12 november 2011

Ett lätt val och ett svårt

.
.
Godkväll kära vänner!


Åh, jag är helt slut (lite i alla fall), shoppingcenter en lördag dagen före farsdag är inte att leka med... Det kan ta musten ur den mest erfarne shoppare. Dagens mission var bland annat lite grejer från Ikea till J:s rum, men det orkade jag bara inte med när jag väl kom dit. Det blev ett par gosiga Sheperdtofflor till mig själv istället och sedan dagens andra mål - kolla in en ny kamera!

Ja, vad skall man säga, hur skall man göra?!

Jag skulle hemskt gärna köpa mig en Nikon D 700 i fullformat. Men problemet med ett sådant inköp är att det stoppar inte med de 20 000 själva kamerahuset kostar. Inget av mina gamla objektiv passar till den kameran! DX objektiv passar helt enkelt inte kameror i fullformat... Detta innebär att jag måste köpa till ett par olika objektiv, bland annat ett objektiv som jag kan använda som mitt gamla 18-55 mm, det jag använder när jag fotar rum (och det är ju liksom det jag kommer att göra en del framöver). Prislappen på det objektivet var 15 000 (!) och till det vill jag ha ett fast 50 mm 1,4 som går loss på i runda slängar 4 000 kronor. Där sprack min tilltänkta budget för lääääänge sedan...

Alternativet blir då en billigare Nikon D 7000 som är en alldeles förträfflig kamera, där DX objektiven passar. Men tänk om man ångrar sig längre fram? Svårt val det där... Vad har ni för kameror och erfarenheter av kameror. Hur skulle ni göra?
Här är i alla fall ett lätt val, mina nya tofflor, så mjuka varma och gosiga att det är inte klokt!
Aldrig mer kalla fötter. Det som är det värsta jag vet!!!

Nu skall vi mysa lördagskväll!


KRAM
.
.
.

8 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

När jag bytte för ett tag sedan så hade jag med D700:an i sikte men jag kan inget än att säga att jag tänkte precis som du, och på det så kommer det ju faktiskt en 800:a snart och då är det bättre att satsa på den tror jag!
Jag klämde även på D300:an men då kändes D7000 tusen gånger nyare så det fick bli en sådan så länge. Den kommer jag ha som reservhus när (den dagen kommer) som jag kan införskaffa mig en 800:a;) Måste bara spara en himla massa där emellan;) Jag siktar nu ett nytt till objektiv istället så länge, ett makro eller något annat kul:)
Mitt råd D7000 en mycket fin prisvärd "ny" kamera som kan mycket, kanske mer än vad man själv kan hi hi:)

Kram

Mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Vilken svår case. Jag tror jag hade gåttför den som dina objektiv passar till, med mindre du skabörja jobba som fotograf.... Men då behöver du ju verkligen versting objektiv.

Jag hade en Nikon d40 & skulle byta upp mig. Gick då för en Canon 550, men är glad mannen i kamera butiken tipsade mig om atttänka när jag köper nya objektiv, så jag kan använda dom på en fullformat en dag.
Jag har ju mitt 50mm f1.4 som jag älskar. Vore surt att behöva byta ut det också en dag jag vill ha nytt hus.

Lycka till & lördags kram

Tusenfröjd sa...

Varför inte köpa begagnat? Det finns mycket bra där ute. Har själv en Nikon D700, begagnad och är grymt nöjd!
Ha en fin söndag / Liv

lottasworld.blogg.se sa...

Jag förstår ditt dilemma. Jag köpte mig en Nikon D5000 för snart två år sedan och jag har redan börjat snegla på fullformats kamera. Men, behöver jag verkligen en sådan? Njae, det är nog mest ett case of "mycket vill ha mer" ;) Det finns så mycket nytt hela tiden och man vill bara ha mer och mer och nyare och nyare. Varför inte titta på en fullformatare fast en äldre modell? De är oftast otroligt prisvärda och ett bra objektiv, ja det har du ju kvar ;) Mer än så kan jag tyvärr inte hjälpa dig, det är ju i slutänden ändå du som får pröjsa... hoppas du hittar en lösning på det! Och ha en fin söndag ;) Kram

Anonym sa...

Jag tycker att de bilder som du hitintills har visat har varit väldigt bra med fin skärpa så jag förstår inte varför du måste ha en bättre kamera än den du har.

´Linruz sa...

Huuu har varit där med i ångestlandet vid inköp.
Till slut valde jag att inte gå allin och köra fullformat ( en avsevärd skillnad i pris.
Jag är supernöjd med mitt val en Canon 7D.
Lycka till med inköpet vad det än blir.
Kram kram
Lina

Anonym sa...

Jag uppskattar ditt förhållningssätt till pengar kontra konsumtion. Och då menar jag inte bara i detta inlägg. För övrigt en bra blogg med härliga humoristiska inslag:)

Anonym sa...

Hej tjejen, sååå kul att följa o se hur det går för dig, att du vågat ta steget fullt ut för att syssla med det du verkligen vill!
Syrra kommer du alltid att vara, så tröttnar du på frilans så kan du alltid börja sticka folk igen! ;)

Jag har precis kommit till steget som du tog antagligen för länge sen, att köpa en systemkamera.
Har trivts så bra med den rätt avancerade kompakt jag har, o nöjd med resultatet, MEN nu vill jag växa lite, o kunna allt det där som jag inte kan med den lilla, o då dyker ju tuuuusen o en frågor upp, om VILKEN kamera jag ska ha. Har svårt att tro att det kommer bli nån mäster fotograf av mig, mer en hobby variant, o har tittat på Canon 550, många utmärkelser o högsta betyg i tester. Så själva huset lutar nog dit, men hur vet jag vad jag ska ha för objektiv??? Vad är skillnaden på att ha ett 18-55 o ett fast 50?
förstår det där med zoomen, högre siffra mer papparazi möjlighet ;) Men det där med fast???

Kram,
Malin (hon i vassen med boysen)

Related Posts with Thumbnails