16 november 2011

Hur bär Ni er åt?

.
.
Oj, oj, idag är jag helt slut efter allt firande igår!
Champagnekorkarna flög och vi blev fullare och fullare... Nejdå, jag skojar förstås bara lite, för egentligen är det inget att fira. Det finns inga vinnare i detta, Kommunen borde precis som någon skrev, satt punkt för detta bygge redan från början, då hade vi sluppit allt det otrevliga och grannarna hade sparat många 100 000 kronor. Självklart är vi glada att vi slipper "väggen",
 och rättvisa har skipats, thats it!


Nu måste jag få ställa en fråga, -Hur fasiken bär ni er åt?
Ja, alla ni mammor som ibland har flera barn som skall lämnas på dagis och skolor på morgonen, innan ni snygga och fräscha trippar iväg till jobbet och stämplar in före klockan åtta?!! Jag fattar det inte!!


När jag jobbade på sjukan, gick det på rutin. Upp klockan sex, kamma håret upp i en toffs, lite smink (inget fancy) , kaffe och en macka, ut med hunden. Klockan sju - in i bilen, racerfart till jobbet och ombytt på plats på kliniken halv åtta. Aldrig lämna barn på dagis, bara tänka på sig själv och att vara i tid. Dead easy men inget utrymme för oförutsägbara händelser.


Jag hade en vision, när jag slutade på sjukan, att nu skulle allt minsann bli så bra, jag skulle varje morgon göra mig vacker, välja kläder med omsorg, aldrig mer ha håret i toffs, busa lite med Lillan medans vi tillsammans äter frukost i lugn och ro. Lämna mitt lilla frö på dagis och
efter det börja min arbetsdag.


Ja, ha fine, visst blev det så vissa dagar, men hallå!!! När allt det där lull-lullet är klart är ju klockan tio- halv elva på förmiddagen och halva dagen har ju gått! M väcker oss vid 08.00-08.15 tiden och sedan tar det alltså i runda slängar 2 timmar innan, håret, sminket, alla kläder (inklusive Lillans), kaffe + macka och allt annat är på plats, och så kan vi ju inte ha det!


När sjutton går ni upp på morgonen?

Såhär snygg blev jag i alla fall efter allt det där pysslandet idag!
Ha, ha, ha!

Bäst att passa på att göra alla de där ärendena jag har inne i stan nu när jag
 ändå är så pass tillfixad som jag är!


KRAM


Psst,  Kolla förresten min suuuupersköna och snygga vinterjacka från Sebago som jag köpte på Tullhuset när de firade 1 årsjubileum för någon månad sedan! Och vet ni vad, i morse stod det 65,3 kg på vågen, trots att det är "den där veckan ni vet".
- 3,8 kg på 16 dagar!
.
.
.


6 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

ja, du ..hur bär vi oss åt ... Jag minns hur det var när jag inte hade barn och såg mammor på väg till på morgonen med ett eller flera barn. Tänkte att jag hade fullt upp med att få iväg mig själv innan 8.

Nu är jag där. Upp 6.15 eller om jag orkar kl 6. Väcker lilltrollet 6.55. om hon inte vaknat själv. Snabb frukost för mig. En macka/banan framför Bolibompa för henne. Jag gör mig klar. Klär på henne och iväg 7.30 (helst ...) Lilltrollet äter frukost på förskolan kl 8.

Det tar lite tid att komma in i det.

Anonym sa...

Hej fina du!

Tokgillar dina raka och ärliga inlägg! Keep it Up!!!

Förstår verkligen att ni är glada, och samtidigt lite beklämda att det behövde gå så långt, att ni äntligen ha fått rätt!
Hänsyn och sunt förnuft känns ibland som förlegna och väldigt avlägsna ord utan innebörd...

Våra mornar startar kvällen innan, då väljs kläder tillsammans med flickorna, även jag lägger fram mina efter att ha kollat morgondagens väder.
Lägger fram ytterkläder, mössor och vantar i hallen och jag går igenom flickornas och min väska för att kolla att allt som behövs för morgondagen ligger däri, typ nycklar... :-) (annars far jag fram som en toka på morgonen och letar hysteriskt....hahaha)
Jag kliver upp 0545, och gör mig i ordning innan flickorna väcks, de får morna sig en liten stund medans vi stökar i köket och frukost serveras.
0640 är det påklädning, hår och tandborstning, flätning och sen direkt på med ytterkläderna och ut genom dörren, senast 0700.
Alltså allt i ett svep så att det inte finns tid för att "jag ska bara, mamma" :-)
Strukturerat och tråkigt, javisst! men det fungerar faktiskt.
De mornar vi gör avsteg så blir det direkt kaos, lätt bråk och jag kommer försent till jobbet! Ingen bra start mao....

Och du, Grattis till viktminskning, Superduktigt!
(börjar bli hög tid för mig med att ta tag i "trivelkilona" som hopar sig på bredden... :-))

Varma hälsningar från ett soooligt Sthlm
Petra

Anonym sa...

Säger som ovan, man får börja kvällen innan. Jag går upp 05:40, gör mig själv iordning först. Det tar oss 1 timme att bli klara, åker hemifrån 06:40. Är på jobbet ca 07:20. Behöver jag inte lämna, åker jag ca 06:20 och är på jobbet strax före 7. Ärligt talat är det inte speciellt jobbigt. Mycket gäller som sagt att fixa iordning kvällen innan, och att gå upp i tid. Och därmed lägga sig i tid blir ju viktigt! Det blir en rutin helt enkelt. Prova att gå upp en timme tidigare. Jag tycker 07:00 är mer eller mindre sovmorgon!

Kram/ Greta

Anonym sa...

Hej!

Jag känner så väl igen mig i din beskrivning. Det blir en tofs i håret och stress till skola och dagis innan jag själv stämplar in på sjukhuset. Har själv undrat många gånger hur andra bär sig åt, roligt att läsa om andras rutiner.

Måste gratta dig till viktminskningen!! Hur lång är du?
Undrar också hur din jacka är i storleken, är den som normalt eller får man gå upp eller ner lite i storleken?

Ser fram emot svar

Kram från Anna i Skåne

Anonym sa...

*hihi* gillar dina härliga inlägg !
Jag jobbar både hemifrån och reser en del, när jag jobbar hemma går jag upp vid 7 och väcker barnen som går till sin buss 07:45. Då hasar jag fortfarande runt i min morgonrock...förhoppningsvis har jag hunnit duscha men inte alltid. Gillar att äta frukost i lugn och ro och läsa DN. Sen brukar jag lyckas bli klar till 08:30 ungefär.
När killarna var små och skulle lämnas så gick jag upp betydligt tidigare och allt var noga förberett från kvällen innan. (bodde i Sthlm då = mer stress) :)Kram Kicki i Åre

Anonym sa...

Glömde ett tips som räddar min frisyr när jag inte hinner tvätta och föna håret. Torrshampoo!!
Superbra, håret ser och känns rent och fräscht och det går blixtsnabbt ! :)
/ Kicki i Åre

Related Posts with Thumbnails