21 december 2011

Måste man vara bra på allt?

.
.
Jag frågade M igår om han tyckte att jag var lite tråkigt oengagerad i julstök, - Borde jag var mer pysslig? Vet ni vad han svarade  - Ja, lite mer tomtar och juldekorationer skulle vi kunna ha här hemma! Gulligt, men det var inte riktigt det jag menade, juldekorationerna känns helt lagom, fram till att tomtarna får komma fram några dagar innan jul. Det jag menade var knäckkokning, sillinläggning, tomtetillverkning med Lillan, julklappshandling, rimmande och allt sådant som jag kan känna förväntas av en småbarnsmamma.

Just nu har jag fokuserat mycket på att få igång företaget, och hur mycket jag än skulle vilja säga att jag älskar att ha många bollar i luften, så kan jag inte göra det för det är inte sant! Det har nog tagit typ 39 år för mig att erkänna det för mig själv, men jag föredrar faktiskt att fokusera på en sak i taget. Det är liksom "all in" när jag gör något, kan inte hålla på och tänka på en massa andra saker när jag för stunden brinner för och är engagerad i något. En svaghet? Ja visst, i jobbsökar sammanhang i alla fall, men inte alltid, ibland kan det faktiskt vara bra att vara hängiven något och inte hålla på och fladdra runt med allt möjligt hela tiden. Man kan omöjligt vara bra på allt!


Lugn, i en värld fylld av krav och förväntningar.


Nåväl, nu är det jul om tre dagar och även egenföretagare måste ta ledigt ibland. Så jag jobbar väl på här under dagen, och sedan tar jag nog julledigt några dagar. Julgransköp (i år verkar resten av familjen rösta för en Kungsgran a la Disney) och julklappsjakt blir det senare idag, och tomtarna skall få komma ned från loftet (!) ikväll. Snön är äntligen här, om än så lite, och bidrar till julstämningen, och med lite glögg i kroppen och julmusik på hög volym i stugan till kvällen, kanske kanske den pyssliga Helena visar sig denna jul också!
Och för den som undrar kan jag berätta att såhär ser hyacinter som blivit kvarglömda i en plastpåse i tvättstugan ut efter si sådär en vecka...


Ha en fin dag!
.
.
.8 kommentarer:

Emelie sa...

Ingen fara med hyacinterna. dom kommer att räta på sig! Ställ dom i ett fönster med blomman inåt rummet, så kommer dom att vilja sträcka sig till ljuset! //Emelie

a piece of happiness sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Känner igen mig i det du skriver. Just nu är det min trasiga rygg som tar all kraft. Får kämpa med orken att göra ngt mysigt med tjejerna. Dock är de nöjda med det lilla, såsom att pyssla och baka pepparkakor och klä granen. Det finns ju faktiskt barn som inte har det bra...... får mig själv en tankeställare när jag ser det jag skriver!

Man kan ju inte annat än att gilla dig och din blogg när du visar "snyggsnygga" foton också!

KRAM Caroline

Anonym sa...

Du är ju bara så härlig o ärlig:) Men kan du väl inte bara ljuga lite framför kameran, o låtsas vara en såndär ärtig o pysslig feelgood bullmamma, kan väl inte vara så svårt? Bara för att bli lite mer omtyckt, bara för att få lite fler snälla kommentarer om hur FANTASTISK du är? Fy vad jag tycker illa om bloggerskor som väljer sina kommentarer förretsen(o då syftar jag inte på dig!) som vill framstå som helt PERFEKTA. Hurra för dig, för att du är människa, som inte är rädd att bli mindre omtyckt bara för att du tar upp dina mindre bra egenskaper. Hurra hurra hurra!

Kram/Linda

Anonym sa...

Tycker det är helt underbart att läsa att det finns fler opyssliga!
Jag har aldrig gillat att pyssla, har helt enkelt inget tålamod och då blir det inte så trevlig stämning kring pysslet om man säger så....
Barnen har överlevt ändå (men de gillar inte heller att pyssla, vilket säkert är mitt fel..)
Jag är inte så förtjust i att baka eller laga mat heller... tur jag har en man som är duktigt på det ! :)
Kram Kicki i Åre

Anna sa...

Underbara hyacinter!! Det är precis en sådan sak jag oxå skulle kunna göra....

Är nyfiken var erat fina huset ligger!
Tack för en fin Blogg!

Anonym sa...

Det låter väldigt klokt, tycker jag, att inte göra allt. Sådant leder bara till ohälsosam stress. God jul och tack för en härlig blogg!

Gamla skolan-Jennie sa...

Låter väldigt hälsosamt tycker jag! Nej man kan inte göra allt och man ska ju absolut inte göra sådant som man inte riktigt tycker är roligt bara för att "alla" andra gör det.

Hoppas du får en fin jul i ditt underbara hem!

Kram Jennie

Related Posts with Thumbnails