18 november 2011

Tips för viktnedgång med LCHF

.
.
God förmiddag tjejer!

Härligt med fredag igen, veckan har dansat iväg och nu är det helg igen! Imorgon är det partaj, darling M och jag skall på stor fest med temat P, hur fasiken gör man de´?! Tips mottages med tacksamhet...

Här kommer nu ett första tips från mig till er. Det verkar som att ni är några som 
vill att jag tipsar om vad man kan äta, för att gå ned i vikt med LCHF. Visst kan jag dela med mig av mina erfarenheter, men jag vill sådär amerikanskt, play safe, vilket innebär att jag måste tillägga att:

1. Detta fungerar på mig, jag kan inte garantera att det fungerar för andra.
2. Om man skall äta så pass mycket fett som jag gör, är det mycket viktigt att verkligen äta minimalt med kolhydrater. Fuska = motsatt effekt. Ju mer fett - desto mindre kolhydrater = enkelt!!!
3. Personligen (utan vetenskaplig grund) tror jag inte att det är hälsosamt att äta på det här viset några längre perioder. En variant är att gå ut hårt, men att sedan succesivt dra ned på fettet och införa lite långsamma kolhydrater.
4. Att dela på en flaska vin fredag eller lördagkväll eller sippa på ett glas rött i tid och otid (som vi säker är många som gör nu för tiden) är inte förenligt med LCHF. Vin innehåller mycket kolhydrater, rött som vitt, men ett glas funkar säkert om du inte vräker i dig fett samma dag.


LCHF är en diet som påverkar en rad kemiska processer i kroppen, vilket i sin tur leder till att kroppens fettdepåer minskar efterhand. Det finns mycket att läsa om det, och jag rekommenderar böcker av Ola Lauritzson som är lättlästa och förklarar hela systemet på ett lättsamt sätt. Allt blir mycket lättare när man förstår vad kolydrater är, vad som händer med dem inne i kroppen, och hur insulin produktionen kan manipuleras (samt förstås vad insulinet är till för, för er som inte känner till det) Spännande! Nu kan det ju hända att jag är lite nördigt intresserad av detta pga mitt tidigare yrke och min utbildning...


Jag tycker själv att frukostarna är det jobbigaste när jag börjar en sådan här kur (detta är min andra). Vanligtvis älskar jag mackor och kan lätt trycka i mig en 2-3 stycken till kaffet en vanlig morgon. Inte bra, jag är säker på att det är de jäkla mackorna som gör att jag går upp i vikt, och känner mig som en ballong resten av dagen (degen jäser väl i magen...).

Oftast när man läser om LCHF dieter står det att man kan äta bacon och ägg till frukost! Urk, säger jag, visst lördag och söndag morgon när man snarare äter brunch än frukost är det jättegott, men vid sju- halvåtta snåret suger det att sätta igång att steka flottigt bacon och ägg. Nej då går jag hellre på spåret på bilden.

Denna morgon, och faktiskt nästan varje morgon, när jag tänker efter, äter jag:

En klick Turkisk yoghurt 10% fett
Nötter och solrosfrön
Tre klyftor grape som jag tärnar

och till det blir det

En kopp kaffe med lite grädde 40% (mjölk är bannlyst)
En skiva tunnt knäckebröd med smör 80% mycket Goudaost och några skivor gurka.

I morse var yoghurten slut, så jag tog lite creme fraich istället, och då kan man ju tillägga att en enkel tummregel är - ju högre fetthalt det är på det du äter detso mer mättar det och du behöver alltså ta lite mindre, självreglerande det där, för du kräks om du äter för mycket creme fraich ellerhur? Men lite är bara gott speciellt tillsammans med den syrliga grapen!


Ha nu en riktigt fin fredag och sköt om er!
.
.
.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Tack för frukosttipset, ser smarrigt ut tycker jag.
Jag måste säga att du är så himla duktig, så fint det blev på "kontoret". Själv har jag köpt en stol på Furniturebox som är kopia av Eamesstolen med träben. Den kostade únder 1000-lappen och jag tror inte en människa kan se skillnad, jag är ialla fall väldigt nöjd.
Trevlig helg
Kram från Anna i Skåne

Milla sa...

Du reflekterar bra över det här med hälsosamheten med en metod. Såg en tänkvärd intervju i Malous program idag, 2 st som skrivit en bok om att det genetiska för varje person spelar stor roll för viktminskning. En del personer klarar inte alls av att viktminska med att äta fett, utan behöver dra ned på det istället, vice versa. Därav att olika personer inte alls går ned i vikt på samma sätt vid samma metod, och hur man mår. Det kommer säkert mer om detta i framtiden, att man kan välja rätt metod och träning utefter sina egna genetiska förutsättningar.
Tema på "P" lät intressant, men ganska kryptisk. Klä ut sig till P-lisa är väl i alla fall inte en god idé, Pippi kanske :=)
kram Milla

eastcoastmom sa...

När jag läser grape tänkte jag först vindruvor, som ju heter grapes på engelska. Men du menar såklart grapefrukt?
Jag testade strikt LCHF i våras, visserligen bara en vecka, men jag gick inte ner ett enda gram. Ska försöka igen. bara för att.
Tack för tips, keep em coming!

Hälsningar från Madrid

Related Posts with Thumbnails