7 mars 2012

This is what I do

.
.
Ho, ho, här har ni mig!


Hoppsan, det var visst länge sedan ni hörde något från mig, liksom sist så har några börjat fråga vart jag håller hus. Precis som förra gången är det inte något medvetet val som ligger bakom de direkt usla uppdateringarna här på bloggen. Jag har bara inte haft den tid det tar att förse er med läsvärda texter och fina bilder. För det skall man ha klart för sig, att blogga tar tid! Jobbar man, på tex sjukhuset som jag gjorde förut, tar man sedan tid från sin fritid till att blogga, vilket lätt kan bli några timmar per dag på bra inlägg. Det skall fixas och fotas och redigeras och skrivas och så swoosh, så har det lätt gått en halv dag, eller i alla fall ett antal timmar.


Nu när jag har det här jobbet, där jag hela dagarna skriver, fotar, redigerar bilder, inreder, planerar och letar inspiration i tidningar och på weben (har faktiskt nästan helt slutat läsa bloggar), så får jag liksom mitt behov av att skapa och vara kreativ tillgodosett varje dag. När jag får tid över vill jag bara vara med min familj och gosa med dem!


Här hemma ser det lite ut som skrutt, men det gör faktiskt inget det heller, jag får ju göra fint hemma hos andra liksom! Det är så konstigt det här förstår ni, tidigare kunde jag inte ens koncentrera mig på att skriva ett mail om det var stökigt och dant omkring mig här hemma. Nu sitter jag här, helt obehindrad av röran bakom mig och skriver och skriver, röran bekommer mig inte förrän "arbetsdagen" är slut och jag vänder mig om, först då känner jag att jag måste ta tag i det.


Nu kanske ni undrar vad jag skriver? Jo, det skall jag tala om, jag har blivit skribent (det också!) på äldre dar!!! Och det mina ladies är helt galet kul, nästan lika kul som att fota. Jag kände för först gången i mitt liv en mycket speciell lyckokänsla när jag för en tid sedan skrev "Back to the roots inlägget", och när responsen på det började rulla in blev jag nästan euforisk. Tänk att jag, med bara mina ord, kan påverka det allra innersta hos människor som jag överhuvud taget inte känner eller har träffat. Det var en helt enorm känsla och jag kände att jag hade mer att ge på skrivar fronten!


Nu föll det sig så, att av olika anledningar kom jag i kontakt med superduktiga och übergulliga Anne-Charlotte Andersson, som fotar massor av reportage i trädgårdar och hem. Hon gillade min stil att skriva, och nu så har jag fått i uppdrag av henne att skriva texten till ett antal av hennes reportage. Snacka om att behöva nypa sig i armen va?!!!


Dessutom rullar det på med mäklarjobben där jag stylar och fotar vissa av Alertus Fastighetsbyrås hus och lägenheter (den uppmärksamme hittar säkert en och annan pryl ni känner igen, i en del av bilderna). Några privata inredningskonsultuppdrag har också ploppat in, får tacka VLT för det (reportaget om mig för någon vecka sedan) och nästa vecka flyger jag till Luleå för att fota ett hem där och ett hem i Piteå. Förhoppningen är att jag skall kunna sälja dem som reportage till olika tidningar.


Jaha, nu vet ni lite om vad jag pysslar med nu för tiden, så ni förstår kanske att min fritid from nu är helig! Just ja, på toppen av alltihopa säljer jag ju POMP de LUX barnkläder också. Jättekul det också, och tack vare det har jag fått träffa en del av er läsare! Hör av er till mig om ni vill köpa eller vara värdinna för ett arrangemang hko@pompdelux.se
Här är i alla fall någon som tycker att det är oerhört spännande
 att vi har en klädaffär i vardagsrummet!


KRAM
.
.
.

8 kommentarer:

House number 11 sa...

Jag är så glad för din skull! Du har verkligen fullt upp med roliga saker! Jag saknar dina inlägg väldigt mycket, men har full förståelse!
Lycka till med det du gör!
Kram Jenny

Unknown sa...

Tuffa tjejen, gud så söt!

Kicki i Åre sa...

Underbart! Vilket race du kör! :)

Stor varm kram

mitt liv som jag sa...

Så roligt att det går så bra! Lycka till med allt!

LIFE by TESS sa...

Så kul att det går bra Helena. Du gör rätt i att prioritera familjen och inte bloggen!

Stor kram

Milla sa...

Åh det gör iiiinget alls att du inte uppdaterar så ofta, för när det verkligen kommer en är det med hjärtat! Superkul att du jobbar med Lotta, en av mina favoritbloggar sen begynnelsen och det är ju fantastiskt att få skriva! kram Milla

Anonym sa...

Spännande med Piteå där bor jag, undrar var du ska fota? Någon spännande stuga vid havet eller?

Bella sa...

Låter härligt allt det där:)Kollade just in Alethus hemsida och man ser verkligen tydligt vilka lägenheter du stylat och tagit bilderna på. Såå snyggt!! Det är verkligen mitt drömyrke så det är kul att följa med och se fantastiska resultat av dina jobb:)

Related Posts with Thumbnails