19 juni 2011

Grekland, en sista gång bara...

..
.
Godkväll

Idag har vi trotsat vädergudarna hela dagen
 och trotts spöregn, lera och iskalla fingrar, har jag grävt om en hel rabatt, med Lillan som ivrig assistent...
Jag lovar att vi var leriga från topp till tå när vi gav upp vid åttatiden och gick in.

Nu sitter jag åter igen och myser, uppkrupen i sköna soffan med tända ljus, och kikar på bilderna från vår supersköna semestervecka på Korfu. Som jag lovat kommer nu ett litet collage därifrån,
 sedan lovar jag att släppa det och börja visa lite inredning här i bloggen igen!




Det var ett stort vackert hotell, egentligen inte grekiskt alls, faktiskt mer italienskt. Korfu ligger väldigt nära Italien och både arkitektur och kök är starkt influerat av grannlandet.




Trots att hotellet var stort blev det aldrig trångt och stökigt (jag hatar det, på semestern vill jag koppla av). Ett stort huvudpoolområde kompletterades med ett antal pooler (bilden) vid varje huskropp. Bara att kliva rakt ut från sovrummet ned i poolen!!




Vi hängde vid den långgrunda beachen på dagarna, sanden var silkeslen, havet varmt och vågorna obefintliga! Perfekt när man reser med barn eftersom jag föredrar havet framför poolen.





Många glassar blev det, och ett antal böcker avverkades under veckan. 
Det är väldigt fiffigt, när man har barn i olika åldrar, att det alltid finns någon som vill leka och busa med den lilla, medans någon annan kanske vill slappa i en solstol tex!  




Lilla fröken posar vant när mamma kommer med kameran medan det kan vara lite
knepigare att få till ett bra kort på en 16 åring...




Miljön var faktiskt helt underbar, lite casinoaktigt,
 kändes ibland som att man var med i någon sådan där film som
"Oceans eleven" eller något liknande!





Jag är väldigt förtjust i hattar, men vågar nästan aldrig ha någon på mig här hemma. Har köpt flera stycken genom åren, men de blir bara liggande. Utomlands blir jag alltid modigare så då åker hatten gärna på (trots att jag blev utskrattad på Borneo en gång...). Hatten köpte jag i Prag och den kom väl till pass under semestern. Jag har blivit sååå mycket mer försiktig med solen de senaste åren.
Fy farao vad man har bränt sig i sina dar.




Jag kan nog säga att lila är min favoritfärg och det fanns det gott om på hotellet!
Frodiga vackra bouganvilla klättrade överallt. Stora systers bikini matchade liksom Lillans klänning. Som för övrigt var nästan den enda klänningen jag fick på henne. Hon tvärvägrade klänning och skulle bara ha tights och t-shirt, möjligtvis ett par jeansshorts ibland. Flera fina sommarklänningar fick åka tillbaka till Sverige oanvända, suck. Men men Lillan var lycklig i sina tights och sin pirattröja (som hon köpte i en turistshop)
 och det är ändå det viktigaste!




Hotellet hade även ett riktigt looovely spa!
Jo jag tackar jag, där blev jag ompysslad ett par gånger. Lite fina händer och fossingar i början på vistelsen blev det, och sedan avrundade jag semestern med en relaxing massage.
Thankyou Vicky, "the greek massageguy" and Anastasia!




Brunbränd och avslappnad kom jag sedan hem till Sverige, och Gud så skönt det känns med denna resa i bagaget, nu när regnet fullkomligt sprutar ned utanför fönstret (vem vet när det slutar).
Den där solen den är verkligen livgivande! 

Kram
.
.
.

18 kommentarer:

Karin sa...

Vilket fint semesterreportage! Fina bilder, det ser verkligen ljuvligt ut! Hoppas solen kommer tillbaka till oss här i Sverige nu bara...Kram.

MIA på MITT VITA HUS sa...

Underbara bilder:) Klänningen den blå kikade jag med på, underbar:)

Tack för fin semesterinspiration så är på nattkvisten:)

KRAM

Carola sa...

åhh det ser ljuuuvligt ut!
Bra att ni njöt som bara den.. för här ser det ju lite ut som att vädret kommer bli trist nu tillmidsomar.. :( Sverige Svergie.. :)

Stina sa...

Superhärliga bilder.:-)
Stina

Anonym sa...

Vilken underbar blå klänning!! Var kommer den ifrån?

Anonym sa...

Hei
Så fantastisk flott det var der!
Kan du fortelle hva hotellet heter? Har veldig lyst å ha reisemålet på ønskelisten!
Heidi

Anonym sa...

Härliga bilder som vanligt i dina inlägg. Ni ser ut att ha haft det kanon. Man undrar vad hotellet heter?!
/ Anna

a piece of happiness sa...

Det är ju sällan man går fram till någon och säger att de har något fint på sig men undrar om jag inte hade gjort det om jag hade mött dig i den fina klänningen. OJ så fin du var i den :)

Lenita från Bohuslän sa...

Hej!En sån glädje och fröjd att kika in här varje dag och bli inspirerad av dig. Du tar fantastiska bilder.Wow säger jag. Kan förstå att Grekland var vackert att fånga med kameran med alla dessa färger och ljuset. Tack för en inspirerande blogg som jag kikar in på varje dag :-)Sen har du en förbaskat fin klädsmak...vilken klänning! Du passar i allt.Tack för att du finns och glädjer mig med alla dina fina foton och kommentarer. Ha nu en underbar måndag! Kram Lenita

Nicky sa...

Jättefina bilder! XO

Anonym sa...

Vilka fina bilder, och vilket kanonställe ni bodde på, verkligen fint. Håller med dig om att inte vilja trängas! Och du är sååååå fin i håret och den klänningen. Super!

Kram/Greta

MORE OF WHITE sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på :)

Förstår att ni har haft en super mysig semester, jag har själv kollat in det där hotellet, ser såå himla härligt ut att bara kliva rakt ner i poolen direkt från terassen, funkade det bra med en liten skatt?

Kram Fia

Anonym sa...

Hej,

Ni ser verkligen ut att ha haft en supersemester!
Så härliga bilder!

Jag skulle så gärna vilja ta med mig lilla familjen på en tripp där det är lite varmare än i Stockholm, men min beslutsångest är inte av denna värld så jag lyckas aldrig boka ngt.
Men det här såg så fint ut, får jag fråga var ni bodde och vilka ni ev åkte med ?

En liten fråga till när jag ändå är i farten, urtjusig baddräkt där på sista bilden, var har du hittat den snyggingen?

Tack för ett härligt "mini-reportage" :-)

Med bästa hälsningar
Petra i Sthlm

Trollmor sa...

Vilket härligt collage du har gjort från er semester. Riktig gladenergi.
Du är så fin i den blå klänningen.
Kram Trollmor

Anonym sa...

Underbara bilder ! Blev väldigt sugen på att åka dit ! har varit på Korfu 1 ggr tidigare , men det var länge sedan :)
Vi har bara svårt att få med tonårssonen som tycker det är så himla trist att ligga och slappa i en solstol, han vill ha mer action....och en butter tonåring är ingen höjdare på semestern :)

Kram Kicki i Åre

tessan sa...

Vilka fina bilder, du ser fab ut på den där sista i baddräkten, grym!

Anonym sa...

Urtjusig mamma och fantastiska semesterbilder. wow! Det är så härligt med dig och din blogg för trots att både du & ditt hem är så fina så klär du dig inte bara i dyra snobbmärken eller inreder med lyxprylar. du mixar! Som de flesta andra av oss. Men du, den fiina rottingsoffan förstår jag är lite dyrare men dn väcker absolut habegär - vad kostar den , tro?
/Birgitta

Anonym sa...

Fin badedrakt! Hvor kommer den fra?
Helene

Related Posts with Thumbnails