11 februari 2013

Takhöjder

 
 
 
 
Tänk, jag har alltid drömt om ett hus med högt i tak. Jag älskar den där rymden som blir. Det spelar inte så stor roll om rummet inte är så stort, bara det är högt i tag så upplevs det som rymligt.
 
 
 
 
 
 
Standardtakhöjden på bostäder som produceras idag ligger runt 2,40 m, i bästa fall 2,60. I vårt nya, gamla hus är det 3,40. Oh, vad jag älskar det!
 
 
Uppe i Lofsdalen är det 5,40 i själva "storstugan" och 2,70 i de små rummen (då menar jag verkligen små, hihi). Högt och luftigt där också alltså. Tanken är att takhöjden skall kompensera den minimala golvytan i sovrummen. 
 
 
Jag vet, jag har snöat in på det här med takhöjd nu, men jag är verkligen lite hooked på det och har alltid varit det.
 
 
Det är svårt att på bild utan någon form av referenspunkt, som tex en människa, ge en exakt känsla för hur högt det är i tak i matsalen på bilden. Matsalen skall för övrigt bli tv-rum när vi flyttar in.  Snart är det bara två veckor kvar till vi får nyckeln och jag kan ta egna bilder och visa er.
 
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 


1 kommentar:

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Hejsan.
verkar som vi har lite gemensamt, jobbat som sjuksköterska nu det sista inom palliativ vård, sa upp mig för snart 2 veckor sedan och har tänkt göra något helt annat än vården.
Fina bilder du visar och visst är det mäktigt tycker jag med högt i tak, känns inte så instängt då!
Ha det så gott.
Kram Jennie

Related Posts with Thumbnails