6 november 2011

Nu går jag ned i vikt, igen...

.
.
Jag är egentligen en ganska slank person, som tack och lov brukar kunna äta det mesta utan att det omedelbart märks när jag skall knäppa byxorna. Jag är ingen fotomodellsmal size 0, vilket jag naturligtvis heller inte vill vara, utan en högst normalviktig 40 åring. Jag gillar inte att sporta, inte just nu i alla fall. Det fanns en tid när jag tränade 5-6 dagar i veckan, och var superfit, men det var när jag var ung och singel, och träffade min darling på gymmet. Den där träningsmanin gick över efter några år, och sedan Lillan kom till världen har jag knappt rört mig alls. Darlingen som fortfarande håller sig i skapligt trim, brukar skoja och säga att den där supertränade kroppen jag hade när vi träffades,
var falsk marknadsföring...


Vikten har dock hållit sig tämligen konstant genom åren (musklerna byttes väl ut mot fett gissar jag), förutom ca 5 kg som envist hängde kvar efter graviditeten. Förra sommaren tog jag tag i den saken och inom loppet av 6 veckor gick jag ned de där sura kilona med LCHF (low carb, high fat) diet, och sedan dess har jag hållit samma vikt fram till för en tid sedan.


Men vad har hänt nu då, jo några av de där sura kilona har återvänt... Ja, jag får skylla mig själv helt enkelt, alldeles för mycket mackor, godis, chips och bakverk har jag moffat i mig den sista tiden. Klart att man blir straffad...


Morgonens frukost


Ja, så nu är jag tillbaka till LCHF dieten sedan en vecka tillbaka, och det som var 69,1 förra söndagmorgonen, har denna söndagsmorgon blivit 66,7! Jag lovar jag överdriver inte, utan detta är helt med sanningen överensstämmande, och jag har inte " förlorat vätska, svulit migsjälv eller något annat konstigt". Jag har bara ätit en massa kött, fisk, ägg, ost, turkisk yogurt 10% fett, nötter, grönsaker, feta såser och mörk choklad (minst 73% cacao)!


Nu vill jag genast tillägga att jag inte tror att detta är någon speciellt hälsosam diet några längre perioder. Självklart behöver vi både kolhydrater, fett och proteiner i lagom balans och lagom mängder för att må bra. Min plan är att köra detta fram till 1:a advent, och sedan sakta gå över
till en mer normal kost igen.


Kram Kram
.
.
.

10 kommentarer:

Dagar hos mig sa...

Vilket ras! Nu har du inspirerat mig. Måste läsa på lite först. Sen ska jag också sätta igång, kanske med GI istället, vilket funkar bättre för mig.

Daniella Witte sa...

Precis den här inspirationen behöver jag nu. Har helt kommit ur mina hyfsade matrutiner och lagt på mig trista kilon.
Har aldrig testat den här metoden men kommer absolut köra ett race med start i morgon och det kan jag tacka dig för.

Kram Daniella

lottasworld.blogg.se sa...

Wow! Det var inte dåligt på en vecka. Jag är sugen på att testa själv, men det är det där med frukten... att inte få äta frukt alltså, det är ju så "fel" för mig. Får fundera lite till tror jag ;) Grattis! :)

Anonym sa...

Grattis till den önskade viktminskningen! Vill bara påpeka att du var jättefin även innan. Men det är inte lätt för någon annan att tänka och tycka, det känner man ju bäst själv. Jag har fortfarande kvar lite vikt (mer än vad du hade) sedan min graviditet. Jag fixar inte LCHF eftersom jag opererat bort gallan, men jag har lyckats -1 kg/mån sedan i maj bara genom att äta liite mindre portioner och undvika en del av det fikabröd som annars lätt sliker ner (jag är sjuksköterska precis som du och på jobbet är det alltid kakor framdukade till fikat, inte bra alls). Kram på dej!

Linruz sa...

Vad duktig du är tjejen .
Den där frukosten såg inte helt fel ut.
Kram Lina

På vår udde! sa...

Lottasworld: Jag brukar äta lite grape när fruktsuget sätter in. Hallon, jordgubbar och lite blåbär funkar också, gärna med lite keso tex.

Em´s house: Grattis till din viktnedgång! Säkerligen mycket mer skonsamt för kroppen att göra det på ditt vis!

Tack alla för peppande ord!

Kram Helena

evalevabo sa...

Mer vad innebär dieten Mat..??? Vad fär mat äta???

Anonym sa...

Hej Helena. Jag blir alltid lika glad när jag läser dina inlägg. Nu peppade du mig att också börja skärpa mig med maten. Jag är inte heller överviktig men kilona har smygit sig på. Hoppas du fortsätter att skriva om din LCHF och lägg gärna ut några recept. Måste också säga att du är så modig gällande ditt jobb. Kram Helén

Anonym sa...

Du skriver "inte förlorat vätska ... eller något sannat konstigt". När man börjar med en LCHF-kost så fungerar kroppen så att den första veckan släpper på överskottsvatten i kroppen, så då går man lätta ner 2-3 kg. Du har säkert tappat i fett också, men en stor del är antagligen vatten.

Vitt för själen sa...

You go girl!

Jag började med LCHF i somras..så lätt då, med all grillad mat..
Jag gick ner 10 kg på 2 månader.

Nu har jag vart slarvig igen, och fikat lite för mycket. Gått upp 1 kg, inte mycket men ändå..

Så idag är jag igång igen!!

Lycka till fina du <3 /Sophia

Related Posts with Thumbnails