26 december 2011

Vart tog alla tomtar vägen?

.
.
Annandag jul, 8 plusgrader och Dagmar har just swishat förbi!
Jisses vad det stormade inatt, är det någon som har kunnat sova? Inte jag i alla fall...


Jag hade feber igår eftermiddag, helt märkligt eftersom jag inte hade några som helst andra symtom, och till kvällen var det borta. Idag känner jag mig hur som helst ganska ok, förutom att jag är vansinnigt trött då. Jag kan väl inte skylla allt på Dagmar, eftersom darling och jag satt uppe halva natten och kollade Jägarna 2. Uppföljare till succéer brukar av tradition ha svårt att leva upp till samma klass som den första, och så var det även i detta fall, kommer inte att bli någon klassiker, men den var hur sevärd som helst tycker jag ändå. Riktigt riktigt spännande och jag satt på helspänn nästan hela filmen igenom.

 Mitt tips, se den om du inte sett den och gillar Lassgård och Stormare!

Juldagen och annandagen har rullat på i sakta gemak, som sig bör, här ute på Udden. Lillan har lekt med sina julklappar, testat nya pälsen från mormor och morfar och inte mycket annat har blivit gjort.
M och Lillan har just åkt ned på stan för att byta en för liten skidjacka, och själv sitter jag fortfarande i pyjamas och surfar runt lite bland bloggar. En stilla undran slår mig, är det verkligen bara vi som har röda blanka julkulor, röda tulpaner och tomtar till jul?


Helena
.
.
.

19 kommentarer:

Unknown sa...

Hej hopp!
Här är ett par röd kulor i vår gran..

Skönt att febern försvunnit så fort! Jag har fått otäck magkatarr och har fått ge mig o ligger på rygg i soffan o surfar runt!!

Ha nu en fortsatt go dag!
Kram Anna

Anonym sa...

Nej, vi har också det!! Har tänkt samma sak som du. Men jag är tvungen att ha det, för det är det röda och tomtar som gör julen riktigt julig.
Krya på dig!
Jennie

a piece of happiness sa...

Nej du, det har jag med, tovade röda tomtar dock och kulor i glasskålar. Granen har barnen klätt och den är därefter, du får kika in ;-) Kram

♥Linda♥ sa...

Hej Helena!

Du ser ut att ha haft en fin jul! Härligt, det har jag med. Jag plockar mycket tips och idéer från bloggar och i början av december var mitt hus pyntat med vitt, silver och naturmaterial men när sedan julen började närma sig på riktigt så åkte de fram en efter en. Tomtarna. Jag har en samlig av Rolf Bergs tomtar, precis som du och jag gillar dem. De ska stå på bordet med sina röda luvor, annars är det inte på riktigt liksom.
Sedan kan tänkas att de får åka in i skåpen igen inom kort men som sagt på julen ska de vara framme. För övrigt har jag något litet rött punt i varje rum. Inte mycket men små detaljer, ska det vara jul och juligt så ska det....

Fortsätt att njuta av julefriden, det ska jag!
Kram Linda

Anonym sa...

Hej Helena!
Roligt att höra att det finns fler som har rött och tomtar!
Sa till mannen igår att jag måste vara hur otrendig som helst.Läser flera inredningsbloggar och ser att de inte har något rött utan det är grått, vitt och zink eller silver. Själv har jag röda julgardiner i köket, tomtar, hjärtan,röd duk mm och mycket kommer från min älskade farmor.Jag skulle aldrig kunna kasta bort allt detta och alla minnen som finns i dessa saker. Kanske inte trendigt men mycket känsla.
Det röda värmer också och lyser upp det lite gråa och trista ute. Mysfaktor för mig!
Maria

MITT VITA HUS sa...

Jo då, det finns en och en annan röd tomte här med;) Ocxh hemmagjort pynt lite här och var, julen är ju trots allt för barnen och då ska det väl synas med (dock kanske man bara väljer att inte just peka kameran åt det hållet när man knäpper av en bloggbild;)
Röda blanka kulor hade vi förr, över 80 st i en gran lik den på disneyland, känner mig bara lite matt på det men jag tycker det är stålande fint hos andra. Den bilden prvid gullet ditt som du har tagit i ert härliga burspråk är som taget ur sköna hem:))

Kram

M

Anonym sa...

God fortsättning! Nej, vi har massor av guldiga och röda kulor i vår gran, tycker så mycket om stämningen som blir - varmt och ombonat som julen ska vara ;-)

Ha en skön annandag jul!
Åsa

♥ Fyra årstider sa...

Hej vännen

Här har dottern feber så det är en lugn dag, barnen vill ha upp alla tomtar men jag skulle nog klara mig utan flera av dem:)

Kram Lotta

Heléne sa...

Hej.

Nej hela min gran är full av röda kulor, och endast röda kulor. Sen finns det lite röda julstjärnor (blommorna), Vättar från Åsas Tomtebod osv. Men även massor av vitt, lite grått och grönt (hyacinter & gran förvisso) Tycker det är bra med en blandning men det går från säsong till säsong.

God fortsättning

/Heléne

Isa sa...

Röda kulor - självklart! Tomtar - jepp, mammas gamla som bara måste vara med. Röda tulpaner - nej. Jag har inte riktigt förstått vad som är juligt med det. Jag spar hellre tulpanerna till våren. Då vill jag ha dem i mängd.
God fortsättning.

Anonym sa...

God fortsättning !
Jag har EN röd tomte i vår gran :)
Här drog Dagmar också förbi inatt, vi har varit bortresta några dagar och kom hem idag och var glada över att huset stod kvar som vi lämnade det :)

Skönt att du mår bättre, feber är inte kul !

Kram Kicki i Åre

Jenny/Finland sa...

Här hänger också röda kulor i granen, blandat med vitt svart och silver.. Rött hör julen till (påstod min man bestämt), och jag har liksom du undrat om vi är de enda som har tagit in lite rött i vårt annars vita hem.. Så tack för att du (du stora inspirationskälla) vågat vara lite traditionell :) Och god fortsättning!
Kram, Jenny

Anna-Karin sa...

God fortsättning!
Hos oss finns såväl tomtar som röda kulor. Tulpanerna är röda. Blev så glad när jag såg det hos dig, och inte någon superstylad jul.
Kram Anna-Karin

Dagar hos mig sa...

Vi har massor av röda tomtar och en julgran klädd av barnen = väldigt mkt och osynkat pynt, men väldigt fint. Och paketen under granen var allt annat är färgmatchade:)

sanna sa...

Ha ha .. har tänkt samma sak. Svenskarna har blivit "danska" kring jul också :-)
I år gick jag loss på röda kulor och gillar det mer än någonsin.
Ha en god fortsättning.

kram
sanna

@my casa sa...

Nejdå här finns både röda kulor i granen och röda tulpaner på bordet och tomtar lite överallt...

Fortsätt njuta av julledigheten:)

Hälsningar Åsa

Anonym sa...

Självklart ska det vara rött till julen det är ju traditionellt. Kul att en liten stund ha lite rött,det blir omväxling till allt det vita. Det är så fint hos dig och julen är ju till för barnen. Barn vill ha färg. Jag hänger fortfarande upp en del saker som min son gjorde som barn fast han är stor nu. Det är ju så mycket minnen. Citerar Linda Ska det vara jul och juligt så ska det. Håller fullständigt med. Ett hem ska vara personligt och det är ditt hem.
God fortsättning
mvh Birgitta

Stjärnor & Champagne sa...

Går lite av och till det där med rött. Men visst smyger det sig in rött här också. Alla paket var nästan röda och lite vita. Du har så rätt, rött hör julen till/ Kram Anne

mimmie sa...

Så mysigt det ser ut :) God fortsättning och gott nytt år!

Related Posts with Thumbnails