4 december 2010

Adventskalender och het Sessa

.
.
Halli, hallå!

Så har då den här dagen swishat förbi i ett töcken av trötthet, tröstande och Alvedon. Lillan är sjuk och jag har aldrig varit med om någon som varit varmare än vad hon är idag (komihåg att jag jobbar på sjukan...), hon är verkligen helt tokhet, snorig och vet liksom inte vart hon skall ta vägen. Inatt var vi uppe och vankade vid flera tillfällen, tills vi båda somnade huller om buller i soffan vid femsnåret.
Stackars liten, vad hjälplös man känner sig!
Detta är vad jag har pysslat med på kvällarna, Lillans Adventskalender!
Jag har sytt och schablonat och slagit in paket i en aldrig sinande ström... Men visst blev den fin?
Själv hade jag aldrig någon sådan kalender när jag var liten, så jag ville väldigt gärna att Lillan skulle ha en. Nu är det väl inte så att jag blev helt traumatiserad av att inte få någon, men lite avis var jag nog på dem som fick. Var det förresten så vanligt med sådana kalendrar på 70- och 80-talet?

Kramar från Helena

.
.
.

18 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Nej det var inte så vanligt. En med choklad i fick jag någon gång och det var ju speciellt.
Mina barn har också haft paketkalendrar i några år. Men eftersom åren går tröttnade mamman (jag) på att leta reda på och slå in 48 stycken ;)

Dr Molly sa...

Stackars gumman. Visst är man hjälplös. Jag och maken brukar sitta med sjukvårdsupplysningen i telefonen vid 5-snåret bara för att någon annan ska fatta beslutet om man behöver åka in eller inte.... (vågar dock aldrig berätta att vi båda jobbar inom vården)

Jag hade paketkalender som liten. Mamma hade gjort en på säckväv och utklippta möss i filttyg som firade julafton. Jättesöt!

Hoppas tjejen kryar på sig snart annars rekommenderas sjukvårdsrådgivningen (-;

Kramar

Jessica Ringdahl sa...

Hej! Här kommer lite krya på dig önskningar till Lillan! Jag hoppas att hon snart blir bättre! Det vore kul att få veta vad du har fyllt i paketen. Man kan aldrig få för mycket tips på vad man ska fylla i alla dessa paket. Hoppas att Ni får sova bättre i natt!

Kram Jessica Ringdahl

A House With A View sa...

Kalendern blev helt underbart vacker, vad duktig du är!! Hoppas lillan kryar på sig!

Kramizar aka

Natasha @ Northern Light Design sa...

Hi Helena, hope evebybody's feeling better!!!
I did have a Julekalender growing up, but not every year... My mother made different versions, very crafty! Some years I shared with my sister, other years we just received a gift on Advent....
I Really like yours, looks so great!!!

Northern Light

anna sa...

Vad fin den var och vilka fina paket! jag hade en paket kalender när jag var liten men tyvärr har jag ginte gett mina killar någon i år. kanske nästa...
Kram anna

Anonym sa...

Vart har du kopt ljusstaken som star i allrimmet, vill oxå haaaaa!!

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

oj oj oj vad fin lalender!
Hoppas lillan snart blir bättre. Stackarn.

Min sambo e med sjuk. Förguds skull hoppas han blir frisk, annars får jag läggas in på vilohem..
Karlar o förkylningar..

Kram

Anonym sa...

Hoppas Lillan blir frisk fort och kan glädjas åt sin superfina adventkalender!!/Maria

Anna-Malin sa...

bra jobbat helena! jättefin kalender!

hoppas ni kryar på er!
det verkar segt för min förkylning tog ny fart igår :(. hopplöst...

kram
a-m

ÅsaS i småstaden sa...

Stackars lilla tjej! Hoppas hon piggar på sig snart.
Julkalender på -70-talet, visst fanns det. Mamma hade gjort en i säckväv och filttyg, 4 adventsljus, med luckor (tändsticksaskar) som hon fyllde med nån liten godisbit. Jag och brorsan fick turas om att öppna den. Ljuvliga -70-tal! Själv har jag inte gjort nån kalender till mina 3 barn, men däremot har en underbar pysselvän gjort paket åt mina barn i 3 års tid nu. 3*24 små paket med blandat innehåll. Världens underbaraste människa!

Ha det gott och njut av andra advent!
ÅsaS

Anonym sa...

Åh, jättefin kalender har du gjort! Jag har helt enkelt tagit ett grovt snöre, satt upp mellan två spikar (med en söt Maileg tomte vid varje ände!) och skrivit siffror på klädnypor o hängt paketen i.

Även jag hade en mamma som gjorde en kalender i säckväv och filttyg åt mig på 70-talet, kul att fler gjorde precis så! Jag har min kvar i en låda på vinden =)

Adventskranar/Greta

Anonym sa...

Hej! Vilken fantastiskt fin kalender! Om du vill göra fler och sälja skriver jag upp mig pâ listan! Tyvärr är jag själv inte pysslig, annars hande jag plagierat dig rakt av!

Jag är van vid febriga barn. Mina springer alltid upp till mellan 40° och 41° vid halsflusser och öroninflammationer, sâ jag vet att det kan vara läskigt. Fantastiskt bara vad snabbt smâ barn kryar pâ sig! Krama Lillan
Sanna

s.m.i.l.e sa...

Hej! Superfin kalender! Som en som är född på slutet av sextiotalet (jisses) så kan jag svara att "på min tid" fanns det varken paketkalendrar eller chokladkalendrar. Vilket min åttaåring blev helt chockad av när han hörde. Ingen choklad??!! Nä, bara bilder. Vilket jag tyckte var underbart, jag som inte kände till nåt annat.

Kram på dig, grattis till din fina kappa! :-)

SessanOchPrinsessan.Com ☆ sa...

Vilken vacker kalender ♥

Härlig Bild

//Sessan i Oslo

Anonym sa...

Nei det var ikke vanlig og idag lages de fordi vi tror at alle barn trenger det. Fordi vi vil vise våre venninner at se hva jeg har laget til mine barn og hvor flink jeg har vært. Et barn hadde vært like glad om det hadde fått en historie. Tror det er mer mammaen i huset som vil vise hvor flink hun er...senk kravene litt alt må ikke være perfekt...om du tør....

På vår udde! sa...

Anonym: du aner ikke hvad jeg tör! Klart att JEG skjönner att en toåringring ikke trenger en kalender med pakker! Jeg har ju gjort den helt og håldent for min egen skyld!!! Jag hade ju ikke noen selv når jeg var liten! Skjönner DU ikke det?

Klem Helena

Therése sa...

Hoppas Lillan blir frisk snart!!

Jag minns julkalendern i tyg som jag och min syster hade som barn - varje morgon var det lika spännande att öppna paketet. Det kunde innehålla vad som helst: en mandarin, ett par strumpor, en pepparkaka... men lika roligt varje gång! :-)

Related Posts with Thumbnails