22 december 2012

Work in progress

 
 
 
 
Nu är det dags för ett sådant där "kanske inte jättekul inlägg för er", men som jag bara måste göra för att jag tycker att det är så vansinnigt kul, och typ det största jag har gjort någon gång! Byggt ett helt eget hus, helt själv, från idé till ritning till beställning osv osv.
 
 
 
Mäktigt är det att "Tobbe trollkarl" (som vi kallar vår byggkille), planka för planka spikat ihop vårt drömhus (lägg förresten det ordet på minne... :-) som nu har både väggar, tak och fönster!
 
 
 
 
 
 
Fönstrens placering är planerade med yttersta noggrannhet.
Mesta möjliga utsikt mot fjällens vidder och sjön, mesta möjliga ljusinsläpp från söder, maximal vy mot backarna och minimalt med fönster åt grannarna och åt den kalla norr sidan.
 
 

 
 
 
Takhöjd 5,5 m. Dinesengolv (45 cm breda plankor av vitsåpad Douglasgran) i hela huset, förutom hall och badrum. Vi hade planerat att ha väldigt bred råspont på väggarna, men har ändrat oss. Nu kommer väggarna att bli vitmålade och helt släta i hela huset. Vi har bestämt oss för att gå "all in" med den moderna avskalade stilen. Det tokmoderna Binovaköket vi köpt får liksom ange tonen i hela huset.
 
 
Vi kommer att satsa på några utvalda designklassiker när det kommer till inredningen (får se hur långt pengarna räcker!) och säkert blanda det med tex Ikea.
 
 

 
 
 
Som en fräck kontrast till det moderna på insidan kommer utsidan att vara något helt annat. Stående panel behandlad med järnvitriol. Grått plåttak, grå dörr och grå fönsterkarmar. Inga fönsterfoder och grunden skall kläs med natursten som skiffer eller dylikt. Vi har inte hittat DEN stenen ännu. Tanken är att huset skall "flyta in i miljön" och bara stå där och se ut som en självklar del av naturen. Mycket vikt och omsorg har lagts vid att bevara naturens konturer och växtlighet på tomten. Väldigt lite blev faktiskt förstört när de grävde för grund, rör och sådant. Det var viktigt för oss.
 
 
På sikt kommer vi att bygga ett soldäck på södersidan (vet inte riktigt hur ännu bara), och huset är planerat och placerat så att en utbyggnad i vinkel är möjlig i framtiden (just nu är det 79 kvm). Men det blir sedan det, nu skall först och främst detta bygge ros i land!
 
 
På återseende!
 
 
Kram
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

Hell yeah vad snyggt det blir, bjuder du på en glögg där nästa år;)

KRAM

lottasworld.blogg.se sa...

Det där kommer att bli toksnyggt och jag kan knappt vänta på bildkvalkad från insidan också. :)

Kicki i Åre sa...

Ser helt fantastiskt ut, vilket ställe!!
Jag gillar dessa inlägg, absolut inte tråkigt! Men lite farligt..man blir sugen på att bygga nytt... :))

Kram

Related Posts with Thumbnails