5 april 2010

Vår i trädgården

.
.
Snart är den här helgen till ända och en ny vecka tar vid! Vädret har varit härligt med ett litet undantag idag, då det faktiskt snöat nästan hela dagen! Vad tycker vi om det?
.
..
.
Tack vare det vackra vårvädret har vi kunnat vistas utomhus hela dagarna! Gud vad det känns skönt att stora delar av trädgården är vårstädad! Vår trädgård är lite lustig det är nämligen två olika växtzoner!
.
..
.
På framsidan är det varmt och lä, all snö är borta och vårlökarna frodas! På baksidan, ned mot sjön, är det fortfarande massor med snö, och sjön som fortfarande är istäckt kyler luften långt efter att isen släppt! Men på hösten värmer vattnet luften och vi har alltid ett par grader varmare här ute än inne i stan!
.
Tyvär är det inte många växter som trivs i det lite karga klimatet, så vi har mest härdiga halvtrista buskar i rabatterna på sjösidan.
.
.
.
.
En dröm är att någon gång få ha ett vackert växthus eller kanske ett orangeri! Där inne skulle jag odla diverse exotiska växter! Jag har planterat ut ett litet olivträd på en mest skyddade platsen i trädgården, får se om det överlevt denna vargavinter! Tveksamt...
.
..
.
De här härliga trädgårdsbilderna är fotograferade av Anna Kern och växthusbilden av Pernilla Hed!
.
.

8 kommentarer:

lugna gatan sa...

God kväll!
Härliga trädgårds bilder du bjuder på!! Låter spännande med olivträdet, du får uppdatera oss om det har klarat sig eller inte.=)

Kram Jeanette

På vår udde! sa...

Jeanette: Olivträdet hade nog haft större chans om det inte hade varit så förbasakade kallt hela vintern...
Kram H

Linruz sa...

Visst vore det mysigt att ha ett eget orangeri. Vakna tidigt på morgonen och smyga sig ut där med en kopp kaffe och och bara njuta.
Fniss....drömde mig visst bort där.
Men låter spännande med oilka växtzoner(men knepigt) i trädgården.
Ska bli roligt att se bilder sedan i vår när trädgården vaknar till liv (för det få vi väl??).
Ta hand om dig nu.
Kram Lina

På vår udde! sa...

Lina: Lätt att drömma sig bort har jag också! Klart att det kommer bilder på trädgården så småningom just nu är den lite "nyvaken"!

Kram på dig!

Min plats i solen sa...

Fina bilder. De ger en skön trädgårdskänsla. :) Hoppas olivträdet klarar sig. Här drömmer vi också om ett växthus. Vår plan är att bygga ett eget. Men än så länge är det bara på planeringsstadiet. Men visst är det mysigt att drömma och planera? :)
Kram Lotta

Anonym sa...

Gillar din blogg, tycker att den växer hela tiden. Töserna på föregående inlägg var väl ändå för söta!! Det här att de rör sig hela tiden och att saker händer är ju hela charmen med att fota barn tycker jag. Ja, charmen med barn överhuvudtaget. Maria

På vår udde! sa...

Lotta: Ja vad vore livet utan drømmar!

Maria: Men vad glad jag blir! Tack, tack! Nu blev jag ett halvt huvud længre!

Anonym sa...

Hej Helena!! Jag brukar segla förbi udden på sommaren och fundera vad du gör? Jättekul att se dina underbara bilder från ditt hem och trädgård

Hälsningar Inger

gammal arbetskompis

Related Posts with Thumbnails