28 juli 2011

Om skor

.
.
Oftast, när det är sommar, traskar jag omkring i ett par gamla vita Converse, eller mina träskor.
Ibland blir det gummistövlar, och är det riktigt fint väder blir det ett par svarta flipp flopps, med korksula, som jag köpte i Prag i våras. Den uppmärksamme noterar förstås att det här inte omnämns några finskor, eller vad man nu skall kalla det.

Innan jag blev gravid, för snart fyra år sedan, stolpade jag allt som oftast omkring i högklackat.
Men jag blev bekväm och bortskämd med sköna skor under graviditeten, så när Lillan väl ploppade ut, var jag helt osugen och dessutom var det ju totalt opraktiskt, att klämma ned fossingarna i klackskor. Så man kan väl säga att jag inte har haft några riktigt fina skor de senaste åren.

Helt klart en lucka i garderoben alltså. Obekväma klackskor går bort för närvarande, men ett par fina finskor har jag tänkt köpa under en tid. Frågan har bara varit vilka...

Funderade ända tills jag gjorde som Kate Moss och Julia Palermo, och hoppade i ett par Ballerinas från French Sole! Så mjuka, som tofflor faktiskt, och så jäkla snygga. Vill bara ha hur många som helst nu. Har bara haft liiiite otur med mitt första par.


Beställde först dessa sköningar i stl 39. Huuur fiiiina som helst men alldeles för små, buhu!
Skickade tillbaka dem och beställde ett par i stl 40 - SLUT! Neeej!
Inte på väg in heller...


Beställde då, som ett andrahands val, dessa, som inte heller fanns i 40. Knäppa jag chansade då på 41, men hallå, jag skulle inte ut och segla i dem, och dessutom var de inte alls lika fina.
De fick åka tillbaka!

Nu har jag beställt den första modellen, i stl 40, från England!
Priset, med skatt och allt vad det nu var, plus leveranstiden, fattade jag inget av, så vi får väl se när de dyker upp och vad de kostar i slutändan, för det har jag ingen aning om.
Det enda jag vet är att jag vill ha fler!

Kanske dessa?
Det finns massvis med modeller att välja på, den ena finare än den andra.
Det känns lite som att man inte kan ha för många par av dem...

Vad tassar ni omkring i på sommaren?


Kram Kram
.
.
.

6 kommentarer:

Linruz sa...

De ser otroligt sköna ut och snygga med.....
Hoppas du snart har dem hemma hos dig.
Kram
Lina

mammaxtre sa...

De är ursnygga, verkligen.

Ha det gott

Anonym sa...

Jag är så oromantisk och ute så jag går helst omkring i Foppatofflor, otroligt sköna och luftiga när det är varmt. Inte snygga men som sagt väldigt sköna.

Marie

Milla sa...

Jag fick nostalgivibbar häromdan när jag städade garderoben och hittade ett par slitna par pumps sedan 1986 - den tiden då jag hade pumps jämt! Lääängesen, och de åkte i soporna :=) Jag går i sommar i ett par älskade Ecco "vibrations", eller underbart sköna Reebook Easytone, och senast blev det ett par söta sandaler av märket "softwalk" från Eurosko. Jättesköna! Livet är alldeles för kort för att slösas bort i trånga, osköna skor :=) kram Milla

Charlotte sa...

Vad fina, de ser exklusiva ut, som tur är så behöver man i alla fall inte betala lika hög skatt (moms) i England som i Sverige och inte heller tull eftersom det är inom EU, det är ju bra.

Kramar Charlotte

Sosoxy sa...

Jag bytte även mina skor till mer sportiga och sådana med platt sula. Jag gillar att ha färgglada strumpor med dem. Då är det ingen tråkig look.

Related Posts with Thumbnails