1 juli 2011

På tu man hand med mitt livs stora kärlek

.
.
Next trip!
 (Om man inte räknar med vår resa till Göteborg, som kommer inom kort)
Känns kanske lite konstigt att börja tänka på sommarens slut, nu när den spirar som allra bäst. Men tänk så glada vi kommer att vara när den svenska högt älskade högsommaren börjar klinga av, och vi faktiskt har en semester/resa kvar på agendan innan den långa kalla hösten och vintern tar vid!
Vårt val föll på Mallis, och Palma, när vi igår surfade runt efter en passande resa för oss på tu man hand. Vi ville ha storstadspuls, med bra restauranger och bra shopping. Lagom lång flygresa, sol, värme och en plats där ingen av oss varit tidigare (jo, jag har fräst igenom Palma, bakom ratten på en jeep, en gång när jag var typ 22 år, men det räknas väl knappast)!


Vagabond beskriver Palma på följande vis:


Palma de Mallorca, eller kort och gott Palma, är en typisk liten spansk stad, som trots sina knappt 360 000 invånare bjuder på sådant som ofta är reserverat för betydligt större städer– bra shopping, mängder med hippa kaféer och barer, sena nattklubbar, ett pulserande folklivoch mängder med bra restauranger. Lägg till den storslagna katedralen, läget vid havet och några prunkande alléer och du förstår att Mallorcas huvudstad är väsenskilt från öns annars ganska så trista turistorter. I takt med att strama, snygga designhotell (många svenskägda) och barer skjutit i höjden har stadens hipphetsfaktor också gjort det. I dag liknas ofta stadenvid ett Barcelona i mini-format. Fast Palma är lite renare, lite trevligare och lite vuxnare.
En stad att trivas i, vår som höst, sommar som vinter.
Ett trevligt "designhotell" stod också på önskelistan och vi hittade detta (eller vi hittade många men de flesta var helt galet dyra) som passade oss perfekt! Modernt och "storstadigt",
något helt annat än det vi har här hemma alltså!
Oftast spenderar vi väldigt lite tid på hotellet när vi är ute och reser, det blir mest när man sover liksom.
Men visst är det lite extra trevligt om man hittar ett riktigt bra hotell?
En fräsch balkong är ju alltid trevligt!
Och när man ändå håller på kan en snitsig hotellbar göra sitt för att förhöja stämningen!

Tips på cosy ställen i Palma, som man bara inte får missa,
 mottages tacksamt by the way.


Mys nu på i sommarvärmen alla fina tjejer som kikar in här ikväll!

Kram kram!
.
.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Göteborg.. kan det vara Partille Cup som drar er hitåt?!
Ska själv befinna mig runt Heden större delen av kommande vecka med min handbollspelande dotter =)

Kram
Susanne i Göteborg

Susanne sa...

Glömde säga, om du ska till Heden i Göteborg får du inte missa en butik i närheten :o) Oles döttrar, ligger på Södra vägen i Gbg inte alla långt från Heden. En liten promenad bara, kan gå förbi på väg mot Liseberg.
En helt underbar butik med allt möjligt vackert, kläder, smycken, tvålar ja allt möjligt. Bara ett tips

Susanne

Related Posts with Thumbnails