7 november 2011

Rätt skall vara rätt

.
.
Hello nya vecka!


Helgen har tuffat på i sakta gemak med lite pyssel här hemma, långa sovmornar (vaknade 12.10 i lördags...) och mysig middag tillsammans med söta syster och hennes fina familj hos mamsen och papsen i lördags. Lilla mamsen blev alldeles nervös när jag kom och sa att jag körde en vända med LCHF, "Oh, varför har du inte sagt något, jag hade kunna fixa något annat till dig". På menyn för kvällen stod dubbelmarinerad oxfilé, rödvinssås (för ordningens skull: båda tillagade av pappa), bearnaisås, sallad och potatisgratäng. No, no, no inte behöver man fixa något annat till mig då inte! En perfekt middag för en LCHFare, om man bara hoppar potatisgratängen förstås!
Rödvin funkar bra till, i måttliga mängder förstås, och kanske bara en dag i veckan eller så. Sen fick jag avstå deserten med marängtårta, men det fanns lite mörk choklad som jag knaprade på till kaffet så jag var nöjd och glad ändå, och lustigt nog inte nämnvärt sugen på tårtan... Sockersuget börjar ge sig... 


Jag har fått en kommentar på mitt inlägg från i går när jag skrev om min viktnedgång och att jag "inte förlorat vätska, svultit migsjälv eller något annat konstigt". Anonym påpekar att det till största delen visst är vätska jag förlorat. Jag fick naturligtvis kolla upp hur det ligger till med det. Och ta mig tusan visade det sig inte att:

Kolhydratrik mat binder vätska i kroppen och göra dig mer svullen. När du slutar med sådan mat tappar du överskottsvätska, som via njurarna filtreras ut ur blodet för att sedan kissas ut (det där med njurarna var iofs inget nytt under solen, hi, hi)!

Så tack du anonyma för den informationen, och så skönt att jag blivit av med all överskottsvättska jag gått omkring och burit på. Ingen blir ju lyckligare av att släpa runt på mer vätska än nödvändigt (framför allt inte hjärtat) och till på köpet känna sig svullen! Hur som haver, så känner jag mig väldigt "avsvälld" just nu, och det är väldigt skönt och vågen fortsätter att ticka i rätt riktning dvs nedåt, och nu tror jag inte att det är vätska längre...


KRAM

HELENA
.
.
.

2 kommentarer:

Coolaannna sa...

Duktiga du!

Skulle också vilja börja med det för jag vet att det skulle göra susen mot diabetesen. Ska ge mig själv en spark så jag börjar!

Ha en fin dag! // ANNA

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar lite över din ring, är det din vigselring eller?
Tycker den påminner om Thomas SABO? Jättefin:)

Related Posts with Thumbnails