6 mars 2011

Fyndat by Me!

.
.
Halloj!

Ibland får jag för mig att åka på loppisar och liknande inrättningar. Egentligen har jag för dålig fantasi för att se potentialen i mycket av det som säljs (det finns verkligen de som är värlsdmästare i grenen, vilka grejor de hittar!), så jag är ingen riktig loppismänniska direkt, men jag kan tycka att det är väldigt kul, så jag gör det då och då!

 I förra veckan fick jag ett sådant infall. Jag dammsög varenda loppis och secondhandbutik i Västeråstrakten! Några fynd blev det i alla fall, bland annat detta riktigt coola "skrivbordsbrevset" pennställ eller vad det nu kan heta. Jag har en fablais för skulpturer av olika slag, och då gärna djur eller hästar som tidigare har varit en stor del av mitt liv.

175 riksdaler betalade jag för det fina pennstället, med bronshäst på en platta av svart marmor med vita infällningar och tillhörande brevställ, hur billigt är inte det?! Jag föll direkt för det, och drömmer nu om att en dag ha ett fint hemmakontor, med ett stort antikt, vitt, skrivbord att ställa setet på!

Känns som ett fynd, och nu blir jag förstås nyfiken på tex, hur gammalt setet är. Min mormor och morfar hade något liknande när jag var liten, och det var nog från 20-30 talet, så en chansning kan vara att mitt pennställ är från tidigt 1900-tal. Måste i alla fall vara från en tid då man fortfarande skrev med flytande bläck.

Några andra saker fick också följa med hem från min loppisrunda, men de sakerna "är under behandling" så dem visar jag en annan dag!

Helena
.
.
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett härligt loppisfynd! Det som är kul med loppisar är att man kan hitta kul saker som ingen annan har. Annars ser vi just nu en trend, att alla köper samma saker! Same, same liksom.

Kram
Sara

Anonym sa...

Bra jobbat och skitsnyggt helt enkelt. Me like!

Jenny sa...

Åhh, vad fiiiiint!!
Kram

Anonym sa...

Vilket fynd!
Väldigt fint och inte något som alla har.

Carina

mammaxtre sa...

Ditt inköp fick mig just att tänka på min mormor och min morfar. Roligt med fynd som gör dig glad.

Ha det gott

Related Posts with Thumbnails