17 november 2011

En riktigt salig blandning serverar jag er!

.
.
Tusen tack för alla bra tips på hur man skall "få till det" på mornarna, jag tycker mig skönja en röd tråd... Gå upp tidigare, förbered dagen innan och sätt upp delmål! Jag tycker att allt sammans låter strålande och jag kommer verkligen att försöka komma in i det, som en rutin liksom. Börjar redan i morgon, så M får väcka mig 07.15, då har jag 45 min på mig att göra mig själv i ordning, det borde räcka, snyggare än så behöver jag inte bli, he, he!


Pratade med en kompis i telefonen idag, hon hade läst om min viktnedgång, ja alltså här på bloggen, inte i Se & Hör :) Hon var sugen på att köra samma race som mig med LCHF, men kände att hon behövde förslag, massor med förslag på vad man kan äta, gärna typ menyer för en hel dag.


Är ni fler som är intresserade av det?


Jag kan göra det om intresset finns.
Sedan tänkte jag svara på några frågor som jag har fått.


¤ Jag är 172 cm i strumplästen.

¤ Sebagojackan är nog ganska normal i storlek, jag har medium och det brukar jag ha på jackor. Large har jag ibland på lite tightare toppar och blusar, jag är ganska bred över rygg och axlar.

¤ Rumsgranen har jag köpt på Arne Design i Kolbäck.

¤ Ett fast objektiv går det inte att zooma med, det har en stor bländare (själva öppningen) lågt f-tal, vilket gör att den har ett större ljusinsläpp än vad ett med zoom har. Vilket innebär att du kan fotografera under sämre ljusförhållanden. Du kan också få ett mycket kortare skärpedjup, skarpt nära kameran, och suddigt i bakgrunden, ju lägre f-tal desto suddigare i bakgrunden. Passar för att fota saker på nära håll och tex porträtt. Mycket kort beskrivning från en som är självlärd...

¤ Lampan i fönstret i vardagsrummet har jag köpt på Ampere i Västerås, vet inte vad det är för märke.

¤ Japp, det går redan nu att boka in datum för visningar av PompdeLuxs vår/sommarkollektion som släpps den 20 februari. Jag kan tänka mig att åka med en maxradie av ca 15-20 mil från Västerås, längre om det är väldigt många som vill handla tex på ett företag eller så.
Maila mig på   helena_kohl@hotmail.com 
Vi har det bitvis lite tomt på väggarna här hemma, jag tycker att det är så svårt med tavlor. Men nu tänkte jag råda bot på det och beställde igår ett gäng förstoringar från mina egna fotografier. Det kostar verkligen ingenting med förstoringar nu för tiden, typ 9 kr st, så jag beställde lite olika för att kunna känna mig för vilken som blir bra på väggen. 

Bland annat blev det bilden av den här mannen som jag tog på ett torg i Palma i höstas. Han hade just avslutat sådär en 10-20 frivolter där bland alla människor, när han plötsligt stannade upp och kollade klockan! Jag hade förstås tänkt att fota honom i luften eller något, men innan jag fick upp kameran och av linsskyddet och allt  det där så hade han alltså redan avslutat. Men jag tycker att bilden blev rätt cool som den blev!

Nu lär jag gå och lägga mig så att jag orkar upp för att göra mig vacker imorgon...

KRAM
.
.
.

8 kommentarer:

My everyday life sa...

Håller med, bilden är superfin som den är! Mysig blogg! /Nina

Anonym sa...

Hei
Har veldig lyst å høre mere om mat. Prøver fortvilet å ta av noen kilo, men det er ikke lett!!!

Har også lyst å komme med en tilbakemelding på bloggen din. Synes det er så gøy å lese. DU er så ærlig om ting, og du er nesten alene om å tørre å innrømme ting som egentlig er helt vanlig.Eks: stress om morran, rote bort tiden, tull i håret, krangel med nabo mm.Livet er ikke bestandig så perfekt. Tøft! Fortsett sånn.
Heidi

Helenas loggbok sa...

Vilket coolt foto!
Jag tar gärna emot tips på hela menyer. Jag ska gå ner 4 kilo och har kört lite GI under hösten och sprungit, men inget händer. Har alltid lyckats med GI tidigare. Kanske ska köra LCHF istället, även om det nästan är samma sak! Jag behöver verkligen idéer, speciellt på goda frukostar som inte är ägg och bacon!
/Helena

Anonym sa...

Hej Helena!
Tack för dina svar!!
Jag vill också väldigt gärna läsa om förslag på menyer och testa samma diet som dig.

Underbart foto!

Kram Anna från Skåne

lottasworld.blogg.se sa...

Jaa! Jag vill också gärna få lite mer tips och inspiration! Hade tänkt att fråga dig tidigare, men så tänkte jag, nää du är mer åt inredning än mat-tipsar-hållet ;) Dumt va? Och när du ändå tipsar så tipsa gärna om desserter och fika. Är så otroligt svårt med fikastunder när nästan allt innehåller mjöl eller socker!
Och fotot är riktigt fint! Vad dum man är som inte kollar igenom sina egna bilder först?! Där finns ju onekligen en del att välja på ;) Ha en fin kväll. Kram

Anonym sa...

Jaaa tack gärna LCHF tips, kanske hur en "typisk" dag ser ut. Vad fint ditt nya kontor är! Önskar dig all lycka med ditt nya arbete! Kram Stina

Anonym sa...

Hejsan Helena,
Jag kör redan LCHF sedan mars i år. Blev fast i det efter att jag hade läst boken Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt. Jag skulle bli jätteglad om du skrev om menyer. Det är alltid kul att få idéer och inspiration till nya maträtter. Ibland får jag verkligen idétorka....
Kul att även få inredningsinspiration av dig. Mysigt arbetsrum du har fått till. kram,anna

Anonym sa...

Hej Helena, jag följer din blogg och måste bara säga att den och du är fantastisk! Sååå ärlig och härlig! Se till att behålla din egen stil; du är bäst!
Kram Petra

Related Posts with Thumbnails