10 november 2011

Dagens utflykt med julstämning

.
.
Gud vad mörkt det är ute nu, man ser knappt handen framför sig när man är ute och går i mörkret. Det är bara den allra största gatan som har gatlyktor, alla andra smågator är mörka. Fram till för några år sedan var det bara grusvägar här ute också, men väghållningen var så dålig att det knappt gick att ta sig fram när det var blöta perioder. Nu har vi fått oljegrus på vägarna, men gatlyktor vill vi inte ha, mörkret är mysigt, speciellt när vintern och den vita snön lägger sig som ett fluffigt täcke över byn. Då vill vi inte ha gatlyktor som förstör den lantliga känslan.

Förutom mörkret är det inte mycket som påminner om att advent snart är här. Det har varit den varmaste hösten i manna minne och inte en endaste gnutta snö finns att finna i hela Sverige!


Min väninna, hennes son, Lillan och jag gjorde idag en av våra utflykter. Vi försöker att med jämna mellanrum sticka iväg på just små utflykter med de små. Lillan och hennes son leker fortfarande bra ihop, trots ett par års åldersskillnad, och jag och väninnan får en trevliga timmar tillsammans med lite shitchat och skratt!


Idag for vi iväg till Arne Design i Kolbäck, en toppenträdgårdshandel med lite udda växter som man inte hittar hos de stora kedjorna, och sedan vidare till Åsby Interiör och Trädgårdshandel. Oh my, hade de lyckats med sin julskyltning i år eller?!
Önskebrunn med porlande vatten och svepande dimma.
Vad önskade sig Lillan då månne?
En kanin of course...

Läckert med det ruffa till sidendraperierna och det marockanska lyktorna.

Vit jul med inslag av silver och päls, me like!
Renar fanns på plats,
liksom en hel granskog,
och självklart sportstugan i fjällen!
Men vänta nu, vad är det för en lustig tomte som smugit sig in i skylten...?!
Fanns det inga riktiga? Jorå, massor men dem ville jag inte fota!
Hade bara min Iphone att fota med,
 men det gick ju bra ända tills jag glömde att stänga av kameran...


Tack för idag!
.
.
.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails