8 mars 2012

Jag tror på tomten nu

.
.
Jag lovade er att berätta om det högst osannolika som inträffade för någon helg sedan.
Här kommer historien.

När vi var i Köpenhamn för några veckor sedan besökte vi Illums Bolighus för att beskåda alla fantastiska danska möbelklassiker. Precis vid utgången stod ett stort bord med vacker skyltning, och där stod Kubus. Jag sa till M "Åh, här är den, Kubus, som jag velat ha så länge, visst är den snygg?" han svarade "Ja, den är verkligen jättefin".

Ni vet hur det är med kvinnor vs män, vi säger en sak och hoppas att mannen skall förstå vad vi egentligen menar... i detta fall betydde "Åh, här är den, Kubus, som jag velat ha så länge, visst är den snygg?" förstås "Jag vill att vi köper denna nu!!!". M uppfattade uppenbarligen inte budskapet utan fortsatte ut på gatan. Och jag som inte hade en krona på fickan tänkte
ja, ja, jag köper den en annan gång!

Dagen efter var jag upptagen med ett event och M fick roa sig själv ett tag, på kvällen när åter träffades på hotellet frågade jag honom om han handlat något under dagen "Nej, det har jag inte, vad skulle det ha varit?" frågade han. "Ja, en vacker svart ljusstake av en viss Mogen Lassen till exempel..." sa jag. "Borde jag ha köpt den?" frågade han, "Ja, typ..." svarade jag.

Vi bestämde att vi skulle köpa en när vi kom hem och att den skulle få pryda vår stuga i Lofsdalen när den är klar.

Väl hemma igen så gick det 5 dagar, och plötsligt fick jag en avi från posten att jag hade ett paket att hämta. Jag blev så nyfikna så M stack iväg ganska sent på fredagskvällen och hämtade paketet.

Det visade sig att paketet var från Heidi Dinesen och innehöll fullständigt otippat den hett efterlängtade ljusstaken. Var inte det helt otroligt! Jag menar, hur många gånger händer en sådan osannolik sak in a lifetime??? Tillsammans med den förtjusande staken låg en samling vackra chokladägg till Lillan och ett nummer av Bo Bedre från 2010, där Heidi och Thomas hem är med (du kan se hela reportaget här). Vi hade pratat om de bilderna när vi träffades på Gastrologik i Stockholm för några veckor sedan. I lådan fanns också ett brev från Heidi där hon utryckte tacksamhet för allt jag genom åren skrivit om Dinesengolven här på bloggen. Jag blev så rörd och glad att jag började grina (och tro på tomten)!
Just nu trivs ljusstaken tillsammans med favvovasen från Ikea (och några eucalyptusgrenar) på vardagsrumsbordet här hemma. Men så snart huset i Lofsdalen är klart får den flytta upp dit, och med största sannolikhet köper vi en ny till Udden!

Nu skall jag fortsätta att skriva om "växter planterade i korg" för ett reportage som är sålt till Allt om trädgård! Snacka om att man lär sig något nytt varje dag...

Kram kram


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror också på tomten efter den berättelsen som jag just läste.
Kubus är så fiin.
Marie

Helenas enkla vardag sa...

Låter helt osannolikt! Vilken tur du har måste jag säga!! Bara att gratulera!
Vad sa din M? Han måste nästan också börja tro på tomten!
Kram Helena

lottasworld.blogg.se sa...

Men ååå vad roligt! Vilken lycka när det blir så pricksäkert. Tycker det är helt otroligt häftigt att det går så bra för dig, du som var lite orolig i början... nu har du fullt upp! Grattis än en gång och tack för att du tar dig tid och inspirerar oss läsare. kram

Nilla sa...

Jag vill också tro på tomten! ;)
(Supersnygg bild förresten!)

Enkel stil sa...

Vilken snäll tomte! Och en snygg bloggerks i den nya frisyren.

Anita

Related Posts with Thumbnails