15 oktober 2010

En glimt från köket

.
.
Det är ju inte bara hallen som fått sig en omgång av målarpenseln, även kökets väggar är nu mer bredspacklade och vitmålade. Innan var det en sådan där ni vet "målad fyrkantsväv a la landstingstoalett" som var grå, såg ut som om det var skugga hela tiden... Fult!

Fönsterputsaren var här igår, men vi har ju en del fönster så han hann inte klart, kommer tillbaka idag sedan skall jag piffa lite i köksfönstret. Bland annat nya krukor och växter skall införskaffas. Men, tänker ni, den där Sturehofkrukan i fönstret är väl fin? Jepp, men det är också den enda!

Det lilla arrangemanget, med marockansktwist, på köksbordet har tillkommit efter att jag inspirerats av alla fina bloggar med sådana inslag. Bland annat House of Philia, My Home, Helt Enkelt och STIL- Inredning och Design! Om ni inte besökt dessa fantastiska bloggar tidigare rekommenderar jag er verkligen att göra det!


Psst, fick ett tips från Hemmabloggaren om att mina länkar var svåra att se pga för ljus färg anntar jag. Jag har nu valt en lite mörkare rosa, och undrar om det syns bra eller skall jag ändra till ngt ännu mörkare? Förresten såg jag nu att det är en Herrans massa olka nyanser på mina länkar! Måste fixa när tid finnes!
.
.
.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ja, de inredningsdetaljerna är ju väldigt populära. Och de bloggar du nämner är stora inspirationskällor. Och det är din med!

Får man fråga var du hittat dessa fina saker, undrar var både brickan och sakerna därpå kommer ifrån!?

Kram/Greta

På vår udde! sa...

Greta: Tack för din kommentar, kul att även jag kan inspirera! Brickan är ett stort porslinsfat från Blomsterlandet, därifrån kommer också orkidéen och krukan. "Ägget" har jag köpt i en butik som heter Country Living och ljuslyktan är från en vanlig "krimskramsbutik" som heter Nisses!
Kram Helena

Anonym sa...

HÅller med föregående kommentar, din blogg inspirerar massor !! Och att du svarar på kommentarer tycker jag är så trevligt. Som nu då jag blev helt kär i din orkidékruka, så vips var det bara att kolla kommentarerna och nu är det bara att bege sig mot Blomsterlandet. :o)
Ha en trevlig helg !!

Kram/Linda

Anonym sa...

Vad har ni för färgkod på de vita väggarna? Vi (eller jag ;) har precis bestämt oss för att måla om de sandfärgade väggarna i vardagsrummet till vita men det finns ju en uppsjö av vita nyanser! Jag vill helst inte att det ska gå åt det gula hållet och det verkar ju era nymålade väggar inte göra. Skulle bli suuuperglad för tips!
Trevlig helg!
Kram, Erika

På vår udde! sa...

Erika: Vet du att när jag kom hem hade målarna börjat måla, utan att jag fått tillfälle att säga något om färgen. De var väldigt snabba och jag hann inte riktigt med. Färgen är helt kritvit utan någon brytning. Jag protesterade först men gav mig när jag såg att det faktiskt blev snyggt! Annars rekomenderar de alltid i färghandeln att man bryter det vita lite.Som sagt, det blev bra ändå!

Kram Helena

Anonym sa...

Tack snälla för ditt svar! Ja, det enklaste är nog att gå in på en bra färghandel. Det beror ju lite på ljuset i rummet och sådant också. Men du ska vara helt nöjd med er färg, det ser så fint ut!
Erika

Anonym sa...

Hej!
Tänkte bara tipsa om en fantastisk bloggerska och fotograf som du säkert kan ha utbyte av mittlivpalandet.blogspot.com
Trevlig helg från Värmalnd

Linruz sa...

Hallå vännen
De ser urfräscht och fint ut.
Jag gillar oxå de där små arrangemangen man kan göra på brickor.
Länkarna syns betydligt bättre nu vännen.
Kram och ha en fin fredag
Lina

Anonym sa...

Tack för ditt svar, uppskattas!

Kram/Greta

Related Posts with Thumbnails