du - jag kan bara ana ruset som for igenom dig när du fann dom, vi har spelat över en del av dotterns VHS-film, den med mest på, så jag fattar känslan, så sanslöst sorglig!

signerat 71 sa...

Förstår din panik! Härligt att minnena finns där igen! Ha en skön kväll! Kram J

På vår udde! sa...

Skrivit till er allesammans i nästa inlägg!

Related Posts with Thumbnails