11 oktober 2010

Kusiner

.
.
Hallojsan!

Först fick jag stänga in mig i sovrummet pga. det jäkla larmet här om dagen. Nu är jag och typ hela familjen på nytt förvisade till våra sovrum. Med en relativt öppen planlösning och halva nedervåningen, plus trapphuset, bredspacklat och slipat idag, kan jag berätta att slipdammet här hemma inte är någon lek!!! Oh, my Good, hur fasiken skall vi få huset rent efter detta???

Inferno

Ingen idé att lämna sängen mao. Någon kuddsömnad mitt i allt detta damm blir det förstås INTE! Jag tänkte nog att målaren skulle komma med en liten burk färg och en liten roller, och att jag kunde sitta där nere i köket och sy mina kuddar, medan målaren lite gemytligt visslande, rollade på den vita färgen. My ass, plötsligt har huset förvandlats till ett gråspacklat inferno av plast, papper, penslar, tejp, gigantiska målarpytsar, isärskruvade lysknappar och slipdamm överallt!
En ny liten kusin

Lillan mellan sina kusiner, min systers finaste killar! Saknas på bilden gör lilla H, som kom till världen för några veckor sedan, alldeles, alldeles, på tok för tidigt. Han är så pyttig att han inte fått lämna sjukhusets lilla beskyddande värld ännu. Men han mår jättebra, tack och lov!

***

Lillan är nattad och jag har en hög mail att svara på, bilder att redigera, en fjällstuga att rita, samt lite annat smått och gott att fixa med, så kvällen lär ju gå ändå!

Tjingeling!
.
.
.

8 kommentarer:

Milla sa...

Hoppas det blir fint! Trösta dig med att det är roligare att städa när det verkligen SYNS-hihi!
När vi lejde en målare till att måla om vår hall och trapp (öppen planlösning med) så var jag också rädd för att damm och städade bort massor av grejor. Men han hade en stor slipmaskin med en slags sug, blev nästan inget damm alls, vilken överraskning DET blev!
Kram *Milla ***

anna sa...

Slipdamm är verkligen det värsta!! Men det blir ju säkert väldigt fint efteråt.

Kram anna

Philia sa...

Men hallå, här händer det minsann grejjer!:)

Har din syster fått en till liten fin kille!?

Håller ni på att målar om i nästan hela huset!?

Har du startat systuga!?

"Lot of catching up" känns det som:)

Sov så gott - må så grankott (som Pervan brukar säga;)

Kram

P

HOUSE of ADELA sa...

Blir spännande att se resultatet sen, tror det blir kalasfint!=) Håller med...slipdamm är hemskt, men någon gång försvinner det;D

Kram
Adela

signerat 71 sa...

Hej,
Vilken fin kusinbild.

Låter som om du har värsta fixarhörnan hos dig med målare, syateljé och fotostudio:) Mångsysslare?
Lycka till med alla dina projekt.
kram J

Anonym sa...

Hej Helena,

Du kallar dig för "mattelektiker" men hur klarar du av läkemedelsberäkningar då? ;)

På vår udde! sa...

Ja du anonym, "mattelektiker" kan man ju välja att tolka som man vill, tror inte att det finns något sådant ord i svenska akedemiens ordlista.

Vad läkemedelsräkningen inom sjukvården anbelangar så använder vi oss INTE av grafer, algebra, aritmetik, differentialkalkyl och derivata. Däremot är det mycket procent, milliliter, gram och microgram vilket jag är en fena på!

Ha en bra dag, och du, om du skulle bli min patient kan du känna dig helt lugn!

Kram Helena

Nanna sa...

Slipdamm är hemskt... det är nog bland det värsta som finns i hemmet... Jag hittar det fortfarande under mattor på lister mm fastän jag städar där varje gång.... o det är 3 år sedan vi gjorde om...
Då är detta en lägenhet och inte ett hus. Så jag tycker faktiskt synd om dig!

Related Posts with Thumbnails