28 april 2010

Bygget i "Lofsis"!

..

.
Jag har fått en del frågor om hur det går med husbygget i Lofsdalen, och jag kan säga att det står lite still för tillfället. Vi hade planerat för byggstart i Maj men av olika anledningar har det gått trögt att hitta någon som vill bygga åt oss.


Vi har ritat huset själva, vi handlar också det mesta själva, så som badrumsinredning, väggpanel, köksinredning, vitvaror och golv. På det sättet kan vi hålla koll på kostnaderna och jämföra olika leverantörer mot varandra.

Inget byggföretag kan lägga på några extra slantar på det som skall köpas in till bygget och således tjäna extra pengar på vårt hus. Kontentan av det hela blir att företagen inte direkt har stått på kö för att få bygga åt oss...


De är alltså mest intresserade av att sälja nyckelfärdiga hus där de kan göra en liten vinst på varenda liten sak de köper in, men det är vi inte intresserade av! Vi har nu på senvintern hittat ett företag som känns rätt och beslutat oss för att de skall bygga huset.


Vi beslutade att vi startar bygget nästa vår istället, och eftersom vi nu har ett helt år på oss att planera har vi åter igen tagit upp frågan om att annlita en arkitekt och få huset absolut "top notch"! 


Valborgsmässohelgen tänker vi tillbringa, i Lofsdalen, med att knata runt på tomten, insupa atmosfären, planera, drömma och fantisera om det kommande bygget!


Bilderna kommer från Bolig Magasinet och visar ett danskt hem med vackert Dinesengolv. Det golvet skall vi ha i huset och det är en sak som ingen arkitekt i världen kan få mig att ändra på, det är inte förhandlingsbart!


Kram till Er!
8 kommentarer:

susanne sa...

Grattis du/ni har något riktigt kul framför er.

Vi ritade och byggde vårat sommarhus i Skärgården själva, jättekul när man får det precis så där som man vill!

//S

Anonym sa...

Hej igen, vad kul med en uppdatering om bygget.

Ett tips kan vara att skriva in en klausul i kontraktet med byggfirman att ni ska ha rätt att själva upphandla byggmaterial och fasta inredningar, som ni kan utnyttja om ni kan upphandla material till ett bättre pris än byggfirman. Min erfarenhet är att byggfirmor många gånger har bättre avtal än vad man lyckas förhandla som privatperson, även efter byggarens påslag, och då blir det en "win-win"-lösning om man sourcar via byggfirman eftersom båda parter tjänar på att byggfirman gör inköpet. Det gäller särskilt konstruktions- och bulkbyggvaror (stålbalkar, cement, virke etc.)För fasta inredningsdetaljer, speciellt av det exklusivare slaget, är det däremot inte lika säkert att byggaren har ett bättre pris och då kan det vara förmånligare att göra upphandlingen själv. Dessutom, om man låter byggfirman tjäna lite pengar på byggmaterialet kan det underlätta förhandlingen av timpris för snickarna :-)

Lycka till!
Rebecka (www.house-on-the-cliff.blogspot.com)

P.S. Om arkitekten inte "supportar" valet av Dinesengolv, har ni nog inte hittat rätt arkitekt... D.S

På vår udde! sa...

Susanne: Det huset skulle jag gärna vilja se, skall gå igenom din blogg vid ett senare tillfälle!

Rebecka: Så kul att höra från dig! Jättetack för tipsen! Riktigt bra saker som inte är så lätt att känna till om man inte byggt tidigare! Ang. Dinesengolven, det var nog mer att de var känsliga för repor med pjäxor, hund, barn osv!

Tack för era kommentarer!

Anonym sa...

Roligt med en uppdatering vad gäller ert husbygge! Jag tror att det är klokt att låta det få ta lite tid så att ni får precis som ni vill ha det! Ser fram emot fler uppdateringar vad gäller huset framöver!

Dinesengolven är fantastiska - undrar hur känsliga de är för t.ex vassa kattklor?!

Kram Linda

På vår udde! sa...

Linda: Lovar att skriva så fort jag har ngt "kul" att berätta om! Undrar också hur känsligt det är, i har ju hund...

eastcoastmom sa...

Hej, om att anlita arkitekt: absolut! Det är väl använda pengar. Att ta hjälp av en arkitekt betyder inte att man förlorar kontrollen över det man vill bygga. Vi har just byggt till och den processen tog flera år, och det är vi glada över idag. Vi hann fundera på vad det var vi verkligen ville ha, hur vi ville ha det och en massa annat.

Arkitekten vi anlitade har sedan ritat på tillbyggnader till tre andra familjer vi känner, de gillade resultatet hos oss så mycket.

Så om ni anlitar arkitekt, referenser är jättebra, och personkemi, är det någon som lyssnar på vad ni har att komma med, som förstår er?

Lycka till!

Hälsningar från Connecticut

Ullevidsdal sa...

Sitter och läser gamla kommentarer på min gamla blogg.
Tittar in för att se hur det går med ert bygge. Det tog tid för oss också. 3 år från första ritningen till inflytt.
Vår husstomme leverantör är Bodenhus. En lokal byggfirma har byggt allt inomhus och hjälpt oss med kontakter som takläggare mm.

Vi flyttade in 1:a advent 2010 och stortrivs. Har precis börjat med trädgårdsplanering.

Lycka till!
Helene

Lisa Kjær Jensen sa...

Hej Helena
Jeg jobber hos Dinesen i vores PR og marketing afdeling, og blev vældig glad for at se din rosende omtale af vores Dinesen Douglas planker. Du må endelig sige til, hvis du mangler information. Det höres väldig spændende ud, jeres projekt. Fantastisk udsigt I har fra huset!
Mvh. Lisa Jensen, Dinesen

Related Posts with Thumbnails