15 november 2011

Rättvisan har segrat och en perfect world

.
.
Det som är så fiffigt med bloggning, facebook eller andra sociala medier är att man kan skapa sig den verklighet som man själv vill leva i, helt utan att ljuga eller på annat sätt fara med osanningar. Man friserar helt enkelt sin tillvaro en smula.


Vi vill tex inte vara rynkiga och fula.
Skall vi visa bilder på oss själva tar vi 50 bilder, för att sedan välja ut den som är mest fördelaktig. Vi nöjer oss inte med det utan redigerar sedan bilden ytterligare i datorn tills vi alla ser ut som babystjärtar i fejan (ok, lite överdrivet kanske, men nästan i alla fall)! Vi vill vara fantastiska husmödrar som lagar fantastisk nyttig och underbart god mat till våra familjer varje dag. Därför fotar vi och berättar om våra kulinariska utsvävningar emellanåt, men berättar aldrig om de 5 av 7 dagarna i veckan när det serveras falukorv eller Mamma Scans köttbullar. Vi vill också leva spännande liv och vara intressanta personer, därför visar vi gärna veckans highlights och berättar lite hemlighetsfullt om spännande projekt och arbeten som är på gång (det passar på pricken in på mig i alla fall).


Sedan är det det där med hemmet.
Visst önskar vi alla att vi alltid hade det rent och snyggt och "var sak på sin plats" hemma. Vi vill gärna omge oss med idel vackra miljöer och saker, så vi fotar rätt och slätt det hörnet hemma som för tillfället uppfyller dessa kriterier, och sedan klipper vi helt sonika bort det som inte passar in. Samma sak ute vi fotar mysiga hörn av trädgården men undviker att visa störande delar av omgivningen.


Låt mig ge er ett exempel.
Jag älskar att bo på landet och skulle helst av allt vilja bo här ute på udden helt utan grannar. Ni som inte har åkt båt förbi vårt hus (eller varit hemma hos) tänker er säkert att vi bor ganska ostört och ensamma här ute längst ut på Udden, eftersom jag brukar visa bilder som dessa.


Ja det ser ju trevligt ut och det är ju så man önskar att det vore.
Men som sagt är allt inte alltid som det verkar vara...


För ca 1,5 år sedan förändrades plötsligt vårt paradis,
på låt oss säga, ett minst sagt ofördelaktigt sätt...

I gäststugan, där vi tidigare tittade ut på en vacker vattenspegel, är det numer en...
VÄGG!!!


Trodde ni inte va?!


Varför skriver jag då om detta just nu? Jo, vi överklagade naturligtvis bygglovet, och
igår kom det brev som vi väntat på i 1,5 år.


"Länstyrelsen bifaller överklagandet av Byggnadsnämndens beslut och bygglovet upphävs "


Jippi, rättvisa har skipats och en stor sten har fallit från våra hjärtan!

(Jag vill inte gå in på detaljer, men jag vill tillägga att vi under resans gång, utan framsteg, gjort flera försök att kompromissa med våra grannar)


Helena
.
.
.

17 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

Grattis!! så skönt för er.Tack för att du delar med dig av detta! Ja det är så det är man bygger sin lilla värld och plockar ut det man vill visa och det är det jag trivs med att läsa om och blogga om:)
Kram!

Anonym sa...

Du är så underbart ärlig, därför en av anledningarna som jag läser din härliga blogg.Alltid lika roligt.
Finns alldeles för många av de andra.
Önskar dig all lycka med ditt nya företag.
Dig skulle jag definitivt anlita om jag skulle behöva.
Kram till Dig
Pia

Anonym sa...

Men gud så nära dom byggt! Får grannarna riva nu i och med länsstyrelsens beslut? Eller hur funkar det?
Tack för övrigt för en underbar blogg. Går in flera gånger om dagen och kollar om du skrivit!=)

Åsa

Marléne sa...

Jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Äntligen!
Grattis!
Du får berätta om detaljerna sen... :-)
Kram

Linruz sa...

Grattis!!!
Måste kännas oerhört skönt att få rättvisa skipad.

Visst är bloggvärlden en förskönande värld.
För mig handlar bloggandet mycket om att förmedla en känsla genom mina bilder.
Och visst är det så att man oftats hellre väljer att visa det fina/glada.
Men alla vet vi ju att bakom alla fina bilder finns en vardag där dammråttorna gömmer sig i hörnen och falukorven på tallriken är lika tråkig som tvätthögen på bordet.
jag gillar din blogg precis som Pia just för att du är härligt öppen och ärlig.
Stor kram Lina

MITT VITA HUS sa...

Åh du är lovely H:) Jag instämmer med dig helt!!;)

Men du är det inte max 4 meter från tomtgräns som får bebyggas? Skönt för er i alla fall, att ni får rätt:)

KRAM

Milla sa...

Oh wow!! Lättnad förstår jag! Alltså, varför är det så ofta folk vid "mälarstranden" som hittar på grejor som de tror är helt ok, finns massa exempel på det från min sida av Mälaren med... Hoppas den försvinner också den väggen. Det var ett finurligt inlägg. Jag önskar att jag kunde ta nån enstaka fina bild på ett städat hörn av mitt hem, men de ser ofta helt skruttiga ut. Bah! Kram Milla

Anonym sa...

Herregud!! Det är ju nästan skrattretande, eller kanske ska man gråta en skvätt? Förstår att ni överklagat, snacka om kontraster! Väggen kunde inte vara med tydlig liksom..
Hur firar ni detta? Härligt inlägg för övrigt;) /Linda

Anna-Malin sa...

grattis!! vilken lättnad för er.

och ja, jag sällar mig till skaran som gärna
friserar lite. undviker tvätthögar, och dammsugarslangen på golvet. sen märker jag att jag kommer längre och längre bort från spegeln när jag ska fota mig själv. eller så klipper jag helt enkelt bort huvet (ha-ha)

kram på dig.

Sofia sa...

Men oj vad skönt! Hur gick det där bygget igenom från början?! Sånt där är hur som helst himla trist och skadar ju grannsämjan för all framtid. Vi har haft liknande problem i vårt sommarhus. Hoppas på att det ocskå löser sig snart.

Sophie sa...

Ja, Helena, förstår om du är lättad nu! Det ser nästan ut som att grannarna medvetet velat retas lite...Men man får väl innerligt hoppas att så inte är fallet!

Hoppas allt löser sig nu!

Tack för att du delar med dig av hur allt det där som man aldrig visar egentligen är, det där "stöket" som väl alla har. (som tur är). Oftast handlar det om att man tycker om att ta fina bilder och ge inspiration, inte att visa upp sitt perfekta hem. Så är det i alla fall för mig. Man får ju så mycket inspiration av andra (inte minst av dig) och då vill man ju ge något tillbaka.

//Sophie på Hammarö

A House With A View sa...

Instämmer med de ovan, redigeringen går varm här hemma och kaoset är totalt :)))

kraaaaaaaaaaaaaam aka

Gamla skolan-Jennie sa...

Hahaha ja så är det verkligen (har precis stekt köttbullar och kokat snabbmakaroner) Du är så härligt och uppfriskande ärlig!

Och grattis grattis till bygglovsändringen, helt otroligt att man kan smälla upp en sådan vägg så nära.

Kramar Jennie

Anna sa...

Tummen upp för hela inlägget!!

KRAM och GRATTIS, förstår att det inte kan ha varit roligt, hur tänkte de när de byggde sådär kan man ju undra liksom???

Anna

Anonym sa...

Grattis till segern, så nära ska man inte behöva ha grannen. Det finns väl regler för hur nära man får bygga grannens tomt och tydligen visste högre instans detta. Borde även byggnadsnämnden i Västerås veta om.

lottasworld.blogg.se sa...

Grattis! Vad härligt med en sådan vinst. Fy för att bygga upp en kompakt vägg när man bor som ni gör.

Jag har också funderat mycket på vad som visas upp i bloggar och på fb, men mer åt det håll där alla alltid är så kära. Det dricks vin med underbaraste kärleken till höger och vänster. Och det är alltid, utan undantag, så fantastiskt mysigt, och härlig, och underbart, och mysigt... ja du förstår vad jag menar ;)
Så har vi det inte här hemma i alla fall och det står jag för... tröttnar lätt på det fantastiska, det blir för själlöst på något vis.

Fira nu rejält och snälla dokumentera rivningen och visa oss den ;) Ha en fin dag. Kram

Postadress Torslanda sa...

Grattis ! Förstår att det varit en lååång process. Skönt att ni kommit så här långt

Related Posts with Thumbnails